СЗО: Нереалистично е пандемията да свърши до края на годината

Според Майкъл Райън, е важно да се намалят хоспитализираните и смъртните случаи
2 мар 2021 09:23, Петя Славова
54
СЗО: Нереалистично е пандемията да свърши до края на годината
Снимка: БГНЕС

Нереалистично е да се мисли, че светът ще приключи с пандемията COVID-19 до края на годината, заяви СЗО в понеделник, цитирана от АФП.

Директорът на Световната здравна организация за извънредни ситуации Майкъл Райън каза, че може да е възможно да извадим жилото на трагедията от коронавирусната криза чрез намаляване на хоспитализациите и смъртните случаи.

Още по темата

Но вирусът остава с много контрол, добави той, особено като се има предвид, че броят на новите случаи в световен мащаб се увеличи тази седмица след седем последователни седмици на спад.

"Ще бъде много преждевременно и мисля, че е нереалистично да мислим, че ще приключим с този вирус до края на годината", каза Райън пред журналисти.

"Но мисля, че това, с което можем да приключим, ако сме умни, са хоспитализациите, смъртните случаи и трагедията, свързана с тази пандемия."

Райън каза, че фокусът на СЗО е върху поддържането на ниско предаване на вируси, за да се предотврати появата на варианти, но също така и за намаляване на броя на хората, които се разболяват.

Той каза също, че ваксинирането на фронтови здравни работници и тези, които са най-уязвими от тежко заболяване, "ще отстрани страха и трагедията от пандемията".

Генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейеус иска ваксинирането на здравните работници във всяка държава през първите 100 дни от 2021 г., което означава, че остават 40 дни.

Той приветства първите направени дози ваксина чрез глобалния механизъм за споделяне на ваксини Covax, които бяха приложени в понеделник в Гана и Кот д’Ивоар.

"Обнадеждаващо е да видим как здравните работници в страните с по-ниски доходи започват да се ваксинират, но за съжаление това се случва почти три месеца след като някои от най-богатите страни започнаха ваксинационните си кампании", каза той. "И за съжаление някои страни продължават да дават приоритет на ваксинирането на по-млади, по-здрави възрастни с по-нисък риск от заболяване в собственото си население, преди здравните работници и възрастните хора другаде", каза той, без да посочва конкретни примери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: СЗОваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
19
 
! Отговори
dmt преди 3 години
Нереално е СЗО да нарича тази плюнка "пандемия"
28
0
 
28
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Ама имаше ли Глу паци, които си мислеха, че Пандемията Някога ще Свърши и че Правата и Свободити им Гарантирани от Хартата за Правата на Човека, ще бъдат някога върнати?!
27
0
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НА СЗО ВЕЧЕ НЕ ИМ ВЯРВАМ И 1%САМО МИНАЛИЯ МЕСЕЦ ЗАМЕСТНИК ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ИМ ДИРЕКТОР КАЗА, ЧЕ ПАНДЕМИЯТА ЩЕ Е ОВЛАДЯНА ДО СРЕДАТА НА ГОДИНАТА КОЕТО СИ Е ГЛУПОСТ ЩОТО НЯМА КАК ТОВА ДА СТАНЕ!СЕГА ПЪК НЯМА ДА Е ОВЛАДЯНА ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА!!!ЕДИНЯ ДЕН СА ДАДРУГИЯ ДЕН СА НЕ :DЦЕЛТА ИМ Е НАПЪЛНО ДА НИ ДОКАРАТ ДО ЛУДОСТ!ЗАТОВА НЕ ТРЯБВА ДА ОБРЪЩАМЕ НИКАКВО ВНИМАНИЕ НА СЗО КАКВОТО ЩЕ ДА КАЗВА ПОЛОЖИТЕЛНО ИЛИ ОТРИЦАТЕЛНО!
26
0
 
21
 
! Отговори
Руслан Христов преди 3 години
Всичко е нереалистично около тази пандемия. Като се започне от началото и до момента. Затова гледам само спортни канали.
25
1
 
24
 
! Отговори
ами, така преди 3 години
До 555Когато ти го налагат насила това ваксиниране, без да има дългосрочни изпитания, когато те лъжат, че ваксинираните не заразяват и не боледуват, когато подписваш информирано съгласие...Баба Росица, дето вчера се е ваксинирала, е разбрала всички медицински термини в това съгласие...
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама то вируса сам знае ли колко е страшен и опасен?
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя тази пандемия стана цял сапунен сериал от тези който ги излъчват всеки делник без почивка.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рептилите вещаят
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма логично обяснение, защо след като имат Спутник от 6 месеца, само 3% от руснаците са ваксинирани. Но пък се рекламират и имат желание да си шиткат ваксината навън. Да не би да искат да й изпитат страничните действия на чужд гръб!? Не кандидатстват и за одобрение в Европа, защото там се искат доказателства!
20
0
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 1: cлeд кaтo нaрoдoнaceлeниeтo нe дaвa пaри зa грипни вaкcини - щe плaщaт държaвитe oт дaнъцитe нa нaрoдoнaceлeниeтo! Фaкт e и, чe кoрoнaвируcитe ca мнoгo нa брoй! Нe e caмo КOВИД!На 2 поста, щото пинтиите от ДНЕС дават пост до 500 знака!
19
1
 
17
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 1Кaквoтo и дa cи пишeм зa вaкcинитe - и "кoрoннитe" вaкcини ca зa пaри, тъй кaктo ca прoтивoгрипнитe! C прoтивoгрипнитe нe ни зaрибихa дa ce вaкcинирaмe вcякa eceн-зимa мacoвo! Ceгa щe иcкaт дa имa ceгрeгaция нa бaзa "вaкcинирaн-нeвaкcинирaн" зa кoрoнaвируc, aмa мaй и кoрoнaвируca бил мутирaл кaтo грипнитe и мутaнтa oт рeгиoн ....... нa....... вaкcинaтa мaй нe гo "хвaщaлa"- нямa прoблeм нoвa вaкcинa щe ви нaпрaвим! И ни нaмeрихa цaкaтa :
18
22
 
3
 
! Отговори
555 преди 3 години
На някои хора като че ли злото е закодирано още с раждането им и за това търсят постоянно в другите хора лошотията и човеконенавистта , но интересно е все пак по какви пътища стига до тях извода , че ваксинирането е умишлено унищожаване на милиони , че лекарите служат на тъмни сили , че правителствата не се грижат за населението , че масонски организации правят пъклени планове за бъдещето и ред др. изказвания , за които няма и грам доказателства,но са любими за поддръжниците на конспирации .
17
2
 
18
 
! Отговори
оф преди 3 години
Кое тва СЗО, де. Покажете го. Някаква частна организация ли е, що....И защо никой от докторите не разяснява на ваксинираните или желаещите, че имунитета не идва изведнъж, а трябва човек да се пази максимално от 2 седмици до 1 месец, след ваксината. И ей го на, още няколко месеца имунитет и дошъл другия сезон с грип, и хайде пак - боцкане...
16
3
 
18
 
! Отговори
2134 преди 3 години
Е как да свърши пандемията ,като се прави всичко възможно да продължава ,нали така е много удобно на власт имащите :)
15
3
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Определени кръгове нямат сметка пандемията да приключи, защото тогава ще им бъде потърсена сметка за терора върху целокупното население на Земята. Ето защо всяка зима ще имаме локдаун и слабо разхлабване през лятото.
14
3
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Стъкмистика на юдейско ниво.
13
6
 
29
 
! Отговори
ТОНИ преди 3 години
Който си мисли, че ''пандемията'' ще приключи преди 2030г е жал.ък наивника, да се поинтересува от книгата на Клаус Швааб, ще излизат ''нови щамове'' , за тях ще трябват и нови ''ефективни'' ваксини, дотогава непрестанен локдаун, докато 90% от хората са овце, няма как да има промяна....
12
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че не е реалистично, мерки вече йок, ваксини йок, лекарства йок, а вируса са си тропа казачок и го боли фара за мнението на който и да било.
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още чакам СЗО да даде логично обяснение как е възможно тази година да няма грип.
10
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"СЗО: Нереалистично е пандемията да свърши до края на годината"А за кога сте планирали края? Решили ли сте за даден месец или просто трябва да си делнете печалбата след като достигне до определен размер?

Спонсорирани публикации