Ретиноева, хиалуронова... Кои са най-полезните за кожата киселини?

Едни се грижат за сухотата, други за уврежданията
20 фев 2021 14:14, Дарена Найденова
3
Ретиноева, хиалуронова... Кои са най-полезните за кожата киселини?
IStockphoto

Звучат плашещо, но киселините са лек от всякакъв вид. Ключът към постигането на най-добри резултати? Намирането на решение, което е съвместимо с вашата кожа.

 
Киселините са включени в почти всички козметични продукти, което ни навява мисълта, че те все пак трябва да са полезни за кожата. Но това коя точно киселина е правилната за нас, зависи много от типа на кожата и нейните проблеми. И докато най-вероятно познавате по имена много от съставките на козметични продукти, може би не знаете точно за какво служат някои от най-известните киселини на пазара.

Ето няколко киселини, които са полезни за кожата:
 
Гликолова киселина за суха и увредена от слънцето кожа
 
Гликоловата киселина е част от семейството на алфа-хидрокси киселините. Това са водоразтворими, естествено получени ексфолиращи агенти. Тя е с най-малката молекула от всички киселини, така че може да проникне дълбоко в кожата. Според дерматолога Ронда Ранд, гликоловата киселина отдавна се използва за освежаване, като ускорява клетъчния оборот и спомага за производството на колаген и еластин.
 
Отличен ексфолиант, киселината повдига външния слой на мъртвите кожни клетки, за да помогне за омекотяването на фините линии, бръчките и белезите. В същото време тя позволява да се развият нови клетки, които да помогнат за развитието на по-красива и по-здрава кожа.
 
Ретиноева киселина за стимулиране на колаген
 
Когато сте сериозни в стремежа си да спрете признаците на стареене върху лицето си, ретиноевата киселина е тази, към която искате да посегнете. Извлечена от витамин А, тя премахва горния слой на мъртвата кожа, за да разкрие нова, здрава кожа. Киселината може да се използва и за лечение на акне, благодарение на ексфолиращите си способности. „Когато ретиноевата киселина се прилага върху кожата, тя стимулира синтеза на колаген, нормализира клетъчното съзряване и изтънява мъртвия външен защитен слой“, казва д-р Куинби Ериксън пред New Beauty.
 
Още за най-полезните за кожата киселини вижте в материала на Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ябълков оцет
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусния 77 набор и здравна министър, ще трябва да ни доказва.....
1
2
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Най-полезен за кожата е сокът от прясно изцедени охлюви.

Спонсорирани публикации