Пропаганда: Ким Чен Ун с бяла униформа и автомат на нов портрет

На публични прояви Ким винаги е с цивилни дрехи
7 яну 2021 14:50, Елка Василева
46
Пропаганда: Ким Чен Ун с бяла униформа и автомат на нов портрет
Снимка: KCTV

Държавните медии в Северна Корея показаха нов портрет на лидера Ким Чен Ун с военна униформа и автомат на бюрото, докато в Пхенян се провежда конгреса на управляващата комунистическа партия, предаде АФП.

На публични прояви Ким винаги е с цивилни дрехи. Той за първи път е показан в униформа, след като наследи властта от баща си след смъртта му през декември 2011 г.

Новият портрет е показан след обещанието на Ким да подсили отбраната на КНДР седмици преди Джо Байдън да поеме поста президент на САЩ.

Огромният портрет показва Ким в бяла униформа и маршалска звезда на пагоните. Той седи пред стена с подредени книги, а на бюрото му има бинокъл и автомат.

Още по темата

Портретът бе показан в сряда по държавната телевизия при репортаж за конгреса на Корейската трудова партия. Той виси в коридор на Двореца на културата „25 април“ в Пхенян.

Още снимки на Ким, включително един на гърба на кон, са подредени в коридора.

Под ръководството на Ким Северна Корея отбеляза бърз напредък в ракетните и ядрените технологии.

Има твърдения, позовавайки се на сателитни снимки, че Пхенян планира парад с военни елементи за отбелязване на конгреса.

Макар Ким за първи път да е показан с официална военна униформа, подобни снимки на Ким са се появявали и по-рано, включително видеозапис от времето преди да стане лидер, където той е по-млад и строен и носи пагони на 4-звезден генерал.

Държавната телевизия KCTV показа и модернистичен бюст на Ким, съобщавайки, че той е подарък от китайския президент Си Цзинпин, който го поръчал на „най-известния скулптор“ на страната си, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Вожда ви казва, че следи с бинокъл всяка точка на планетата. Колкото до автомата не виждам зареден ли е или незареден. Скоро ще се разбере.
38
0
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Северна Корея е с форма на...управление партийна..монархия,с предаване власта по...наследство.Ким е трето...поколение партиен вожд,начело на държавата.Така че,може да прави каквото си иска,държавата си е...негова.
37
5
 
6
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Истински колос на съвременния патриотизъм !!!! Това е титаничния държавник на нашето време маршал Ким Чен Ун !!!!!
36
9
 
13
 
! Отговори
Kik преди 3 години
Голям !
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27 ИсторикТи ако беше истински историк щеше да знаеш,че след воини и кризи когато икономически хората са най-зле раждат най-много деца.
34
2
 
14
 
! Отговори
Димна завеса преди 3 години
В демократичната америка се стрелят в капитола, а те ни бутат новини за униформата на Ким!Абе ей!
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото и ние по соца бяхме станали 9 милиона.В един концлагер е така. Който се роди там там си и умира.А иначе КИМ-чо е завършил висше у Швейцария.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С автомат на фона на тия обли форми е много жалък. Все едно Каракачанов или Борисов с автомат да се снимат.
31
10
 
9
 
! Отговори
До Роза преди 3 години
Ако мислиш, че в България е по добре много се лъжеш, режима на Борисов изтезава неудобни хора в лагери на смъртта близо до Перник!
30
6
 
11
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Не е нормално Ким Чен Грух да е единственият човек с наднормено тегло в цялата държава.Също така не е нормално гражданите на Северна Корея да нямат право да излизат в чужбина.
29
13
 
7
 
! Отговори
Иван П. преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН ! МАЧКА КРАВАРСКАТА С.*** !!!!!!!!!!!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелият лидер!
27
7
 
9
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Между другото, откак е на власт тази династия, населението на С.Корея се е увеличило 2,7 пъти. Лесно се проверява това.Сигурно щото умират от глад. А познайте с колко се е увеличило нашето след режима при свободата, благоденствието и свободния пазар
26
3
 
4
 
! Отговори
Пищова преди 3 години
Ким чен ония ден така го порих в едно мотелче.до тутракан.пръснам му.гъзягатапл на пялявницата
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ким е лош, защото мрази запада. Защо мрази запада? Защото е лош.Хитлер е лош, защото мрази евреите. Защо ги мрази? Защото е лош.Това е инфото за голяма част от хората. А който търси разбира някои други неща
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20А защо мислиш, че им е лошо на севернокорейците? Имаше един сръбски волейболен треньор, който работил там няколко години. Много интересни неща бе описал в интервю. Нищо общо със западната пропаганда. Потърси в Гуглето, може да ти е интересно
23
5
 
13
 
! Отговори
до Роза преди 3 години
Лошото е другоТози народ не знае какво е свобода. Научиха го да живее в концлагер и даже му харесва.Това е същото като лъва, който е роден в зоологическа градина. Пуснеш ли го от клетката той ще загине.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако протестите бяха успели у нас и ние щяхме да сме уредена правова държава.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе друго си е като Лукашенко разпасан и с провиснал пуловер,ама на тумбака - Калашников.
20
4
 
8
 
! Отговори
Роза преди 3 години
За повечето от нас Ким е карикатурна личност със смешна прическа и дебели бузи,но на обикновените граждани на СК сигурно хич не им е до смях.Тях никой не ги е питал искат ли да живеят в такава страна и при точно такъв политически режим?Нали и на нас някога сутрин,обед и вечер ни се поднасяше по телевизията образът на Тато! "Да живеят всички бекапета по земните кълбета!"Цитирам по памет.Лошото е ,че дори ако Ким умре от преяждане,друг като него ще дойде и всичко ще си остане същото.

Спонсорирани публикации