|
Продукти:
100 г брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
50 г настърган пармезан
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
½ супена лъжица пресен риган, нарязан
1 супена лъжица пресен босилек, нарязан
4 яйца
125 мл зехтин или олио
1 глава лук, нарязан
450 г тиквички, отцедени и подсушени
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Настържете тиквичките. Посолете ги със сол и ги оставете да се отцедят. Изстискайте ги в гевгир или в тензух, за да не остане никаква вода. Подсушете в кухненска хартия.
В купа пресейте сухите съставки. Към тях добавете пармезана и ситно нарязаните подправки. В отделна купа разбийте яйцата. Към тях добавете зехтина и лука, разбъркайте и добавете към останалите съставки. Разбъркайте, докато се смесят добре. Прибавете и тиквичките. Разбъркайте.
Намажете правоъгълна форма за печене с малко мазнина. Излейте сместа в нея и печете за около 35 минути или до суха клечка. Извадете от фурната. Оставете кекса да изстине малко преди да го нарежете на парчета.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Автор: Илияна Николова