Антоанета Костадинова със сребро на Олимпиадата в Токио!

Тя спечели първи медал за България на 10 метра въздушен пистолет
Обновена: 25 юли 2021 06:46 | 25 юли 2021 06:33, Александър Попов
48
Антоанета Костадинова със сребро на Олимпиадата в Токио!
Снимка: кадър БНТ

Първият медал за България на Олимпиадата в Токио вече е факт!

Антоанета Костадинова спечели сребро, след като завърши втора в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.

Българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел, но беше изпреварена от рускинята Виталина Бацарашкина.

Бацарашкина събра общ сбор от 240,3 точки, което е олимпийски рекорд, и заслужи златния медал. Костадинова остана на 0,9 точки след нея, а трета се нареди китайката Рансин Дзян с 218,0 точки.

За Антоанета Костадинова това е първи медал в третото й участие на Олимпийски игри.

"Трудно е да коментирам нещо такова. Благодаря на всички, които са замесени в този процес. През цялото време треньорът ми Христо Хрисов беше човекът, който ме караше да продължавам", сподели медалистката.

Именно наставникът на Антоанета беше и първият човек, който я прегърна и поздрави след последния изстрел на финала.

"Не оценявам така нещата, че съм загубила златото. Предпочитам да се радвам на среброто, защото всеки от нас е дошъл за медал. Медал от Олимпиадата не може да се сравни с нищо друго. И след като Господ ми е отредил сребро, значи съм доволна от среброто“, каза още Костадинова.

Антоанета Костадинова ще вземе участие и на 25 метра малокалибрен пистолет.

Другата ни представителка в дисциплината - Мария Гроздева, не успя да се класира за финала. Тя обяви, че след Олимпиадата слага край на успешната си кариера.

Всичко за Токио 2020 четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Браво на момичето! За съжаление от дълги години България може да разчита на ;медали само от спортове, които са много екзотични и нямат популярнос и са евтини за трениране. Държавата ни заделя много малко пари за спорт и можем да очакваме медали само от нещо такова, стрелба с пистолет или игра на федербал, нещо от този род, което другите държави не ги интересува. В плуването имаме шанс за медал от Миладинов, но не защото сме инвестирали в плуването, а заради Германия и Швейцария, там е тренирал
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадните *** пак изплуваха да о*ерат с политика и плюене малкото позитивни новини в тоя сайт. Броите ли центовете жалки безработни центоброячи? Честито Антоанета и успех в другата дисциплина.
37
10
 
6
 
! Отговори
Владислав преди 2 години
Честито злато на рускинята, броят се само побдителите.Редно е да се рабере КОЙ и КАК раздава квотите в стрелбата.Българската федерация по нечестен начин открадна квотата на една състезателка и я даде на друга.Сега този медал ще тежи и ще горчи завинаги, защото е изкован с измама!
36
0
 
8
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
Отговаря на условията един състезател да вземе участие на Олимпиада.Това са квалификации и състезания ,а не както ти си мислиш ,че някой просто я изпраща там.Така ,че който младеж иска да участва на Олимпиада ,стяга д---пето ,тренира ,печели състезания и отива да носи знамето.
35
0
 
7
 
! Отговори
Гаргамел преди 2 години
До Анонимен На Олимпиада не ходи който иска или който го изпратят.За да стане това състезателя независимо по какъв спорт трябва да премине през предварителни квалификации и да покрие определени нормативи.Грозева го направи и затова отиде.Жалко ,че не можа да влезе във финала и да направи нещо по-запомнящо се от това ,че участва на толкова Олимпиади .Освен участия има и един чувал медали от тях .
34
0
 
15
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Заради тази новинастрахотен старт на деня ми! Следва златото!!!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм от хората, които при провал на спортист започвам да оплювам, но в случая се получава, че ще отчетем на колко олимпиади е участвала Гроздева, а това, че се провали не е важно....Не мога да се съглася. Трябва да се дава шанс на млади спортисти, защото точно такива минали величия ги отказват от спорта. Всеки си казва, че няма смисъл да се труди, защото ще замине някой като Гроздева. А и за мен е важно, човек да слезе от сцената, когато му е времето.
32
14
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Ако Господин Генерал Бойко Борисов беше на власт,щяхме веднага да вземем златото, той е почитан и уважаван по целия свят,под жалкото управление на радефффф неккадърника юмрукаджията и пудела му янев всички ни се смеят и ще ни прецакват, ама така ще е като народа е толкова ***.....
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гроздева и не само тя, защото във всеки спорт има хора на които отдавна мястото им е в треньорски състав или с друго да помагат на младите.
30
2
 
4
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До хТова не е, като да се напъваш в ***! Ти като се напъваш там, какво си постигнал?
29
1
 
11
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Гледам , че герберунгелския троляк и под тази статия се е изxoдил. Браво на нашвто момиче следващия път злато -заслужава го.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
честито! оправдава парите на данъкоплатеца, все пак нека ходят най-добрите , а не събраните от кол и въже, Гроздева като летовник е заела мястото на някой със сигурност по-кадърен....
27
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Какво търси в Токио М. Гроздева? Че дори носеше и националния ни флаг. Срам и отврат!
26
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на рускинчето златен медал
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на шешето момиче !
24
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не пишете за подвизите на любителската на чашката М. Гроздева.. Изобщо не стигна до финала. Да си спомним, че за да иде на екскурзия до Япония, тя прецака едно младо момиче, като я лиши от спечелената квота. В същото време тя се явява и председател на федерация и състезател едновременно.. Пуста лакомия, ето до какво води
23
24
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НИЩО ЧУДНО , ЧЕ ПУТИНИСТКАТА Е ПЪРВА!!! ПУТИНИСТИТЕ ОБИЧАТ ДА УБИВАТ ХОРА ЗА СПОРТ И ИМАТ МНОГО ОПИТ В ТОВА!
22
9
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
яд ме е, че не се квалифицирахме за танцуване на пилон - това за мен е кралицата на олимпийските спортове!
21
29
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Въздушен пистолет и това ми било спорт, хахха кой въобще ги гледа тия безсмислени спортове и олимпиади, това са слугите на сатаната
20
7
 
5
 
! Отговори
ПротивоЕпидемид преди 2 години
не виждам да спазват ПротивоЕпидимични мерки, особедо с китайката от 1.5м разстояние - тази трябва да бъде подложена на поне 3 седмици карантина като се върне!

Спонсорирани публикации