Виталий Кличко призова България да спре икономическите си отношения с Русия

Не вярвайте на руската пропаганда, заяви той
27 мар 2022 16:20, Нели Христова
487
Виталий Кличко призова България да спре икономическите си отношения с Русия
Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко разказа в интервю за Нова телевизия, че е загубил много свои близки във войната, отхвърли всякакъв компромис Украйна да се откаже от територии, за да сключи мир, и призова България да спре всякакви икономически отношения с Русия, защото така подкрепя армията й.

 "Аз съм кмет на града. Хората ми дадоха правото да защитавам интересите им. Трябва да браня живота на жителите на моя град. Затова оставам с моите хора", каза Кличко. Той обясни, че остава в Украйна, защото това е неговият роден дом и не може да пребивава никъде другаде по света.

По думите му половината население на Киев е напуснало града. "Преди войната в Киев живееха 3,5 милиона души, сега предполагаме, че са около милион и половина. Жените и децата вече си тръгнаха. Хората, които може да срещнете, са с униформи и оръжия. Всяка сграда и улица се подготвя за атака от руски войници", разказва Кличко. По думите му руските войски се задават откъм Беларус. "На север са окупирали Чернобил. Те са на около 25-30 километра от града", казва кметът.

И призовава: "Не вярвайте на руската пропаганда! Това е война срещу украинския народ! Те вече унищожиха толкова много градове, сринаха сгради, убиха цивилни - жени, деца. Само в нашия град са убити повече от 300 човека, 4 деца, 16 деца са в болница. Повече от 1 000 души са ранени", казва още боксьорът начело на Киев. Над 90 сгради в столицата на Украйна са унищожени, Ирпен не съществува вече, а Буча, Гостомел и Бородянка са изцяло разрушени. Кличко добавя към списъка още и Чернигов, Харков и Мариупол.

Той отрича Украйна да е проявявала агресия.

"Никога не сме проявявали агресия към никого. Последва анексирането на Крим. След това Донецк и Луганск. И сега - войната в Украйна. Къде ще свършат интересите на Русия? Не съм сигурен, че с Донецк и Луганск. Русия иска да окупира Киев, столицата на Украйна. Интересите ѝ могат да стигнат до Полша, а и по-далеч - до Чехия или Германия. Трябва да разберете причините за тази война - да се построи отново Съветската империя", твърди Кличко.

"Голямата трагедия за нашата страна е, че от 40 милиона украинци, много от тях се преместиха в страните от Евросъюза. Благодарни сме на всяка държава. Искам да им кажа на всички едно голямо благодаря! Знам, че много украинци временно живеят в България. Получаваме от вас хуманитарна помощ. Това е много важно за нас. В тази трудна ситуация виждаме кои са истинските приятели на Украйна", благодари кметът на Киев.

И критикува нежеланието ни за помощ с оръжие за Украйна.

"Искам да го кажа на всички. Някои политици днес искат да са наполовина бременни. От една страна казват: "Войната е много лоша за Украйна", но от друга - не са готови да подкрепят страната ни. Ситуацията е черно-бяла. Трябва да решите - подкрепяте мира, подкрепяте Украйна или подкрепяте агресията. И още едно послание - моля ви, спрете икономическите си отношения с Русия, защото всяко евро, всеки цент, който Руската икономика получава от Европейския съюз или България, не се използва за икономически цели и за хората на Русия. Те използват парите за армията си", призовава Кличко.

Той е категоричен, че по време на преговорите Украйна няма как да приеме компромисите, които иска Русия. "Компромис? Какъв? Да дадем на Русия част от Украйна? Това компромис ли е? Не!", категоричен е кметът на Киев. Кличко е убеден, че "тази война зависи от един човек, който седи в Русия, Москва, Кремъл. Той започна войната. От него зависи всичко", заяви Виталий Кличко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


487
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
3
 
10
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Е, ако сме останали съвсем без мозък, може и да го послушаме тоя милионер
350
1
 
3
 
! Отговори
Това отче се казва преди 2 години
Николай Георгиев, бил е свещеник в софийския затвор, защитавал е престъпниците, сега какво лицемери и обвинява този, който е взел даренията за украинските "бежанци"? Вижте тази новина>> Наглост: Мъж задигна кутия с дарения от храм "Св. Неделя"Прочети още на: https://dnes.bg/notifikacii/2022/03/26/naglost-myj-zadigna-kutiia-s-dareniia-ot-hram-sv-nedelia.524737,1Прочети още на: https://dnes.bg/notifikacii/2022/03/26/naglost-myj-zadigna-kutiia-s-dareniia-ot-hram-sv-nedelia.524737,1
349
0
 
4
 
! Отговори
Сигурно поповете преди 2 години
на Софийска Митрополия и крадците от БЧК умират от яд, че даренията за украинските "бежанци"( с изключения на истинските такива) от тази кутия не са в техните ръце.
348
3
 
10
 
! Отговори
Тоя украински преди 2 години
наркоман е много нагъл. Пък и ще настоява от българите България да развали отношенията си с Русия. Заради тия украински наркомани и *** България е вече в вражеския списък на Русия!
347
2
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Като не ти трябват,стяга лую вотюна и към летището.Кеф ти Сащ,Канада.....там си високо ценен диванен войн.Ще те приемат с дуйова музика.Тук ще си останем с Русия и руския народ,ае лек ти ден.
346
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските управници са тарикати. Превърнаха мъката на хората в шоу и се мъчат да извлекат най-големи ползи от войната. Тя ще свърши и тогава ще текнат едни пари за възстановяване. Ще падне усвоявааааане. Байдън пак ще се облажи чрез синчетоы пък обикновените хора........
345
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради наглите украинци пострада цяла Европа. Всичко поскъпна и ще става и по-скъпо,а те света им е длъжен. Сега да сме се отказали от икономически връзки с Русия и какво ще правим? АЕЦ-а ни, ако има нужда от ремонт? Като свършат горивата? Много е лесно милионерите Кличко да искат, те си имат имоти в Германия, ще си отидат там, а ние ще си стоим на тъмно
344
5
 
19
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
На тоя му бучи некакъв циклон в главата. Толкова е долно това,което казва,че ...Не само,че няма да спрем отношенията си с Русия,а се очертава,след предстоящата военната операция да сме Една Държава,включваща Българо-Руските земи,които днес се наричат "украина". Не е зле евреите бандеровци да почнат да си пренасят руините в САЩ,защото на наша земя не са желани. Да живее Русия!
343
2
 
14
 
! Отговори
Батьо преди 2 години
И оти тъй да стане-да си изсечем горите, да ни носят газ в бутилки от хил. километри, а вие да плъпнете с мафиотските си джипове, да опоскате всичко като въсета. Който не е бил и живял в Украйна, само той не ви познава ценностите. Каквото и да е било, руснаците ни уважаваха и ни носеха на ръце. От вас можем да очакваме да ни спретнете един одески талчок.
342
24
 
8
 
! Отговори
Само че преди 2 години
Тук за жалост е пълно с болни от русифилис !
341
11
 
29
 
! Отговори
Bulgarus Republika преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
340
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия просто от скука завземе Крим, след това чака още 8 години за да ви нападне.
339
4
 
10
 
! Отговори
Do redaktsiyata преди 2 години
Ако продължавате да премахвате "Rusofilski" коментари ще бъдете хакнати отново.
338
9
 
23
 
! Отговори
У лево преди 2 години
Кличко! Нагъл ,като Зеленси! Дай ми нафта не по скъпа от 2лв. за литър и нямаш грижи! Ааа, като си мъж и нареждаш си приберете клетите хора ,които продажната ви политика ги докара до нас и получават помощ много по голяма от пенсия и заплата на множество от българите! Наглост неземна!
337
0
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Да им върна цитата " Кои сме ние българите? Къде сме на картата?" На въпроса идва конфликт искате ли Военна помощ? - А сега Ходи в лево.!!!!!!!
336
6
 
26
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ха, ха, и тази мутра ще казва какво да прави България!
335
7
 
42
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
К'ъв си ти, да казваш какво да прави дадена страна, в случая България. Да беше казал на своите Порошенко и Зеленски да спрат нацистките ви формирования Азов, Айдар, Десен сектор да извършват геноцид на собствената ви територия в Донбас, а не сега ката ден да скимтите с онова зелено наци.
334
5
 
25
 
! Отговори
Българите преди 2 години
Те призовават да се обесиш на Майдана и да им се разкараш от главите.
333
1
 
34
 
! Отговори
Смирен преди 2 години
Боксьор-Кмет-Мафоит-Продажник?И дава съвети? Предаде народа на Украйна за няколко милиона и власт? Някои да ти е искал мнението.
332
2
 
32
 
! Отговори
Чиба преди 2 години
Не му вярвам защото носът му е голям,широк не типично славянски,а тюрко-хазарски. Партията му "Удар" е свръхшовинистична. Аре чиба.

Спонсорирани публикации