Александър Петров: Не се цени духовността, която се ражда от хората

Защо творците не са доволни от паричните награди?
Обновена: 17 фев 2021 06:42 | 16 фев 2021 22:50, Нели Христова
13
Александър Петров: Не се цени духовността, която се ражда от хората
Снимка: БГНЕС

Парични награди от държавата, доволни ли са творците?

"Не знам кой е действал по този списък. Някаква комисия, в която не е ясно кой е участвал. Подхвърлят се имена. Това е широк кръг от хора, които са донесли значителни приходи за държавата. Желанията да се поправи тази несправедливост, е достойна за уважение. Пред очите ми са хора като Борис Годжунов, Вили Кавалджиев и много други, които си отидоха обидени и бедни", каза авторът на едни от най-хубавите български песни Александър Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че българинът не цени истински културата.

"Не си цени духовността, която се ражда от хората. Това е наша характерна особеност на континента тук, която е дразнеща", категоричен е той.

А действията на Комисията определи като социализъм, но в 21 век.

"Това не е приемливо. Тя е оценявала по неясни критерии. Истината е, че винаги има субективизъм в подобни действия, както и на всеки фестивал, конкурс. Никога няма съвършена справедливост. Огорчени са и хората, които са в списъка, заради цялата тая полемика, която тръгна. Както и тези, които са извън списъка", коментира още Петров пред Bulgaria ON AIR.

А по думите му общественото ни има нужда от справедливост, а целият ни преход е минал под чертата "несправедливост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно общество в което царуват привилегиите , е обречено.
9
0
 
6
 
! Отговори
Хайде сега и на преди 3 години
чалгарите да се дават пари, нали и те пеят!? Тези славейчета пили ли са потни вода? Чуруликат си на сенчица, гушват си по една пачка след концерт и после, ох колко трудно беше!? А знаят ли тези чалгари, как хората на село си изкарват хляба, по цял ден са на полето, и в пек и в дъжд, а за отплата, сега вземат минимална пенсия? Не са наядоха дебело-серковците, културтрегери били, култура сеели, сега трябва да жънат пачки, иначе зад ниците им ще отслабнат!?
8
0
 
0
 
! Отговори
Грамчо преди 3 години
Оправете си заглавието
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тя колежката днес ходи в институции Абе колвжке *** бъди влюбена седмицата на свети валентин вноса година ново гаже
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този умник като храни банката осми път сигорно трябва дае милионер освен ако няма някои по умен при колегите от него.Осми път да идеш не знам сега чак такованее било ходи на банка види че я храни два пъти на тоя е рекордьор и се пише че знае какво знае знае задава пари ми и колежката лъжи мързеливци
4
3
 
0
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Щом става дума за духовност - малко Поднебесна механика: Дяволът се е разпоредил с нашия свят рационално. При всяко докосване на нисшото с висшото се получава отвращение на висшото и освирепяване на нисшото. В тази ситуация се гради храма на Ада - несъвместимоста създава хранителния хаос, в който дявола полага евреите, като носители на недостижимото им Висше - Духа! Останалото е въпрос на зъбчати колела и каиши.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 Точно ...
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и к'фо?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сашо Ментата лъха кале. Тия в министерството пердашат херца и те. Летвата е на дъното на Марианската падина, който както иска да го разбира. Бойко Борисов е мижитурка на Меркел.

Спонсорирани публикации