Рецептата Dnes: Шоколадов тарт с нежен крем

Сладко изкушение
9 фев 2022 08:35, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Шоколадов тарт с нежен крем
Снимка: istock

 Продукти:

  • 300 г маслени бисквити, сухи и трошливи
  • ¾ чаша масло
  • 1 супена лъжица пудра захар
  • 1 чаша шоколад, натрошен на парчета
  • 1 чаша течна сметана, сладкарска
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 1/8 чаена лъжица сол
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. В купа натрошете бисквитите на ситни трохи. Към тях добавете пудра захарта и разбъркайте с лъжица. Разтопете маслото и залейте бисквитите. Разбъркайте до получаване на гладка лепкава смес. Прехвърлете сместа в намазнена форма за тарт. Притиснете добре основата така, че да се разпредели по дъното и стените на формата. Добре е формата да е с падащо дъно за по-лесно изваждане.
 
Печете основата в загрята фурна за 10 минути или до леко златисто. Извадете и оставете да изстине напълно. Ще отнеме около 45 минути.
 
За да направите ганаша, сложете натрошения шоколад и сметаната в купа на водна баня. Важно е купата да не докосва врящата вода. Разбърквайте постоянно, докато шоколадът се разтопи и сместа стане напълно хомогенна. Отнема около 5 минути с постоянно разбъркване. Свалете от огъня. Добавете останалото масло малко по малко. Добре е да е предварително нарязано. Разбърквайте. Добавете ванилията и солта. Разбърквайте, докато се получи гладка смес. Оставете да изстине до стайна температура за 30 минути. Залейте основата на тарта с ганаша. Охладете в хладилник за минимум 6 часа преди сервиране. По желание декорирайте с пресни плодове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Снежен крем преди 2 години
След основно претарашване на цялата кухня, форма за "тарт" не намерихме. Има форми кекс, за баница, за гювеч, ама точно за тарт, няма. Освен това на тартовете "с нежен крем" не е хубаво да се слага сол.