Рецептата Dnes: Разядка с лук и чесън

Френска кухня
15 окт 2021 08:52, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Разядка с лук и чесън
Снимка: istock

Продукти:

4 глави жълт лук
щипка сол
2-3 с.л. олио
1 стрита скилидка чесън
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 стръка прясна мащерка – по желание
2 чаши кисело мляко
2-3 с.л. майонеза
черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
В добре загрят тиган сложете ситно нарязания лук с олиото и щипка сол. Гответе лука на умерен огън докато се карамелизира. Ако започне да загаря може да добавите малко бяло вино или вода. Щом лукът е готов добавете стрития чесън, соса Уорчестър и наситнената мащерка. Разбъркайте и отделете от огъня, за да изстине лукът. В купа сложете киселото мляко, майонезата и лука. Всичко се разбърква добре. Може да добавите малко черен пипер. Ако ще сервирате с чипс, може и да не добавяте сол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Никога в едно ядене не ям лук с чесън...
3
8
 
10
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Чесънът е много полезен, убивайки многото микроби в организма. Така че, хапвайте си чесън ежедневно.
2
8
 
1
 
! Отговори
Ками преди 2 години
Ох, нямам апетит. На единия ден имам, качвам два килограма и като отида до WC свалям. Днес ми е ден за разядка с чесън.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изяж всичкия този лук и замини на необитаем остров!

Спонсорирани публикации