Пиърс Морган напуска след коментарите по адрес на Меган Маркъл

41 000 граждани са подали оплаквания срещу него
10 мар 2021 09:00,
63
Пиърс Морган напуска след коментарите по адрес на Меган Маркъл
Снимка: БГНЕС

Водещият на сутрешното предаване "Добро утро, Британия!" по телевизионния канал Ай Ти Ви Пиърс Морган напусна след скандал по повод неговите коментари за Меган Маркъл след интервюто с Опра Уинфри.

Ръководството на Ай Ти Ви съобщи за решението идва, след като медийният регулатор "Офком" започна да разследва коментарите му след получени 41 000 оплаквания от граждани. В декларация на медията се казва, че след дискусия с Морган той е решил, че е време да напусне, телевизията е приела решението и няма какво повече да добави.

В понеделник Морган заяви, че не вярва на нито една дума на херцогинята на Съсекс за нейното психическо състояние. Морган реши да напусне след пореден сблъсък в ефир във вторник, този път с метеоролога на Ай Ти Ви Алекс Бересфорд, който критикува колегата си в непрестанни опити да очерня Меган.

Изпълнителният директор на Ай Ти Ви Каролин Маккол каза, че напълно вярва на казаното от Меган. Благотворителната организация Mind, която е партньор на телевизията в кампанията за предавания за психични заболявания, също остро критикува Морган.

Пиърс Морган е голямо име в журналистиката на Острова, макар и спорна фигура с някои крайни възгледи. Напускането му бе прието с облекчение от някои и със съчувствие от други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
22
 
! Отговори
Ето преди 3 години
това е Демокрация в действие :)
10
3
 
43
 
! Отговори
Ky40 преди 3 години
Значи да си изкаже мнението под душа е ок, но по телевизията не може. А източна европа били комунистически държави, аха ?!
9
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно е един от последните нормални хора на тоя бъхлясал остров.
8
2
 
37
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Думатите черен, смугъл, лилав, кожа ще бъдат предложени да отпаднат от речника, както направиха с майка, баща, мъж и жена. Живеем в интересни времена. Ще казваме на черното бяло.
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Мне, този се подиграва на Меган и Хари, че ги били тероризирали и били слаби, а в момента, когато него почнаха да го тероризират, подви опашка и избяга. Ох, ирония. Без значение на коя страна си, действията му са комични.
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...критикува колегата си в непрестанни опити да очерня Меган..."Да използваш думата "очерням", когато пишеш статия за обвинения в расизъм - безценно!
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лесно да кажеш, че царят е гол ... особено в съвремието, когато всеки вместо да осмисли какво са му казали скача да защитава тези или позиции, в които дори той не вярва. Напоследък много хора почнаха да играят на струната на психическите проблеми, склонността към самоубийство, за расизма дори няма да споменавам. С тези темпове скоро когато се разминеш с някого на улицата ще те е страх да му кажеш добър ден, че току виж се обидил, я от тона, я защото деня му не е добър и ти го предизвикваш.
4
1
 
36
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Това че в регулатора са получени 41000 оплаквания, не означава, че Меган е казала истината. А твърдението на шефката на телевизията, че вярванавсяка дума в интервюто е кръгла глупост и поражда съмнения за някаква нейна зависимост. Морган спокойно може да влезе в политиката, защото е ярка личност, но мисля, чеще намери трибуна в друга медия. Все пак е добре тази шумотевица да спре - нали Хари и жена му исакт най-много това! Обгърнати в мълчанието на медиите ще загубят окончателно.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нещо ми е много светъл за британец.
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целуваш принц , става жаба . Меганова работа.
1
1
 
31
 
! Отговори
Свобода на преди 3 години
Словото,а? Къде е най свободно словото? В БГ. Нашия премиер какъв ли не го наричаха - и нищо! Не ми е ясно как ги правят тези класации.

Спонсорирани публикации