Пролетен детокс - от къде да започнете?

Направете го с натурални продукти за кожата
29 мар 2022 20:08, Иванка Гъркова
5
Пролетен детокс - от къде да започнете?
IStockphoto

Пролетен детокс – онова, от което всеки се нуждае в момента. Токсините, натрупани в тялото през последните няколко месеца трябва да се изхвърлят от организма. И когато това стане, първо ще си проличи по кожата. Пъпки, омазняване, сухота и възпаление – всичко това ще изчезне постепенно, стига да знаете какво и как да направите.

Освен за кожата, детоксикацията на организма помага за: 

Изчистване на кръвния поток от токсини
 
Премахвайки определени храни от своето меню, тялото се подготвя за сезонните промени и изчиства токсините. Ако сте имали период на боледуване, особено от коронавирус, то не ви е било до диети и пречистване. В случай, че вече сте добре, сега е моментът да го направите и да получите полезни витамини и минерали от плодове и зеленчуци – под формата на сокове. Те насърчават и прочистването на кръвния поток.
 
Докато черният дроб изхвърля замърсяванията, те ще се „лепят“ по кожата. Изчисти ли се, значи сте си свършили отлично работата.
 
Настройване на тялото за новия сезон
 
Всички сме отпуснати в края на зимата. През последните студени дни нямаме достатъчно движение и вече жадуваме за слънце и разходки на открито. А с тях идва и време за пролетен детокс. В комбинация с повече движение и по-здравословна храна, вие ще възвърнете загубения баланс и ще се настроите постепенно за по-дългите дни и лятното часово време.
 
Детоксът е чудесен и при резки температурни промени.

Пролетен детокс за кожата – с натурални продукти

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и има ключова роля в детокса. Освен чрез специален хранителен режим, трябва да промените и рутинната грижа за нея.
 
Почистването на лицето и шията е задължително поне два пъти за деня – сутрин и вечер. За целта може да ползвате натурални средства като глинени маски. Те съдържат съставки, които елиминират токсините, премахват петната и придават блясък.
 
Още за пролетния детокс за кожата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стигнах до корона вирус и зарязах статията. Писна ми!!!!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай сега, че не моа да схвана. Цяла зима ядете каквото ви падне, лежите на дивана по цял ден, не се къпете щот е студено, лапате хапове с шепите и накрая си правите детокс?!? Хахаххахахахаххахахахаххахахахх.

Спонсорирани публикации