Рецептата Dnes: Шоколадов ганаш за сладкиши с ром

Подходящ за глазура, пълнеж, заливка
14 яну 2022 08:28, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Шоколадов ганаш за сладкиши с ром
Снимка: istock

 Продукти:

300 г черен шоколад, начупен
1 чаша сладка сметана, пълномаслена
1-2 супени лъжици тъмен ром
 
Приготвяне:
 
Поставете шоколада в купа на водна баня. В отделен съд загрейте сметаната на средна температура. Когато заври леко, веднага я свалете от котлона, защото ѝ трябват няколко секунди да започне да извира извън тенджерата. Залейте шоколада със сметаната, като разбърквате постоянно на водна баня, докато шоколадът се стопи напълно и се смеси със сметаната. Накрая добавете ром, колкото желаете и разбъркайте финално, за да се смесят всички вкусове. Преди да залеете торта, сладкиш, кекс, десерт с шоколадовия ганаш, оставете го да изстине. Може да се използва и към глазури за къпкейкове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Cuba libre преди 2 години
А след като сложим две три супени лъжици на тортата, останалия тъмен ром какво да го правим?
1
3
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Кембълът (Бог да го прости) разправяше едно врече, че романтика - това било дърт ром (ром антика)...