Рецептата Dnes: Шоколадов крем брюле с маскарпоне и ванилия

Мек и нежен вкус, който гали небцето
5 ное 2021 09:50, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Шоколадов крем брюле с маскарпоне и ванилия
Снимка: istock

Продукти:

250 г маскарпоне
1 чаена лъжица ванилия
100 г млечен шоколад
50 мл течна сметана, високомаслена
200 г пресни малини
75 г захар
 
Приготвяне:
 
Разбийте маскарпонето с ванилията до получаване на гладка смес. Начупете половината от шоколада и го добавете към сместа. Разтопете останалия шоколад на водна баня. Разпределете част от сместа в 4 малки купички за брюле. Разпределете и част от малините върху всяка порция. Върху малините излейте разтопения шоколад така, че да стигне поравно за всички купички. Отгоре завършете с остатъка от сместа с маскарпонето. Поръсете със захарта.
 
Приберете в хладилник за няколко часа. Преди сервиране използвайте горелка, с помощта на която да обгорите захарта, докато се разтопи и карамелизира. Охладете за още 30 минути, преди да поднесете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Марина преди 2 години
Сметаната нещи изчезна от рецептата ви? Тя кога се слага?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие луди ли сте? Кой има пари за такива работи?