Зукърбърг към служителите си: Вече ще сте метадружки

Това е грижа за нашата компания и един за друг, посочи той
Обновена: 16 фев 2022 09:49 | 16 фев 2022 09:49, Бойчо Попов
122
Зукърбърг към служителите си: Вече ще сте метадружки
Снимка: БГНЕС

 Служителите на Meta Platforms Inc. вече са „метадружки". В бележка до всички служители на концерна, споделена онлайн във вторник, основателят на Facebook Марк Зукърбърг предложи своята визия за корпоративната култура в Meta Platforms Inc., своята наскоро ребрандирана компания, която според него ще „създава страхотни неща", „ще живее в бъдещето" и ще се управлява от служители, които той нарича метадружки.

„Meta, метамените, аз…. (Meta, Metamates, Me) за мен тези неща значат да бъдем добри стопани на нашата компания и мисия", казва Зукърбърг в бележката си, която публикува на страницата си във Facebook. „Става дума за чувството за отговорност, което имаме за колективния ни успех и един към друг като съотборници. Става въпрос за грижата за нашата компания и един за друг“, посочва той.

Андрю Босуърт, изпълнителен директор на Meta, който скоро ще поеме поста главен технологичен директор, заяви пред Wall Street Journal, че името metamates е заигравка с рефрен, който вече се използва в Instagram, също собственост на Meta, и който сам по себе си е римейк на лозунг на военноморските сили. „Също така е препратка към една военноморска фраза, която Instagram използва от известно време „Кораб, корабоплаващи, себе си", каза той в Twitter.

Във вторник Facebook също така съобщи, че променя името на функцията си News Feed на Feed.

През октомври Зукърбърг заяви, че Facebook се преименува на Meta и че компанията влага милиарди долари в разработването на онлайн свят, известен като метавселена. Вчера той поясни, че Meta ще се основава на основните ценности, създадени от Facebook през 2007 г., но ще ги адаптира към бъдещето.

„През това време много неща се промениха", каза той. „Сега ние сме разпределена компания. Имаме международна общност и широкообхватно въздействие. И сега сме метакомпания, която изгражда бъдещето на социалната връзка“, посочи той.

Метавселената се определя като онлайн свят, в който хората могат да участват в потапящи преживявания, като например да посещават концерти, да купуват цифрови стоки и да общуват помежду си като аватари, в някои случаи с помощта на устройства за виртуална и разширена реалност.

Целият материал вижте тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: MetaFacebookМарк Зукърбър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
39
 
! Отговори
баба Сю МЕТАчката преди 2 години
Ама това е един прекрасен свят, дето го описва МЕТАшефа ЗулумЗабъркал ... В който Зулума и няколкото мърззеливи шефчета около него си живеят живота и най- тежката работа дето им се налага да извършат през работния си ден е да поръчат кафе на някоя от секретарките си ... докато другите МЕТАприятели си счупват гърбовете от работа за заплати 20-30 пъти по-малки от тхните..... Ама иначе всички сме метаПриятелчета в тая компания ....
15
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мета е е най-голямото менте в човешката история след коронавируса и ваксините.
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хомо дружинката на Мета Зук
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се забавляват стреляйки по хора, защото на техните острови ще са техни правила...
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя се напъва за виртуална реалност защото там такива като него родени в мъжко тяло ще могат да си правят женско и да живеят като жените които винаги са чувствали, че са!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алчното еврейче е ясно ... по-интересни за ****аците, които все-още ползват фейсбук ... всички около 50-така, никой млад човек не ползва фейсбук.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хомодружинка "Калинка-Малинка".
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажеш му, че новото име на компанията му звучи жендърско, че брат му е Джорджано, и е женен за Джеки Чан. Заплашва да спре фейсбук, вдига скандали, налита на бой.
8
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извратена работа, сатанинска. Нищо човешко няма да остане у "хората" след няколко поколения. Чудя се въобще, да създавам ли поколение, което ще има мета-приятелчета и ще виси по цял ден на компа?! Да хващаме гората/селата, докато е време!
7
0
 
46
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Представям си как всички са в мета свят щастливи и богати, а в реалност се друсат с наркотици за да съществуват.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелелел хахаха. Метаамфетамини.
5
0
 
20
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Да ги друда с други мета..метаамфети. Ще е още по-куул. О, йее.
4
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя прилича на извънземно. Няма нищо човешко в него.
3
1
 
21
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Спилбърг го предвиди това още 2018 година и направи филма "Ready Player One". Там по цял ден висяха във виртуалния свят, ходеха на виртуални дискотеки и си купуваха разни виртуални брони и оръжия за игрите, които играеха. Даже главния герой се влюби в една от играчите. Разбира се, аватарите си ги правиш каквито поискаш и изглеждаш както ти е кеф :)))
2
1
 
54
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Тоя *** е на много тежки субстанции :).. весели
1
1
 
32
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Трябва ли да ни занимават с олита