Лошо настроение, главоболие... Как тялото алармира, че му трябва движение?

Не се оправдавайте с изолацията, спортувайте у дома
9 фев 2021 21:30, Иванка Гъркова
5
Лошо настроение, главоболие... Как тялото алармира, че му трябва движение?
Снимка: IStockphoto

Работата у дома си има известни предимства, но трябва да признаем, че носи повече недостатъци. След като някои от нас работят месеци наред по този начин, промените с психиката и килограмите са налице. Много хора се оплакват от излишно тегло заради по-заседналия начин на живот, други пък забелязват, че стоят по-дълго време пред компютъра или телевизора, вследствие на което имат нарушено зрение и са оформили така нареченото бирено коремче. Каквото и да си говорим, може да спим до по-късно и да сме по пижама цял ден, но със сигурност сме станали по-лениви и отпуснати заради пандемията.

Ако сте си дали малко почивка от тренировките онлайн или пък искате да мине зимата, за да станете по-активни, то вие ще мързелувате още повече. Оправданията с лошото време също не са причина да спрете да се упражнявате.
 
Ето няколко знака, по които тялото ви алармира, че не се движите достатъчно:
 
1. Запек
 
Според д-р Лиза Фолдън, лицензиран физиотерапевт и треньор по уелнес начин на живот, тялото винаги ще ни е благодарно, ако не спираме да се движим. Един от основните признаци, че имате нужда от разходки и упражнения, е когато червата станат по-лениви. Появи ли се запек, то със сигурност лежането на дивана и неставането от бюрото с часове не е добър вариант.
 
„Застояването е чудесен начин да спрете нормалната работа на червата“, казва тя пред Eating Well. За да действат както преди, човек трябва да бъде активен повече.
 
Онова, което може да направите, за да предотвратите запек, е да се движите из стаите у дома и да направите кратка разходка навън в обедната почивка. Полезно е и да ставате от време на време и да се разтягате поне 1-2 пъти за деня.
 
2. Схващане на мускулите
 
„Мускулите са като ластици. Колкото повече се движите, толкова по-гъвкави и разтегливи са те“, обяснява д-р Фолдън. Когато повече от ден не се движите и имате една и съща поза на работа, те залиняват и се появява сковаността.
 
Спрете ли да се движите, всяко едно упражнение, което досега сте правили с лекота, ще ви коства много повече усилия.
 
Още знаци, които ще ви накарат да се движите повече - в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Авокадо преди 3 години
Движете се,какво ви пречи?
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долни платени мутри несе наядохте да лъжете бог щтеви накаже
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала убавице хубав съвет нема лошо ама на вън яко мрази бре Душко иначе си перфекно права може да опитаме препоръките
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че на кой му лошо този да си мисли майче тези дето пишат старите им е лошо настроение то и искат на всеки да му е лошо настроението
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Движението е живот.