Ханс Верк - войникът от SS, който се разкая за миналото си

Днес той редовно разказва историята си на децата в училище
28 яну 2022 21:00, Нели Христова
83
Ханс Верк - войникът от SS, който се разкая за миналото си

"Бях част от смъртоносна организация."

Ханс Верк е израснал в нацистка Германия. На десет години той се присъединява към Хитлеровата младеж, а по-късно и към SS. Още в училище той е възпитаван в нацисткият начин на мислене.

"На шестгодишна възраст, през 1933 година, посещавах местното начално училище. Учителят ни беше деен член на местната партия. Той ни възпитаваше според нацистката доктрина. Всяка сутрин трябваше да ставаме и да казваме "Hail Hitler!", разказва Ханс.

Той все още помни уроците си.

"Учихме азбуката от нормален учебник, но имахме и такъв, посветен на евреите, публикувана от Юлиус Щрайхер, който също така създава Нюрнбергските закони за расата. Срещу всяка буква имаше карикатура на евреин", казва мъжът.

Щом навършва нужната възраст, Ханс Верк се присъединява към SS.

"От SS имаха най-добрите танкове. Това ни караше да се вълнуваме. Или поне караше мен да се вълнувам", споделя той.

Нацистите и техните съюзници убиват шест милиона евреи по време време на Холокоста.

"Казваха ни, че онези, които са "недостойни за живот" трябва да бъдат унищожени. Недостойни за живот...", спомня си Ханс. Плановете за заличаване на всички евреи от Европа, наречени "Окончателното решение", са направени по време на Ванзейска конференция през 1942 година.

"Те решаваха как евреите, жените и децата, да бъдат убити. Чрез този ужасяващ метод. Не мога дас е гордея с това! Срамувам се от това! Срамувам се!", категоричен е Ханс.

Сега той разказва за своята роля в Холокоста на ученици и студенти. За него е важно те да познават тази история и ги призовава: "Не се оставяйте да бъдете заблудени!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента върлува Ковид Фашизма. Милиони се оставиха да бъдат заблудени и набодени с Краварски Блювоч. Ако този блювоч беше наистина ваксина за какво трябва да ни бодат през 3 месеца. Коя ваксина се боде на три месеца. Аз незнам за такава. Ако някой знае да каже. Този човек е преживял същото което ние сега го преживяваме с тази разлика че той е убивал а сега нас ни убиват. Не се оставяйте на фашистите те никога не са изчезвали само са сменили имената и кожите си но нрава не. Фашистите управляват
7
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с тези 6 млн. изгорени и газови камери. Отдавна лъсна тази лъжа на века. Никакви масови убийства не е имало.бтрудови лагери и изолиране на евреи. Още не могат да простят, че ги накараха да работят истински труд.Лъжата с Ковид обаче надмина лъжата с Холокоста. Каква ли ще е следващата?
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, ***...The documentation unearthed by the IWG reveals extensive relationships between former Nazi war criminals and American intelligence organizations, including the CIA. For example, current records show that at least five associates of the notorious Nazi Adolf Eichmann worked for the CIA, 23 other Nazis were approached by the CIA for recruitment, and at least 100 officers within the Gehlen organization were former SD or Gestapo officers
5
12
 
13
 
! Отговори
Виц преди 2 години
Пицата не пищи като евреина, щом влиза в пещта.
4
23
 
15
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Въобще не се е разкаял защото НЯМА ЗА КАКВО. Делото му е било велико и е бил част от най великата борба за самосъхранение на европейската раса и континент - част ит ТРЕТИЯ РАЙХ. Всички останали горди членове и граждани от СС вермахта Третия Райх и Европа също са били горди с делата си. Срам има за предателите джендърите онези насекоми съюзниците които си предадоха расата народите си и континента с жените си на еврейските кървави лапи и тяхните ор-ки африканците и арабите
3
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от КГБ кога ще се разкаят?
2
6
 
27
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Обичайната нескопосана петъчна пропаганда, още вчера бях казал, че шаблона им е един и същ от бая време.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята се пише от победителите, а също от пречупени с изтезания военнопленници и медийни манипулации...

Спонсорирани публикации