Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!

За четири месеца загубите за търговските центрове били над 100 млн.
149
Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!
Снимка: БГНЕС

Пагубни ще бъдат последствията от евентуално трето ограничаване на достъпа до търговските центрове в страната.

Това заявяват в позиция от Асоциацията на ритейл центровете. Подобно действие ще засегне много негативно заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства.

На база на данните, които имаме за загубите от подобна мярка за същия период миналата година, както и информацията за ефекта на пандемията върху бизнеса ни до момента, категорично смятаме, че една огромна част от компаниите в него няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната, пише в нея.

Затварянето на търговските центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лева загуби за членовете на асоциациите. От началото на кризата до момента тази сума е много по-голяма, като тепърва предстои да бъде установен реалният ѝ размер.

От бизнеса посочват, че според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

На фона на безпрецедентните мащаби на кризата към момента няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната. Центровете изпълняват всички наложени им мерки и спазват установените международни стандарти за безопасност, за да осигурят защитена среда за наемателите и посетителите си.

В допълнение сме готови да обсъдим и други мерки, които се прилагат успешно в региона, за да можем да продължим работата си – така, както го правят колегите ни в останалите страни на Балканите, посочват от асоциацията и изразяват готовност за среща и разговор с институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средния бизнес ще умре. Ще се изкупят масово хотели, имоти, фирми, брандове. Ще ги купят същите, които ни налагат това безумство с грипа. Добре дошли на Планетата на маймуните.
8
3
 
36
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Естествено, че не е проблем да работят моловете. Всичко се прави от управляващата хунта, за да си подготвят изборите. Никой нормален човек не се хваща на празните приказки на загрижените за здравето на нацията крадци и мошенници.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ората са гладни и озверели.
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не го интересува какво ще е пагубно за вас,има си план от негово величество *** бил ГЕЙтс който трябва да бъде изпълнен!!
5
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хората са по-важни от бизнеса ви
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
150 хил души работят в моловете хаха егати и икономиката няма заводи и фабрики само молове
3
21
 
5
 
! Отговори
penep преди 3 години
"пагубно за работещите" - ще умрат работещите в моловете? :-D
2
10
 
41
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Ей не спряха да квичът срещу моловете, а пък те празни. Аман от ревливи лекари, хората да стоят без работа, случайно някоя звезда в болниците да не се измори...
1
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо им няма :)