За по-здрава коса - пробвайте отвара с черен чай

В него има много антиоксиданти
24 май 2021 22:00, Иванка Гъркова
24
За по-здрава коса - пробвайте отвара с черен чай
IStockphoto

Доказано е, че някои видове чай помагат на организма при различни проблеми. Особено по време на грип и настинка, а и заради панемията, консумацията им е препоръчителна. Но според нов доклад, цитиран от Healthline, тя е полезна и за косата. 

 
Ако искате да похраните гривата си и бъде тя здрава, плътна и бляскава, може да пиете черен чай, посочва изданието. Той подобрява растежа и укрепва космените фоликули, с което предотвратява косопад. 
 
На какво се дължат полезните свойства на черния чай? 
 
В някои видове черен чай има листа от растението Camellia sinensis. Те имат антиоксидантни свойства благодарение на танините в тях. Именно тези вещества неутрализират свободните радикали, които могат да повляят отрицателно на здравината на косъма. 
 
Както може би знаете, не само зеленият, но и черният чай са доста силни, почти колкото кафето, защото в тях има голямо количество кофеин. А той стимулира растежа на косата. В комбинация с танините, той блокира активирането на хормон, който причинява косопад, свързан с дисбаланс с организма както при жените, така и при мъжете. 
 
Прилагането на кофеин и тестостерон върху кожата при проучването, цитирано от Healthline установява, че двете съставки повишават производството на кератин - протеинът, отговорен за удължаване фазата на растеж на косата. 
 
Какви са ползите от изплакването на косата с черен чай, ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черния чай потъмнява косата, лайката я изрусява.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвари, врачки, астрология ...Какво следва? Карти Таро? Разваляне на магия? Гледане на боб?

Спонсорирани публикации