Русия нахлува в Украйна от няколко посоки, бомбардира цялата страна

Зеленски: Армията да нанесе максимални загуби на нашествениците
Обновена: 24 фев 2022 14:53 | 24 фев 2022 11:47, Елка Василева
406
Русия нахлува в Украйна от няколко посоки, бомбардира цялата страна

Руски танкове са преминали на украинска територия в Луганска област, по данни на украинската служба за гранична охрана. Танковете са забелязани в района на общините Красна Таливка, Милове и Хородишче.

Украйна съобщи, че Русия придвижва военна техника към страната от анексирания Крим и че обстрелва украинската територия чак до западната Лвовска област, предаде Ройтерс.

Кадри от охранителни камери показват навлизане на руска военна техника в Украйна откъм Крим, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
Руски сухопътни сили влязоха тази сутрин в Украйна от териториите на Русия и Беларус, заяви по-рано украинската гранична охрана, предаде Франс прес.

"Руски военни автомобили, в това число бронирани, пресякоха незаконно границата в Черниговска, Сумска, Луганска и Харковска област", се казва в комюнике на службата.

Седем украински войници са загинали при въздушните удари през първите няколко часа от руската инвазия в Украйна, съобщи вътрешното министерство в Киев, цитирано от ДПА.

Отделно от това се съобщава за 15 ранени войници и 19 в неизвестност. Мост над река Ингулец е разрушен.

Украйна е подложена на неспирни кибератаки, заяви украински официален представител, цитиран от Ройтерс. Друг каза, че един човек загинал и още един е ранен при обстрел в Киевска област. Украинските власти съобщиха и за загинал при обстрел в центъра на град Уман.

Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна президентът Володимир Зеленски заповяда на въоръжените сили да нанесат максимални загуби на нашествениците. Това гласи съобщение на страницата на сухопътните войски на Украйна, предаде агенция УНИАН.

"Днес, 24 февруари, в 5 ч. въоръжените сили на Руската федерация започнаха интензивен обстрел по нашите части в източната част на страната, като нанесоха ракетни и бомбени удари по летищата в Бориспол, Озерное, Кулбакин, Чугуев, Краматорск, Чернобаевка, както и по военни обекти на въоръжените сили на Украйна", се казва в съобщението.

В същото време, допълва армията, агресорът е започнал да обстрелва украинска територия и населени места по държавната граница и по границата на Крим.

УНИАН посочва, „че украинската армия упражнява правото си на самозащита съгласно член 51 от Устава на ООН и "дава достоен отговор на опитите на врага да наруши границата".

"Ситуацията е под контрол. Руските войски дават жертви", се казва в съобщението.

Съобщава се, че в зоната на операцията на обединените сили са свалени пет самолета на руските въздушно-космически сили и два хеликоптера, поразени са два танка и са унищожени няколко камиона на руската армия.

 В информацията на украинската армия обаче се отбелязва, че от украинска страна няма загуби, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задава се *** на джуджа.
249
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Най-накрая Ти си се объркал. Тя Русия изобщо няма нищо общо с комунизма и то много отдавна, там не управляват комунисти много отдавна, консерватори са управляващите.
248
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 349: я се виж бе безгръбначен плазмодии! Ревете руснаците да дойде да ни пороби и мед ви капе от устата! С какво се различавате от себеподобните ви които реват американците да дойдат? Никаква! България трябва да спазва неутралитет, да си гледа проблемите с инфлация, ниски заплати, здравеопазване, образование! Това трябва да гледаме! Като толкова ви е присърце Русия и СССР защо не си там да си се писал доброволец и да се биеш на страната на господаря ти?
247
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 349: всички национални предатели които като теб днес плачат от радост, че Русия е в настъпление и които ревете руснаците да ни поробят отново! Вас трябва да заличим, но поне добре си се сравнил с червей. И преди да си избълваш обичайните опорни, заедно с вас трябва да изчистим и роднините ви които пък мечтаят за американците и те да ни поробя, защото разликата между вас е само в господаря на които служите! България и българите си имаме наши си местни проблеми и тях трябва да гледаме!
246
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай Иран Северна Корея на страната на Русия ако стане по-сериозно кой ще им се опълчи. Така че да си влизат спокойно
245
5
 
2
 
! Отговори
му-ха-ха преди 2 години
Не се сърдете на Никой че сте бедни-БЕДНИТЕ ЩОТ СТЕ П Р О С Т И Русофили!!!
244
0
 
5
 
! Отговори
Sp преди 2 години
Интересно защо не подават информация, че в Северна Корея са в бойна готовност от 3 седмици насам?
243
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радослав.....Кого ще чистиш? Повтори! После да няма хленч! Поеми съдбата си с вдигната глава, ама не можеш - торните червеи не отличават предницата си от задницата!
242
6
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 334 комунопитека: нашият национален интерес никога не е съвпадал с този на Русия! Да си се оправят там руснаци и украинци, ние си имаме наши казуси за решаване! Но да се опитаме да извадим максимума, като не наложим санкции можем да издърпаме коридора за трафик на стоки от Русия към Европа и обратно и поне от такси да правим пари. Също така като запазим добрия тон е по малко вероятно Русия да ни врътне кранчето на газта защото заради такива като теб сме без алтернативни източници на енергия!
241
8
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Ти да видиш! На този клоун му се привиждат призраци. Солтенберг ясно заяви, че НАТО няма да се меси в конфликта. САЩ също няма да взимат друго отношение, освен санкции. Но клоунът повярва, че ще му пратят натовски войски, и не спря години наред обстрела и гибелта на невинни граждани в ЛНР и ДНР. Бандеровци и новоизлюпени нацисти, подстрекавани от краварите избиха и запалиха живи през 2014 година и жени, и деца. Е, сега ще си го получат. И стига с тази дезинформация за Киев.
240
7
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До националния предател 334: драги ми терористи на съветска служба: набий си в тъпата комунистическа кратунка, че когато не си надушен пред СССР, не означава автоматично, че си надушен към САЩ! Нашия национален интерес е пълен неутралитет и до колкото можем да не налагаме никакви санкции защото те пречат само на нашата икономика! Ако смяташ това за афинитет към САЩ, значи е крайно време от Кремъл да ти спрат наркотиците! А през това време можем да изчистим и всички про-комунисти и про-кравари!
239
1
 
5
 
! Отговори
до 325 преди 2 години
Корекция: не е в интерес на България да се намесва в конфликт, който не се отнася за безопасноста и територията ни и тези на нашите партньори
238
11
 
12
 
! Отговори
Медведь преди 2 години
Къде го видяхте това нахлуване? Бият с ракети само по военни обекти. Така ще ви пропадне измисления лжлив сайт, защото преписвате западни новини...
237
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глyпчовци, всичкото е да ви вземат парите. Ще пуснат 10тина ракети, Джо И Владко ше се полаят, а на вас всичко ше ви скочи 3но и 4но.... Хляба като стане 7-8 лв си спомнете. Добре са го измислили.
236
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой обстрелва Киев? Я, пак? Нищо не им пречи на ненормалниците да избият собственото си население в чужда угода и чужди интереси. Интересите на сащ и нато не са интереснте на украинците, русите и народа на Европа! А това, че ще дръпнат шалтерана истината и информацията, няма никакво съмнение. На война, като на война! Ще разчитаме на знанията си, за силата на интересите, и на интуицията - за силата на истината.
235
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Зеленски а тази зелена кратуна до тук ги докара.
234
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината има една велика сила и тя е, че винаги си проправя път. Каквото и да пишат медиите хората знаят най-точно кое е лъжа.
233
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На война като на война. Всички средства са позволени. За Русия не се притеснявам, повече за Европа и НАТО.
232
12
 
11
 
! Отговори
аз преди 2 години
къде се носталгистите по соца, да приготвят по една китка цветя, сальотка и водка за руските танкова на жълтите павета? нали много ги любим, освободителите (или така са ви промивали главите 100 години)? рашките са ***, търсещи интереси, ресурси и влияние, затова са ни "освободили", за да ни поробят за 100г политическо послушание.
231
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да питам онзи мъpльo и лъжлив ***, който твърдеше, как леля му живеела в Киев и нямало война (въпреки че паниката е тотална, а градът опустя за часове) да коментира НАВЛЕЗЛИТЕ В КИЕВска РУСКИ ВОЙСКИ. Айде, мъpльo с лелята в Киев, коментирай как всички са много спокойни и война няма. Коментирам като човек с роднини в Киев. Положението е страшно. Който избягал, избягал...