Десетки хиляди са по улиците на Франция срещу ваксинационния сертификат

"Макрон, ние те дразним", скандират недоволните
Обновена: 8 яну 2022 18:53 | 8 яну 2022 18:41, Веселина Йорданова
278
Десетки хиляди са по улиците на Франция срещу ваксинационния сертификат
Снимка: БГНЕС, архив

Десетки хиляди протестират във Франция срещу преминаването на зеления сертификат във ваксинационен.

Текстът беше гласуван през седмицата в Националното събрание. Около 140 протестни демонстрации са обявени днес в страната, предаде БНР.

Още по темата
Въпреки дъждовното време от ранния следобед хиляди хора са се събрали в центъра на Париж за протестното шествие срещу санитарната политика на френските власти и ваксинационния пропуск, който ще ограничи достъпа на неваксинирани до ключови обществени места.

В тълпата се забелязват знамена на различни френски райони и плакати с надписи  :"Не на санитарната диктатура!", "Миокардит след първа доза", "Спешна демокрация". "Макрон, ние те дразним" - скандират някои протестиращи в отговор на репликата на френския президент тези дни, че ще "дразни" неваксинираните.

Разрастването на протеста се очакваше след това изказване на Макрон и приемането на проектозакона на първо четене от френските депутати, макар и след бурни дебати.

Предстои обсъждането му в Сената.

Засега протестите протичат мирно, но полицията се безпокои от безредици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
35
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
ВСИЧКИ ТЕЗИ САТАНИНСКИ ТАЛАСЪМИ СА ГОТОВИ И ЗА СВЕТОВЕН ОТПОР.КАК ЛИ?С ПУСКАНЕТО НА ОЩЕ ПО СТРАШЕН ВИРУС.ТЕ СА ПОДГОТВЕНИ И ВСИЧКО Е ИЗМИСЛЕНО ОТ ТЕЗИ ЧОВЕКОМРАЗЦИ.ЧАКАТ САМО ХОРАТА ДА СЕ ВДИГНАТ!
178
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не десетки в париж над 100 000 са се събралии в няд 150 др градове
177
1
 
46
 
! Отговори
115 преди 2 години
По опасни от COVID СА БГ. ПОЛИТИЦИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ. НЯМА 1 ОСЪДЕН ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО И ИЗМЯНА НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!!!!!!
176
3
 
44
 
! Отговори
Док Алекс преди 2 години
До АнонименВаксинираните сте слугинаж, а не свободномислещите хора! Затваряйте си още очите пред очебийните неща, като това ,че ваксинираните са трансмитери на последните варианти на SARS-Cov 2.
175
39
 
1
 
! Отговори
Макрон преди 2 години
Протестирайте си, не ми пречите.
174
1
 
83
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Снощи между другото пуснах да гледам запис на мача "Байерн"-"Борусия"(Мьонхенгладбах) който Байерн позорно загуби. Но не това е най-важното. Алианц арена в Мюнхен беше празен! Празен! И това в държава, която тръби, че била ваксинирала 85% от населението си! Повече какво да говорим?
173
0
 
77
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Вадете гилотината и му режете главата на Макрон
172
0
 
48
 
! Отговори
Изключително умен преди 2 години
Je suis антиваксър!
171
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не забравяте в линковете които съм дал, да прибавите (точка ком) иначе няма да ви отвори. По незнайни причини автоматично сайта трие това, за да нямате достъп до информация
170
1
 
29
 
! Отговори
Гладна журналистка преди 2 години
Ми пуснете поне едно видео от тия протести! А не да си пускате снимка от селфитата с памперси на устата...https://twitter/EnModeMacaron/status/1479865964816654336........И напишете каква точно ид....щина е казал Макрон !!!
169
28
 
2
 
! Отговори
US Motherfucker преди 2 години
Поразходете се из Париж, особено районът Шато де Ло или Шато Руж и ни вода ще видите ни руж, но ако случайно мернете някой бял сред стадото - ръккопляскайте. 90% от "белите" там са на уелфъри, държавата плаща квартирите им, пътуват без пари и логично създават напрежение. Франсетата си падат по неуспешните революции, но така са устроени.
168
0
 
53
 
! Отговори
FMC преди 2 години
До Всяка годинаЧе те взеха да вадят по 3 варианта и 2 щама на вируса всеки месец xDDDD. Разбира се, без да знаят изобщо какво е вариант и какво е щам. Относно грипните ваксини...доста е съмнително, как успяват за 3-4 месеца да произведат ваксини според предполагаемият грип. Цялата работа май стана, че от грипа отдавна никой не се интересува и ваксини никой не слага, дори умишлено произведени за грип, определен от фармацевтичните компании. ,
167
0
 
74
 
! Отговори
До Вив ла Франс преди 2 години
''Евала на французите, дано и ние скоро!'' И не само ние, ами всички по света. Единственно това е начина, няма друг! Самозабравилите се управници, няма сами да отстьпят.
166
42
 
4
 
! Отговори
:) преди 2 години
Френските *** са кухи хралупи, като БГ аналога си, но процентно не са много. Франция е с 10-11 пъти повече население от БГ.
165
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
105 000 e по-точното число, не десетки хиляди. Вие поне споменахте нещо, щото националните телевизии, забравиха, че това е информация, пък после ридаят, че имало фалшиви новини. Но по-*** снимка не можехте да изберете. Най-представителните протестиращи сте показали с маски до гъзовете.
164
3
 
31
 
! Отговори
Ковидчо хихихи преди 2 години
Ако някой види ковидчо на улицата, да го пъхне в буркан от компот и да ми го донесе да го видя що за добиче е тоя Ковидчо.
163
3
 
87
 
! Отговори
Ковид-диктатура преди 2 години
Забелязвате ли основната идея на ковидарите: за да преборим заразата трябва да се лишим от някои демократични права, колко удобно за всички тирани! Почват да плашат хората и те сами жертват свободите си. Питам аз, със фашизъм ли се преборва ковида? Фашизма ли е лекарството? Ега ти и лечението, то май ковид-фашизма ще убие повече хора от самия ковид. Нормално ли е да те лишат от свободата ти, да те убият с гладна смърт, като те лишат от хляб и то само за да те спасят от една смешна кихавица?
162
3
 
91
 
! Отговори
До трол 186 преди 2 години
Урсула утре може да реши, че за да намалеят случаите на изнасилвания, трябва да наложи Локдаун на всички потентни мъже. Означава ли това че здравите мъже ще могат да излизат от домовете си само след "доброволна" кастрация, за което всеки кастриран ще получава сертификат, че вече е безопасен за околните. Тогава всички медии ще зоват от телевизора, всеки здрав мъж да прояви солидарност в името на общото благо и да жертва от някои от своите...
161
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Herr Muller Още един път гюлупак ! От Ковид не се боледува ,зайко ! Тупти ли сърцето ,тупти ли ?
160
32
 
3
 
! Отговори
Всяка година преди 2 години
...се сменя Състава на Противогрипната ваксина, защото не може с ваксина от 2017г да се предпазиш от грип през 2018 г. - просто щамовете са различни. Същото е в сила и за ваксината срещу първоначалната форма на Ковид, която СЕГА Е Омикрон и НЕ СЪЩАТА!!!

Спонсорирани публикации