"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Авиокомпанията ще бъде разследвана
6 яну 2021 14:45, Нели Христова
166
"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Агенцията по рекламата във Великобритания ще разследва Ryanair след като авиокомпанията реши да рекламира евтините си полети за лятото със слогана "ваксинирай се и тръгвай". Близо 1600 души са подали оплакване срещу рекламата.

Банерът на на уебсайта на авиокомпанията съдържа изображение на спринцовка и бутилка с надпис "ваксина", заедно с лозунгите "резервирай лятото", "ваксините идват" и "jab&go", придружени от промоции за бюджетни полети.

Говорител на ASA заяви пред CNN, че жалбоподателите възразяват, че рекламата "подвеждащо предполага, че ваксината ще бъде успешно разпространена сред населението до пролетта/лятото и че дотогава ограниченията за пътуване няма да се прилагат". Те също така намират рекламата за "обидна и безотговорна": "Според тях тя банализира ефекта на пандемията върху индивидите и обществото", добавя той.

ASA започна официално разследване на авиокомпанията и ще публикува констатациите "след време", заяви говорителят.

От Ryanair все още не са коментирали обвиненията.

Ваксинацията вече започна в Европа и в САЩ, но вероятно е по-голямата част от населението да трябва да чака месеци, преди да получи своята доза от ваксината. За гражданите на други страни чакането може да бъде още по-дълго.

Авиационната индустрия е силно засегната от пандемията, като авиокомпаниите се опитват да примамят клиентите да пътуват на фона на законовите ограничения за пътуване и нежеланието на хората да летят.

Много авиокомпании вече са фалирали, а отчетите за печалбите и загубите за третото тримесечие на 2020 г. разкриват степента, до която останалите авиокомпании са осакатени от пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти с Ника "пич" да не мислиш че си богопомазан? И да се ваксинираш, няма да бъдеш повече от един от стадото дето ако му кажат да скочи и ще скочи и ще се пребие доброволно
69
14
 
3
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"И не е доказано че ваксинираните не разпространяват и не заразяват"Разбира се, че ваксинираните могат да разпространяват, но много по-малко вероятно и няма да се разболяват и да пълнят болниците. Това е идеята. Ти сега ли я разбра? Аз като казвам, че в пълно с деебили, това имам предвид ...
68
14
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Що се правите на луди, 99% от пишещите тук са ваксинирани и то не с една ваксина през годините, няма друго спасение от пандемии за хората през годините освем ваксините....
67
21
 
3
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"Как точно ще се насера, бе, льольо? Като не пътувам с умрелия им вмирисан самолет?"O, ще се насереш, ще се насереш. Всички много бързо ще спрете да сте много хитри като ви забранят да пътувате без ваксинация. Дано да го направят. Да ви гледам сеира после. То аман от деебили, които все някой ги трови, все някой ги лъже, все ги пръскат с нещо. И после всички останали сме потърпевши от дебилизма ви. Хайде стига толкова.
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не е доказано че ваксинираните не разпространяват и не заразяват. А именно глобализацията и авиокомпаниите най-бързо доведоха до разпространението на вируса.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От гледна точка на идентификацията при полет, най-лесно е да се откъсне първата страница от паспорта, да се навие на фунийка и да се пъхне отзад. Така при евентуален инцидент директно ви разпознават кой сте, няма нужда от чипирани ваксини.
64
0
 
4
 
! Отговори
полиглот преди 3 години
До: номер 64JAB&GO означава буквално "боцни се и тръгвай". Така че точно това е смисълът!
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината не лекува и не спира разпространението на болестта, а е възможност ако се заразиш да го изкараш по-леко. Като какви тогава авио компаниите изискват ваксина? Колко са загрижени за нас?
62
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е при демокрацията хората да се лишават от свобода в името на безопосността. Демокрацията не значи свободия.
61
6
 
5
 
! Отговори
Утре преди 3 години
Малко са избързали но иначе така ще се пътува скоро, това ще е правилото....
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не е баш ваксинирай се и тръгвай превода:)
59
4
 
22
 
! Отговори
Крис преди 3 години
Корона вируса НЕ убива хората, Лекарите го правят. Некадърни и не даващи първа помощ. Това е истината за жалост.
58
2
 
8
 
! Отговори
..... преди 3 години
Че кой пътува с тия ***, то шанса с тия раздрънкани самолети да стигнеш е 50/50
57
1
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Лични данни се искат при участие в клинично проучване Това е страшно
56
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са силни когато са обединени, но не осъзнават силата си. Много от съвременниците ни са се превърнали в безропотни консуматори и стадо. Само и само да консумират, да ползват нещо изгодно и евтино, нямат принципи и воля. Идеално за Новия световен ред на кукловодите.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 52Ми те здравната каса тия данни ги има от години. Има и едни електронни картони, дето лека полека ги пълнят. Та ако ти стане нещо, да не се налага да търчиш с хартиения.Отиваш в здравната каса и си вадиш код или ползваш тоя от НАП и може спокойно да видиш какви манипулации по каса имаш на твое име. Децата до 18г, са закачени автоматично към кода на майката.
54
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаЗа да те идентифицират, Айнщайн, и да се знае къде колко ваксинирани има като процент от населението.
53
0
 
16
 
! Отговори
до 51 преди 3 години
Как точно ще се насера, бе, льольо? Като не пътувам с умрелия им вмирисан самолет? Голямо насиране, да знаеш. Ходи си там с нискобюджетните авиолинийки и се прави на великия пътешественик. Само да не забравиш да се тагнеш у фейсбуука, че да могат да ти завиждаш всички себеподбни.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направиха ли вертикални седалки за да събират още повече кандидати за евтини полети.? Който замени свободата сигурност губи и двете
51
3
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Американската ваксина е политическа. Пари, копупция и джендърия. Не се лъжете да се ваксиунирате! Ставате доброволци за изпитването на ПНК ваксините без заплашане. Големите комиционни ще ги вземат онези, които провеждат насилничска кампания за ваксиниране.