Владимир Зеленски: Ще има Възкресение, животът ще победи смъртта

Русия атакува Одеса на Велика събота
24 апр 2022 08:52, Нели Христова
304
Владимир Зеленски: Ще има Възкресение,  животът ще победи смъртта
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски обвини Русия, че е "спонсор на тероризма" във вечерното си обръщение в събота, като осъди смъртоносната атака срещу южното пристанище Одеса, която съвпадна с честването на Велика събота преди празника на Великден, празнуван на 24 април от много християни в Украйна.

"Днес беше Велика събота за християните от източния обред. Денят между Разпятието и Възкресението. Изглежда Русия е заседнала в такъв ден", каза Зеленски. "Но ще има Възкресение. Животът ще победи смъртта. Истината ще победи всяка лъжа, а злото ще бъде наказано."

Най-малко осем души, включително тримесечно бебе, бяха убити при руски ракетни удари в Одеса в събота, каза Зеленски. По-рано украински служител каза, че най-малко шест крилати ракети са били изстреляни към пристанищния град, докато Русия продължава бруталната си офанзива в южната и източната част на страната.

В изказването си в събота вечерта Зеленски благодари на защитниците на страната, "които гарантират нашата сигурност тази нощ преди Великден и всеки ден" и обеща справедливост за Украйна.

"Въпрос на време е всички руски убийци да усетят каква е справедливата реакция на техните престъпления. Въпрос на време е да върнем всички депортирани украинци у дома. Въпрос на време е всички наши хора в цяла Украйна усети какво е силен мир", каза той.

Много украинци празнуват Великден според Юлианския календар, като тази година Великден се пада на 24 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофилчетата и русофилчетата както и пропагандните агенти си мислят че Българите ядът доматите с колците и не могат да мислят рационално. Продавайте си лъжите на някой друг ***, като ви е зор да живеете бедно заминавайте в РФ и живейте на ефтиния петрол и газ докато можете, защото и там ви чака дебел прът поради липса на технологии за да добивате каквото и да е било. Руснаците ги чака масов глад и мизерия в продължение на 20-30 години докато направят този преход, ако изобщо успеят ..
167
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живота продължава а Зеленски ще мре!
166
7
 
28
 
! Отговори
До 228 преди 2 години
България в Европа:Последни по всичко. Европейската КЛОАКА. А ти сляп ли си, или нещо дори по-лошо?
165
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооо русофилите и путинофилите, по руските и белоруските медии вече се говори за денацификация на Европа. Вие смте седнали да се плюнчите как Путин ни обича !Слепи ли сте, че не виждате какво става ?
164
9
 
31
 
! Отговори
Хамав шемет преди 2 години
До Жалки Аре де? Все едно не съм гледал на Майдана как снайперисти трепеха хора и от двете страни та да се нажежи обстановката,как в Донбас 8 години тероризираха,как гориха живи хора в Одеса,как прередиха българските общини та да няма изцяло български. Само два народа в Укропия били държавотворни - хохълите и татарите! Тоо... след Втората световна война болшинството немци се правеха на хамави,че си били живели нормално и спокойно,ама така между другото затриха десетки милиони.
163
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Zеленски, zеми се гръмни в главата и ще чакаме да възкръснеш.
162
7
 
38
 
! Отговори
До всички преди 2 години
Които виждат какво нацистко еврейче е Зеленягата. Благодаря ви, че не се поддавате на нашите СТРАШНО ОБЕКТИВНИ медии - БТВ, НОВА, БНТ и производните им. Поздрави!
161
5
 
34
 
! Отговори
Стига прпаганда! преди 2 години
За вас писачите няма Великден. Най-малко 90% от българите искат НЕУТРАЛИТЕТ! Искаме в мир да отглеждаме децата си.
160
4
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Друсалка !
159
4
 
24
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
А във велика Неделя пак ще ви атакува.В понеделник,вторник сряда също.За четвъртък не знам.Петък ,събота и неделя пак ще бъдете атакувани.
158
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ненормалник си унищожи страната,само и само да угодина"началниците"
157
6
 
32
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Животът ще продължи , но без теб , зелено нищожество !
156
6
 
32
 
! Отговори
До 233 преди 2 години
Не, не е с благородна цел. Начинът за Преразпределение на власт и територии за съжаление е само военен. А тук имаме нещо повече от това. Тук имаме една сепаратисктка държава, която мрази Русия и добре знае, че е нейна територия. Вследствие на което развива фанатизъм и комплекси. Украйна живеят катастрофално още преди войната. Бият се с рашките от омраза, а не толкова за територията си. Русия просто направи онова, което България отдавна трябваше да стори с Македония. Взима своя историческа земя.
155
5
 
37
 
! Отговори
Nemo преди 2 години
Дайте нещо и на Путин.Само мнението на наркомана Зеленски публикувате.Не е демократично
154
5
 
34
 
! Отговори
Др Врабчев,орнитолог преди 2 години
""""Владимир Зеленски: Ще има Възкресение, животът ще победи смъртта""""Характерна симптоматика при предозиране с кокаин - почваш да се чувстваш безсмъртен.
153
4
 
33
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Вие укрофили защо воювате в градовете?!? Защо се криете зат гърбовете на мирните жители?!? Украйна не е малка и има огромни пусти пространства където можете да премерите силите си с Русия щом това искате а не да се криете като *** в жилищни сгради и да използвате мирното население като щит! Не Русия а вие разрушавате градовете в украйна мерзавци!
152
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аристович го казва във видеоклип украйна е изградена въру лъжи спрат ли лъжите украйна рухва потърсете го
151
2
 
16
 
! Отговори
КУНЦ КАМЕРЩАЙН преди 2 години
Светото причастие за шоррошшите е един хартиен долар под езика. Смуучат го докато зеленото мастило не се разкисне и така се дрогират от него. После ходят като замаяни зомбита и повтарят в несвяст Зелено, Зеленски, Зелен сертификат..... Апокалиптичен катастрофически кошмар.
150
23
 
6
 
! Отговори
Жалки преди 2 години
...са напъните на тараканите из форума да ни обясняват, как някой друг бил виновен за престъпленията на Кремълското Джудже! Напълно нормално и спокойно си живееха хората, докато Путин не изпрати ордите варвари, да сеят смърт, да сравняват болници, детски градини и цели градове със земята, защото им се привиждали "нацисти"! И всичко това било само..."с благородна" цел! За жените и децата , ако поискат да се върнат, са разхвърляли мини! Най-големият нацист е в Кремъл!
149
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелката не е християнин.

Спонсорирани публикации