Рецептата Dnes: Агнешки шишчета с чесън

Празнично ястие на скара
15 апр 2022 08:30, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Агнешки шишчета с чесън
Снимка: istock

 Продукти:

  • 1/3 чаша зехтин
  • 1 и ½ супени лъжици пресен лимонов сок
  • 1 и ½ супени лъжици червен винен оцет
  • 1 и ½ супени лъжици пресен риган, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • ½ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 1 кг агнешко филе без кост на кубчета
Приготвяне:
 
Смесете зехтина, лимоновия сок, оцета, ригана, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте много добре маринатата. Натопете нарязаното агнешко в маринатата и разбъркайте, за да полепне добре навсякъде. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за 4 часа или за през нощта.
 
Загрейте скарата на средна към висока температура. Намажете с малко мазнина. Нанижете кубчетата месо на шишчета. Поставете ги на скарата, като печете по 10-12 минути от всяка страна. Поливайте от време на време с останалата марината, докато шишчетата се пекат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
а в България цените растът и народа обеднява . резултат от промяната на кико .
3
1
 
7
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Не разбрах само,от къде агнешко:)
2
1
 
11
 
! Отговори
Илия преди 2 години
Алоо, до ДНЕСКАБГ, Велики Пости. Поне заглавието променете с " Рецептата DNES ЗА СЛЕД ПОСТИТЕ ". Проявете поне малко уважение към хората които почитат ВЕЛИКДЕН.
1
2
 
15
 
! Отговори
Док преди 2 години
С тия цени на агнешкото най-много на коча клатушките да ядете.

Спонсорирани публикации