Защо войници се появиха в скафандри на парада в Северна Корея?

Според експертите това е звено, което се бори с COVID
9 сеп 2021 20:25, Нели Христова
82
Защо войници се появиха в скафандри на парада в Северна Корея?
Снимка: БГНЕС

Северна Корея проведе военен парад по случай 73-ата годишнина от основаването на комунистическата държава.

Снимки от парада показват войници и работници, които маршируват по улиците. Някои от тях обаче изглеждат, меко казано, странно. Те са облечени в червени защитни костюми, приличащи на скафандри, и противогази.

Според предположения на Би Би Си, това са специално създадени сили за предотвратяване на разпространението на коронавирус.

Севернокорейските паради имат две функции. В някои случаи това е начин да се демонстрира на външния свят ново военно оборудване и балистични ракети въпреки международните санкции. Повечето от тях обаче са средство за увеличаване на вътрешната подкрепа, особено в трудни времена, когато страната е засегната от недостиг на храна.

Този път вниманието привлече специално звено, с което предполагаемо Пхенян иска да покаже на народа си, че въпреки че страната твърди, че няма случаи на коронавирус, продължава борбата срещу разпространението на пандемията.

Въпреки риска при масовите митинги, Пхенян проведе три парада през последните 12 месеца, което е необичайно дори за Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето как псевдожурналист, който никога не е ходил в казармата може да направи новина само от една снимка, която той не проумява.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са химически войки бе! Толкова много са, защото тяхната армия е огромна, а не като в България химическата рота е по-малко от 15 човека.
64
0
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Стефан , Пътувам всяка година до Северна Корея пне веднъж и се възхищавам на това, което постигна Маршала там !!! Не разбирам обаче защо трябва да се отказвам от българското си гражданство ?!
63
1
 
1
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
Чингиз хан никога не е покорявал корейският полуостров.Едно малко петно в сравнение на огромната империя.
62
3
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
До Атанас Велмазов Ще ти повярвам когато се откажеш от българското си гражданство и поискаш ПОЛИТИЧЕСКО убежище в Северна Корея, НО пустите му комунисти все на запад ги влече, я виж на другарката Нинова синчето работи при мръсните капиталисти, в Лондон, а не в Москва завърши дъщерята на Р. Овч. така че голям го вадиш ама мек.
61
8
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
СЕВРНОКОРЕИЦИТЕ СА ВЕЛИКА НАЦИЯ И ВЕЛИК НАРОД ! ЧЕСТ И АДМИРАЦИИ, МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН ! НАЙ-ВЕЛИКИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ И ДЪРЖАВНИК В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО! ВЕЛИКИТЕ МУ ДЕЛА ЩЕ ОТЕКВАТ ВЪВ ВЕЧНОСТТА !
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха за борба с ковид леле вие хептен из терясохте вече!Това са химически войски.Все едно не съм носил противогаз в казармата. а е вие на луди ли ни правите яяяяя атом от ляво!
59
3
 
9
 
! Отговори
До Гнчо преди 2 години
Вий и толкоз няматате смешници.Гледайте си Игри на волята и трайте там
58
8
 
8
 
! Отговори
izh преди 2 години
Комунизъм - глад, мизерия и простотия . Винаги и навсякъде
57
2
 
6
 
! Отговори
иво преди 2 години
ЩЕ ЗАВЛАДЯВАТ МАРС !??
56
2
 
1
 
! Отговори
А мене ли? преди 2 години
Мене много ме касае тая игра на табла,но нямам deathwish да се опитвам да казвам каквото и да е било точно на тези личности и да им казвам какво да правят пак нали, защото нямам deathwish,каквото знам съм го казал на съответните институции и лица. Но явно нали човешката мъдрост не е достатъчна за да се реши проблемите свързани с войната и мира на тия географски ширини.Проблема се решава ако изчезнат Сакскобурготите и съм го казал.Друг е въпроса нали защо не се обиждате и историческата памет е
55
2
 
1
 
! Отговори
Другата идея е: преди 2 години
Кой ще клекне пръв : Ония с откраднатите 600 милиона от МОН или ония с откраднатия златен резерв или Сакскобурготите и БПЦ ....Но докато не клетнат играта на табла ще продължи ...
54
2
 
1
 
! Отговори
Идеята е: преди 2 години
Че който спечели или загуби на таблата е маловажно има нещо гнило тук, което задушава и убива достойни хора. А много страхливци от безопасността на бюра без колелца прилагат решения, които са лайнено кафяви и нацистки ... Което не е в стила на Бога на войната - войн срещу войн е едно, страхливци срещу цивилни е друго. Та тези страхливци са толкова долни, че са предизвикали интереса на Арес и то не за хубаво. "Аз съм войн, а не чудовище." А чудовищата имат нужда от неповторим урок....
53
2
 
1
 
! Отговори
Какво съм разбрал аз преди 2 години
Това, което разбрах до момента е, че Демир е страшно ужасен от случващото се тук, обаче не Один е отговорен за случващото се, Арес пък е много недоволен, че случващото се е без негово разрешение и ги нарича страхливци. Докато играят на табла си говорят! И от този дебат става ясно, че и двамата са за прилагане на брадва, но не срещу тукашното цивилно население...
52
2
 
0
 
! Отговори
Защото... преди 2 години
Ако причината ти е някаква користна или маловажно жалка само да ти кажа и единият и другият могат страшно много да ти стъжнят живота и не само ще разберат ама точно за всичките ти мизерии - и когато се изправиш пред интелекта, който някога извади едното око на Один и войнът дето знае всички мръсни номера на войната наистина се надявам да имаш важна причина да искаш съдействие от тях, защото те в момента много се чудят кой и как е отговорен за случилото се тук!
51
2
 
0
 
! Отговори
Съвета ми е? преди 2 години
Требва да имаш много сериозна причина да отидеш или при единия или при другия и да прекъснеш играта. И ако отидеш въоръжен те чака много неприятно приключение от сорта на фен на ЦСКА с червена фланелка да отиде сам в сектора на Левски!
50
1
 
0
 
! Отговори
Замисли се: преди 2 години
Демир е най-големият интелект сред гигантите, а Арес е бил във всяка война на тоя свят. И докато Мимир е в Асгард - Демир по-някаква причина е при извора на младостта и играе на табла с Арес. Не го гледай логично, щом двама са там значи има и трети ...Кой ли може да е?
49
2
 
2
 
! Отговори
др0гаре преди 2 години
на парада на пародията ли бяхте?
48
3
 
0
 
! Отговори
Да погледнем: преди 2 години
Древна Гърция:Има една много красива работа Ахил и Аякс играят зарове. Ама я се замисли дали не играят табла. В смисъл не залагат.Убиват времето до новата битка. В една така да се каже мирна надпревара!
47
0
 
1
 
! Отговори
Ти ще прекратиш преди 2 години
А работодателя ви с тия реклами много си го проси....