Лондон може да конфискува жилище на дъщеря на любовницата на Лавров

Луксозният апартамент е за 4,4 млн. паунда, в квартал Кинсингтън
11 мар 2022 16:30, Елка Василева
256
Лондон може да конфискува жилище на дъщеря на любовницата на Лавров
Снимка: архив, БГНЕС

Британското правителство заяви днес, че може да конфискува луксозен лондонски апартамент, купен от жена, свързана с руския външен министър Сергей Лавров, съобщи агенция Франс прес. Това действие може да бъде извършено съгласно новия режим на санкции, който влиза в сила следващата седмица.

Законът за икономическите престъпления, чието влизане в сила се ускорява след нахлуването на Русия в Украйна, ще облекчи режима, при който властите ще могат да наказват по-лесно така наречените случаи на "необяснимо богатство", принадлежащо на хора, за които не е известно да имат източници на доходи.

Още по темата
Британското правителство съобщи, че сред тези хора може да бъде 26-годишната Полина Ковальова, дъщеря на Светлана Полякова, за която се твърди, че отдавна е любовница на Лавров, информира АФП.

Заедно с руския президент Владимир Путин Лавров е санкциониран лично от Великобритания.

Опозиционният лейбъристки депутат Крис Брайънт заяви, че Ковальова и Полякова трябва да бъдат добавени към списъка.

В базата данни на британския поземлен регистър Ковальова е посочена като собственик на апартамент на стойност 4,4 млн. паунда (5,75 млн. долара) в луксозния лондонски квартал Кенсингтън, закупен без ипотечен заем през 2016 г. Жилището се намира недалеч от лондонското имение на собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, чиито активи във Великобритания са замразени заради връзките му с Путин.

Мария Певчих, занимаваща се с разследвания във фондацията за борба с корупцията на лишения от свобода дисидент Алексей Навални, заяви, че "единственият източник на пари на Ковальова е нейната безработна майка, която по случайност е неофициална съпруга на Лавров". "Това е пример по учебник за необяснимо богатство. Имуществото може да бъде законно конфискувано още сега", написа Певчих в Туитър.

Великобритания издирва хеликоптери и самолети, принадлежащи на санкционирани руски олигарси и поиска от властите на остров Ман да анулират регистрацията на личния хеликоптер на собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, съобщи източник от британското министерство на транспорта, цитиран от Ройтерс.

Абрамович е сред седемте олигарси, поставени под британски санкции от вчера, което означава, че активите му, главно имоти, частни самолети и хеликоптери, ще бъдат замразени, без да могат да бъдат извършвани финансови трансакции, свързани с тях.

Новият закон също така блокира плановете на Абрамович да продаде футболния клуб „Челси“, което на практика поставя настоящия европейския шампион под контрола на правителството. Отборът може да продължи да играе, но правителството заявява, че клубът може да бъде продаден, стига самият Абрамович да не се облагодетелства от това.

Канада също наложи санкции на милиардера Роман Абрамович, но този ход няма да повлияе на канадските операции на компанията "Евраз Норт Америка", заяви премиерът Джъстин Трюдо днес във Варшава, съобщи  „Глоуб енд Мейл“. Тази компания е дъщерно дружество на "Евраз Пи Ев Си" със седалище в Лондон, 28 на сто от акциите на която са собственост на Абрамович. Канада също така забранява на 32 руски компании и правителствени организации да получават каквото и да е отбранително оборудване или доставки от Канада, се казва в информацията.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако наистина са приели подобен закон за "необяснимо богатство" нека първо да почнат с английската кралица и всички кралски особи по Европа, чиято работа на пълно работно време е да махат на тълпите.
154
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Слава Укран БРАТЯмечти....мечти....
153
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха-ха глупост..
152
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахха, честни те англичани, които смучат от Африка, Азия още. Смях голям. Кривите глави, от кръвосмешение. Има ли един нормален там, овен българите
151
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То Русия с тия санкции не е на добре, ама на оня акъла не се знае накъде ще изтрака. Само да не си каже - "над мен няма никой"... та тогава и на фили и на фоби ще им се види тясна асмосферата. Та, нека да има ден за размисъл... все пак.
150
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямало комунизъм в тези страни, хахаха. Сега ще се види истинското алчно лице на капиталистите. Красиви думи и обещания без никакво покритие, само жажда за забогатяване. Защо не са спрели покупката, къде са спали, като са толкова информирани. Лицемери.
149
8
 
12
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 2 години
До Анонимен 177 Засега горят руски танкове, бетеери и бердееми. И то как красиво горят само!
148
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рублофилити пищят ли пищят. Ама то не може и душата в рая и в ръката...
147
4
 
12
 
! Отговори
За сведение преди 2 години
Апартаменти на любовници...яхти...акции...докато се натуткате, бяха ИЗБИТИ ОЩЕ НЯКОЛКО УКРАИНСКИ ДЕЦА от съветския агресор!
146
1
 
16
 
! Отговори
Браво Господине преди 2 години
Дъщеричката на Лавров, дето е известен инстаграм "инфлуенсер" и обикаля ужасните, лоши западни либерални островчета и страни и си снима дупето по Армани и Гучи и се подиграва на руснаците колко са бедни... Патология
145
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според някои писачи руснаците могат да унищожат имуществото на милиони украинци,а тяхното имущество няма право да се конфискува.Хайде бе!Тарикатлъци.
144
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров се провалил като любовник и се напил с Путин. Путин кьоркютук пиян обявил война на Украйна. След 3-4дни изтрезнял и с учудване видял какви ги е забъркал.
143
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така както е тръгнало скоро ще имаме нова Кристална нощ и ще почнат да горят руски книги и картини...и после руснаците били фашисти...
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зъл "В България и Румъния има хиляди Британски семейста или да отида да им кажа да се махат а?" Нито България нито Великобритания имат проблеми една с друга. Ти имаш проблем със Запада, обаче си се забил баш там. Красноречиво е за какво става дума.
141
6
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Русия ще фалира. Въпрос на време е. Тази война струва около 20 милиарда долара на ден на руснаците. Износ и внос вече почти нямат, инвестиции от чужбина нямат, парични преводи от гастербайтери нямат... В продължение на 22 години са в стагнация, благодарение на диктатора дето ги управлява. Тази безмислена война ги обрича на мизерия за много десетилетия напред.
140
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англичаните, нали, ни лук яли, ни лук мирисали... Досега ги приемали, сега изведнъж се сетили.
139
1
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"На зла круша, зъл прът " - българска народна поговорка (не е от СССР дрогаре путинoпитeци)
138
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те аджеба англета толкова могат само да крадат,разрушават и конфискуват...на Ирак парите изчезнаха,както и на Либия и Сирия ама иначе са големи демократи като ги слушаш....
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ви се вижда лицето насреща, като любовник?
136
7
 
14
 
! Отговори
Това грозно магаре преди 2 години
на снимката трябва да гори в ада заедно с побъркания си шеф диктатор псих..ясало дж..дже.

Спонсорирани публикации