Китай забранява на медиите да показват "женствени" мъже

Местните власти подават основни критерии за подбор на теми и участници в тв предавания
Обновена: 4 сеп 2021 23:03 | 4 сеп 2021 21:14,
102
Китай забранява на медиите да показват "женствени" мъже
Снимка: Pixabay

Китайската радио-телевизионна служба налага все повече ограничения на развлекателната телевизионна индустрия. Най-новото разпореждане гласи: по телевизията да не се показват мъже, които имат „женствен стил“ или пък представят някаква друга „естетика, излизаща извън нормата“. Занапред много стриктно трябвало да се контролира подборът на актьорите и събеседниците, които се показват по телевизията. От предаванията щели да се изкоренят „противоестествените съдържания“, „обезобразеният вкус“ и „повлияната от Запада естетика“. В развлекателната телевизионна индустрия със средствата на културата трябвало да се насади „патриотичен и добродетелен морал“, пише Deutsche Welle.

Недвусмислените указания на ръководството в Пекин повеляват още, че телевизионните канали трябва да се придържат към следните основни критерии при подбора на теми и участници: „политическо качество, морална стабилност и високи културни стандарти“. До телевизионно участие не бива да се допускат културни дейци, заемащи „неправилни политически позиции“, а регулацията на културните предавания допълнително се затяга. Властите предупреждават още, че ще бъдат взети мерки както срещу „противоестествените съдържания“, така и срещу прекалено високите хонорари на телевизионните звезди и укриването на данъци.

Новите разпоредби очевидно идват като реакция на последната телевизионна мода в Китай, която извежда на преден план певци и актьори с по-нежно и женствено излъчване. Политическото ръководство в Пекин явно гледа с лошо око на една задълбочаваща се тенденция: все повече китайски поп-звезди подражават на южнокорейските си и японски колеги, които следват един стил на момичешка елегантност.

Все по-голям контрол над обществото

Разпоредбата на Китайската радио-телевизионна служба е само една от многобройните мерки, с които властите усилват контрола си над различни сектори от икономическия и обществен живот в страната – като се тръгне от високите технологии и се стигне до образованието. Както вече информирахме, преди няколко дни беше приет нормативен акт, според който младите хора под 18-годишна възраст имат право да играят електронни онлайн игри само три часа седмично. По-конкретно: по един час дневно в дните между петък и неделя, в празнични дни и през ваканцията. Това разпореждане отразява тревогата на властите, че все повече млади хора могат да развият пристрастеност към компютърните игри.

В обобщение: китайските власти все по-безкомпромисно забраняват всякакви дейности и явления, които по мнението на управляващата Комунистическа партия противоречат на основните ценности на страната. Целта е ясна: да се разшири контролът над обществото. Вече от доста време се води война срещу така наречената „неморална“ поп-култура, която според официален Пекин отклонявала хората от правилния път. Критиката се насочва както срещу заслепените фенове, така и срещу лошия (според властите) пример, който им дават звездите.

Има и още нещо важно: на фона на спадащата раждаемост в Китай властите смятат, че у младежта трябва да се развиват традиционни представи за мъжествеността. През последните месеци властите и държавните медии отправяха остри критики към популярни звезди от мъжки пол, които използват много грим и по този начин излъчвали „женствена визия“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
То и тук гей парадите противоречат на основните ценности на страната,ама ние понеже ни набутаха в ЕС ни влияат западните безморални и не етични за нас практики наложени ни като основни ценности на ЕС !
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Браво на китайците!
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото което може да се противопостави на хомосексуализма е религията, и най-вече Православието и Исляма, католиците вече признаха хомосексуализма за норма. Исляма не го закачат за сега, там няколко отрязани глави, но все пак вършат работа да се изплашат триполовите, но Православието може. Само тези две религии днес могат да попречат на хомосексуализма, нокакви държавни институции.
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги женствените мъже са се харесвали на жените.
24
0
 
10
 
! Отговори
агент Мери преди 2 години
Netflix пусна нов детски анимационен сериал Q Force за агент Мери. Агент Мери е трансджендър, мъж който си е сменил пола и е сега е в ролята на хомосексуалният Джеймс Бонд, а Q-force e тийм от хомосексиални агенти ръководени от агент Мери.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжът е мъж ...жената е жена.Едното влиза в другото и излиза третото.Всеки на мястото си , всеки със задълженията си.Европа с нейните ценности= на разврат и падение.Мъжът незнае какво е .. на жената и поникнаха топчета и Европа стана пази боже.
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад преди 50 години хомосексуалистите ги вкарваха в затвора - бащата на компютъра Алан Тюринг е лежал в затвора за хомосескуализъм. Но светът се променя. Днес на хомосексуалистите им правят промоции? И ще се променя. Утре педофилия - това е защита на правото на детето на любов. Зоофилия. Инцест. Некрофилия. Това са зрели хора, при демокрацията всеки решава за себе си какво е най-доброто за него.
21
1
 
8
 
! Отговори
Наобратно преди 2 години
А тука забраняват свободно да си изкажеш мнението за женствените "мъже" и ти тикт природните недоразумения по всякакв повод!
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвам да ствам фен на китай
19
0
 
6
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
А мъжествени жени може ли??? И какво ще прави наш Кристиян?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В конкурсите за красота за кучета, така нареченити бичи дог или респективно догги битч отпадат автоматично. Всичко останало е противоествствено, плод на аномалия или целенасочена атака на джендърите.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо взето това е крайна мярка, но когато махалото при джендарите е стигнало до единия край нормално е да започне от другия край.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мъж ли е артистичният образ на Азис? Сигурно подобни неща не им аресват.
15
1
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ама то не се живее вече от тез гейове , дето са окопирали властта в Европа. То вече некой да кихне и ........белезници , решетки , операционна , смяна на бъбреци , сърце , дробчета.............накрая 6 пъти ваксина и 2 седмици карантина !?
14
11
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Китай бяха основата на Ковид 19 - циркът! НЕ ВЯРВАМ НА ТАЗИ НОВИНА! ТАМ Е ПЪЛНО С ОБРАТНИ.
13
2
 
8
 
! Отговори
преди 2 години
Само така Китай може да Оплоди Эврапэйскый Союз! Чакаме ви в Брюксел - мъжествени войни на ЖиЗинПин - Уилкомен!!
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гелето Джамбазки е крайно възмутен. :-)
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво , Китай не се поддава на евтината пропаганда на западното задкулисие - те знаят какво стои зад големите им приказки за равенство, зелен климат и т.н. алабализми . Си ще ви оправи - скоро ще придобие военна мощ чрез Русия и НАТО тотално ще колабира. Ако искаш мир, готви се за война, а не като нас да си махнем границите ,което на практика значи че си събуме гащите за всички. срам.
10
1
 
25
 
! Отговори
Край преди 2 години
Айде Кристиян Костов изгоре. Вече нема да го показват в Китай.
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ке ядосат САЩ ке им спрат търговията с Китай и в Шанхай ще гледаме празни рафтове и витрини.

Спонсорирани публикации