Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка

Юлия бе прегазена от кола миналото лято, имала дългове към банка
2 фев 2021 17:32,
202
Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка
Снимка: БГНЕС

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била трезва в нощта на инцидента, пише "24 часа".

Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Детето засега е изплатило над 2000 лв. от кредита. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
29
 
! Отговори
Страничен преди 3 години
За жалост така става в БГ когато нещата стигнат до плащане на обещетение от застраховател! Въртят сучат пари не дават брокерите на живот! Трябват промени в законодателството!
155
2
 
32
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Не знам коя е застрахователната компания, но всички служители от нея, участващи в тази мерзост са за разстрел!!!
154
4
 
12
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
има ГОСПОД всичко се връща какъв е този застраховател чудовище звяр
153
0
 
14
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
такива са и ХЕЛП ФАРМА отказаха помощ на ДЕНИ от ГРАД ВРАЦА
152
1
 
29
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Поредният позор...какъв срам...къде са прокурорите на Гешев да погнат застрахователят???до кога ще ви търпим???не ви плащаме да ни ***.ате!!децата ви и внуците ви ще се отричат от вас енича.и!!ще ви търсим отговорност...Народа ни е Шефа...ние плащаме сметката от 1400 г...проливаме кръвта си за да ни има като Народ...децата ни да не плача робувайки самотни и неприети в "таз тежка чужбина"..вие ги продавате...ще ви съдим Строго!!!...1400 г. ...не го забравяйте...та крадци и страхливци ли...
151
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление това дете нее единственото в подобна ситуация. Хиляди са децата които наследяват задължения. Тази мания да се взимат кредити за щяло и Нещяло заробва обществото ни.
150
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !Аз не искам да съм в ЕС и НАТО, кви либералтамнещо си ми дрънкаш, евреин такъв. Ти сигурно не знаеш, ама я питай възрастните си родители, дали помнят че България е спасявала вас. Защо сега вие ни ограбвате и ни водите по нанадолнището? Защо бе?Сигурно заради такива като вас, дет всичко ви е пари в главата, храта са измислили приказката "Храни куче, да те лае".
149
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също така, нека да наемем и адвокат за детето. Добър адвокат. И да заведе дело срещи застрахователната компания. Тия там, нямат ли чувства, всичко ли е пари бе ***** му????Дете, загубило маайка си и оставено насред нищото да плаща хиляди на банката... Хора, това не е нормално....
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение какви ще са постъпленията по тази сметка - само и единствено да бъдат прехвърлени оставащите задължения. Всичко друго, което постъпи по сметката, нека да бъде използвано от дете при навършване на 18 години. Бе никакви попечители, на сметката на детето. Персонална и без никой да има право да управлява активите в сметката. Само и единствено детето и то когато стане на 18 години. Тук има и хора работещи в банки. Кажете кое как можем да направим. Няма кой да му помогне, освен нас....
147
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига на това клето дете, че загуби маайка си а сега и затиснато от банки, мамено от легално работещи измамници в страната (застрахователи)...Предлагам - който има връзка с това дете, нека направим нещо, БЪЛГАРИ. АКо е от махалата - веднага всички борчове ще изчезнат и никой няма да смее да отиде да търси пари, но нали е българче... явно отново ще се справяме сами. Държавата като администрация я няма. Ние сме държавата. Отворете сметка на детето и да внесем сумата. Не е голяма, 25 000 е.
146
2
 
37
 
! Отговори
Jeyki преди 3 години
Пак *** и полуграмотни и страхливи "журналисти" - писачи на статии. Напишете още в заглавието на статията името на застрахователя, и след три дена той ще е преразгледал решението си о ще е поднесъл публично извинението си. Освен ако няма намерение да закрива бизнеса си.Само че не ви стиска, нали? Посредствени нещастници!
145
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата на нечовеците е нормално.
144
0
 
23
 
! Отговори
пак другият бесен преди 3 години
Пак ще се обадя, но няма нищо общо нито с демокрацията, нито с капитализма. За такъв казус във всяка по-развита държава, щеше да има директна намеса от юридически грамотни хора. Аз само Марковски съм чувал да говори за морал, въпреки че защитават убийци и бандити. Къде са другите? Как ще занимават дете 3-4клас с такива мошеничества?
143
23
 
4
 
! Отговори
! преди 3 години
Разни комунисти чакаха такава новина за да почнат да плюят, единственото което могат. Майката взимала дъщерята ще връща ако не сега след като навърши 18. Стига с тези комунистически глупости взел и не върнал. Сега другари не сме с Китай и СССР затова спрете да плюете нормалните неща. Като държава в ЕС и НАТО ние трябва да спазваме принципа на дясната либарлдемокрация което означава и свръх капитализъм(над национални компани) и евроатлантъзъм, толкова е просто но за хора с дясно мислене.
142
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фейк
141
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление в БГ е така. Застрахователите на кредити, които са със застр.живот, почти никога не ги плащат. Винаги търсят начин за виновно поведение от жертвата. След което наследниците, често малолетни ,или трябва да се откажат от наследството на починалия, или да плащат кредита. Но тъй като са под 18 год.това се прави от настойника, т.е. от другият родител. Изобщо човек да не умира с кредит, параграф 22!
140
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация и капитализъм. Напълно нормално.
139
0
 
22
 
! Отговори
друг бесен преди 3 години
Взели 2000лв и то наследствени от 9г дете! ВЪЗРАСТНИТЕ хора НЕ ТРЯБВА да занимават децата с мръсотии. Това дете как ще приеме гаврата? Някой дали се е сетил, че ей..сега ще стане на 18г.Пу мияри с пу мияри
138
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Статията с бисерите ми прозвуча,като една друга такава: "В тъмна доба крадци влезли в един обор,и необезпокоявани от никого,откраднали нищо неподозиращо агне....
137
0
 
30
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Значи убиеца на майката не го разбрахме кой е.Застрахователя който в момета иска да убие детето с дълга пак не можем да разберем кой е.Ба си държавата и управлението