Ако пленят танк, украинците не са длъжни да го декларират пред държавата

Няколко видеоклипа показват как трактори теглят военна техника
4 мар 2022 11:08, Нели Христова
134
Ако пленят танк, украинците не са длъжни да го декларират пред държавата
Снимка: Twitter

В социалните мрежи се появи шегата, че украинци продават пленени руски танкове в eBay. Бързо стана ясно, че обявите, които гласят, че купувача ще получи танка, ако може сам да си го вземе от Украйна, са фалшиви. Вместо истински пленен танк, продавачът предлага играчки.

И все пак - украинците наистина са унищожили някои руски танкове, както съобщава Ройтерс, а обикновени граждани са пленили няколко руски танка, използвани при опита за инвазия.

Два видеоклипа, публикувани от британския член на парламента Джони Мърсър, показват трактори, които теглят руски танкове.

И въпреки че действително пленените руски танкове не се продават в eBay, изглежда, че украинците, които все пак заловят танк, не трябва да декларират стойността му пред собственото си правителство.

"Заловили ли сте руски танк или бронетранспортьор и се притеснявате как да го декларирате?", гласи изявление на Националната агенция за защита от корупцията на Украйна, преведено от базираната в Киев информационна агенция Интерфакс Украйна. "Запазете спокойствие и продължавайте да защитавате Родината! Няма нужда да обявявате пленените руски танкове и друга техника."

В изявлението се казва още: "Благодарение на смелостта и победата на защитниците на украинската държава, вражеската военна техника обикновено идва при вас вече унищожена и извадена от употреба, което прави невъзможно оценката й в съответствие със закона. Следователно също е невъзможно да се разбере колко струва такава вещ."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той руският танк освен за скраб за друго не става
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пленили танк? Ако е читав танка ми е интересно да видя как се пленява танк... А, *** кво се чудя, то вчера двама украински чобани с прашки бяха пленили един самолет, ама нямаха ключ да го подкарат и си останаха със селфитата само.
100
0
 
3
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
Наш Киро нали е завършил в Харвард? Да изпрати търговски представители в Украйна. Изкупуваме руски танкове срещу 100 000 евро на бройка и безплатно настаняване на дезертиралите руски войници в ЕС. От там агенциите за намиране работа ще ги поемат. Танковете може да продадем с добра печалба на Индия, Египет... Мераклии не липсват.
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да обясни на руските воиничета, че ако шътнат танка за 1 500 000 - 1 700 000 долара са на коня.А после се предават в плен.По добре отколкото да платят по 50-60 долара за това, че някой ги е гръмнал.
98
4
 
2
 
! Отговори
Корупция.. преди 2 години
Представям си физиономията на джобния диктатор, когато разбере, че урана от атомните му бомби с които се хвали е продаден на Ким и Иран....
97
0
 
7
 
! Отговори
до 99 преди 2 години
Това да не си ти на село дето си си направил котле в мазето....там навсякъде е газифицирано, какво отопление с нафта бе ?
96
3
 
5
 
! Отговори
Толкова за руснаците преди 2 години
Вчера е имало пазаруване като за последно в ИКЕА в Москва...а света ги чака да свалят Путин....
95
10
 
3
 
! Отговори
Мизерници... преди 2 години
Вчера даваха клип от камерата на един банков клон, как тия мизерници руснаците разбиваха един сейф...други си бяха "напазарували" и тикаха количка от супермаркет по улицата...
94
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русначетата тъкмо бяха забравили Афганистан и сега пак ужас , ще го помнят много по дълго, ония удрят здраво един гранатомет и танка пламва , беж да бягаме тогаз
93
6
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Танковете са здрави.Изоставени са от руските войници,които са разбрали,че вместо на учение са ги изпратили на война.Война срещу братски народ,с когото заедно са победили фашизма.И всичко това заради едно изперкало джудже в Кремъл.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Слънцето ке игрее. После ще залезе". Прозрение на Ванга за разцвета и падението на Енрон, 1980 г.
91
4
 
8
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
"Висок Киро от Канада ке спаси България, но Младежи ГЕРБ ке му турят прът в колелетата от омраза, завист и злоба. МУА-ХА-ХА!" Баба Ванга, Лето 1991.г
90
3
 
8
 
! Отговори
пълна лудница преди 2 години
64км колона чака да свършат преговорите и да се разотиват, а преговарящите руснаци чакат колоната да стигне Киев....
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То скоро руснаците танковете си ще ги продават я на Китай, я на който се навие, за скрап срещу някой и друг долар. Явно това отработва в момента, дали могат с трактори да ги закарат.
88
0
 
8
 
! Отговори
Баба Вуна преди 2 години
Море ако дойдем и си дигнем полата сички че избегат откъде са дошли....
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванга... Мине се не мине време и излезе някоя внучка, позната или съседка и каже, че Ванга, ама само на нея, шушу-мушу й казала това и онова.
86
0
 
4
 
! Отговори
Росен преди 2 години
До провизии са проблема. Taka e, войните се печелят с добра логистика.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама кой говори за коли? За елемнтарно отопление, танковият дизел не става ли?
84
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Уловкиглонасс утонул, к сожиленю. направа да падладееш
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и руснаците по GPS-a-------Те войниците им питат за пътя, ти за GPS говориш :)

Спонсорирани публикации