Кисело мляко - как да го включите в грижата за кожата този сезон?

То действа хидратиращо и ексфолиращо
10 яну 2021 17:56, Иванка Гъркова
0
Кисело мляко - как да го включите в грижата за кожата този сезон?
IStockphoto

След толкова много почивни дни и празници, всички ние се нуждаем от нов хранителен режим, с който да се прочистим. Консумацията на тежките салати и голямо количество различни сладки и солени ястия, в комбинация с много алкохол, се отразяват зле на стомаха. Ето защо някои хора прибягват до киселото мляко, за да подобрят своя микробиом. Но освен за възстановяване баланса на чревната флора, то е изключително полезно за състоянието на кожата.

 
Противно на схващането, че млечните продукти причиняват омазняване и акне, киселото мляко все по-често се използва за най-различни маски за лице и е съставна част при така наречената „бяла козметика“. Причината е, че млечната киселина в него има благоприятен ефект върху кожата.
 
Богато на пробиотици, киселото мляко подобрява храносмилането след празниците, но и се грижи за овлажняването и възстановяването на нормалния микробиом на кожата. Така спомага за намаляване на възпалението, появило се вследствие на замърсяване или прекаляване с вредни храни и напитки.

Кои са най-големите ползи от киселото мляко в рутинната грижа за кожата?
 
1. Натурален ексфолиант
 
Редовното ексфолиране на кожата е много важно, особено през зимата, когато забравяме да овлажняваме някои части от тялото.
 
Нанесено директно върху кожата, в комбинация с други съставки, киселото мляко може да направи кожата по-гладка и мека.

2. Овлажнява в дълбочина
 
Лошото време навън в комбинация със сухия въздух в някои помещения, намалява влагата в кожните клетки. Това води до зачервяване, сърбеж и лющене на кожата.
 
Неслучайно нашите майки и баби често са си правили маски за лице с кисело мляко. То намалява сухотата и същевременно задържа за по-дълго влагата, която достига до всички слоеве.
 
Още за предимствата на киселто мляко в грижата за кожата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации