Как да го махнете акрила от ноктите сами?

Ето няколко стъпки, които да следвате
Обновена: 30 мар 2021 20:07 | 30 мар 2021 20:07, Дарена Найденова
9
Как да го махнете акрила от ноктите сами?
IStockphoto

Премахването на акрилен лак у дома не е никак трудно, стига да се въоръжите с няколко инструмента и техники, които ще ви осигурят защита на естествените ви нокти. По този начин ще сте сигурни, че те ще останат здрави и устойчиви, след като приключите процедурата. „Една от най-често срещаните грешки при премахването на акрил у дома е недостатъчното търпение и обелването или отлепването на лака“, казва Сали Хансен пред Marie Claire. Тя добавя, че това може да причини увреждане на естествения нокът.

Какво обаче да правите, когато искате да премахнете акрилния си лак, но не можете да стигнете до салона? Трябва да следвате две основни стъпки, предложени от експертите, за да се справите с процедурата съвсем сами и то у дома. Ако спазвате дословно правилата, ще успеете да премахнете акрилния си лак лесно и без да нанасяте повреди върху естествения си нокът.
 
Ето и какви са стъпките при премахването на акрилен лак у дома: 
 
Първа стъпка: Премахнете допълнителната дължина
 
Първата стъпка е да премахнете по-голямата част от дължината на нокътя. Сали Хансен предупреждава да сте много внимателни и да не засегнете естествения нокът. Най-добрият начин за отстраняването е използването на специална нокторезачка за акрил, но ако нямате такава подръка, може да използвате и обикновена, но по-голяма нокторезачка. „Започнете да подрязвате от едната страна и бавно преминете към другата. Никога не режете нокътя си направо“, казва Хансен пред Marie Claire.
 
След това вземете две пили за нокти – едната груба, за премахване на акрила и друга с по-висока пясъчност за естествените ви нокти. Хансен казва да пилите внимателно докато блясъкът не изчезне, като предупреждава, че това може да отнеме малко повече време и трябва да сте търпеливи. Внимавайте да не прекалите с пиленето, защото това може да изтъни и да отслаби нокътя.
 
 
Не пропускайте дигиталното събитие „Светът на Tialoto“, за да научите и други полезни бюти съвети. То ще бъде на 31 март от 14:15 часа, на живо във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Clawfinger преди 3 години
С органичен разтворител, ама махнете и "ГО"-то от заглавието.
5
0
 
4
 
! Отговори
12664 преди 3 години
До АнонименЕх, пак че не са написали акрилЪТ. ... :D :D :D
4
0
 
11
 
! Отговори
БРАДАТА ЖЕНА преди 3 години
Аз само на краката си слагам и понеже не си мия краката, той сам пада от миризмата.
3
0
 
11
 
! Отговори
НЕГРАМОТНИЦИ преди 3 години
Заглавието на този безмислен пасквил кърти, чисти и извозва.Авторката има ли завършен 8-ми клас?
2
0
 
12
 
! Отговори
Ке го махаме преди 3 години
Това заглавие на македонски ли е? Как да го махате акрилот от ноктите сами? Словоредът е страшен.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как да го махнете акрила..."Еех, колко нелепо се получава, когато неграмотни младежи се опитват да пишат някакви безмислици.

Спонсорирани публикации