Бюти съвети: Как да се грижите за чувствителната кожа?

Много съставки в продуктите могат да я раздразнят
6
Бюти съвети: Как да се грижите за чувствителната кожа?
IStockphoto

В света на грижа за кожата има няколко основни термина за тип кожа, които се срещат доста често – мазна, комбинирана, суха, склонна към акне и чувствителна. Последното е едно от онези притеснения, за които чувате през цялото време. Може би дори си мислите, че го имате. Но вероятно не сте сигурни какво причинява чувствителната кожа на първо място или как правилно да се грижите за нея.

Дали чувствителната кожа е нещо, за което да се радвате или по-скоро си е за притеснение? Има ли различни видове или степени на чувствителност? Може ли кожата да стане по-малко или повече чувствителна с течение на времето? Кои общи съставки за грижа за кожата трябва да се избягват, ако имате чувствителна кожа?
 
За да разберем отговорите на всички тези въпроси, от Allure се свързват с няколко професионални дерматолози. Те обясняват всичко за чувствителната кожа и какво трябва да правим с нея.
 
Какво е чувствителна кожа и как да разберем дали я имаме?
 
„Чувствителната кожа не е медицинска диагноза, а по-скоро констатация или оплакване“, казва дерматологът д-р Първиша Пател пред Allure. Поради тази причина понякога може да е трудно да разберете дали имате чувствителна кожа, или не. Според Пател, този тип не понася сурови условия на околната среда, силни химикали или дори някои диети.
 
„Чувствителната кожа е кожа, която е по-реактивна от обикновено“, обяснява дерматологът д-р Джеси Чеунг. Тя се дразни лесно от околните елементи като вятър, слънце, топлина или студ, както и от някои продукти за локално приложение. Други потенциални дразнещи фактори могат да включват хормони, липса на сън и дори замърсяване на въздуха. Когато е изложена на един от тези елементи, чувствителната кожа може да изгори или да се зачерви, като често това е придружено и от болка.
 
Още за грижата за чувствителна кожа ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпа Не На Дарена! Бюти съвети е на български - съвети за красота! Научи български! С активен речник от 500 думи е трудно да си журналист, макар и в днесбг!
4
1
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Хора които са твърдели, че аз съм вреден човек, нека тогава нека да докажат своите твърдения!Какво ги спира?Истината е че аз не съм вреден, а полезен човек, само трябва да ми помогните да се изчистят от токсини и негативи!Запознайте се с мен!
3
0
 
3
 
! Отговори
Родна реч преди 2 години
Вери гуд бюти типс.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добри адвайси!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е това бюти? Бутчета ли?

Спонсорирани публикации