Бакучиол - съставка номер 1 за чувствителна кожа

Ето как да го включите в своята рутинна грижа
25 апр 2022 19:21, Дарена Найденова
0
Бакучиол - съставка номер 1 за чувствителна кожа
IStockphoto

Много от съставките в света на красотата идват и си отиват, но ретинолът е запазил устойчивостта си просто поради своята ефикасност. От лечение на акне до подпомагане на редица проблеми срещу стареенето, включително намаляване на бръчките и изпъване на кожата, наистина няма нещо по-добро от него... или пък има?

 
На сцената излиза бакучиолът – растителен антиоксидант с успокояващи и антибактериални свойства. Той е приветстван като алтернатива на ретинола, като проучвания показват, че осигурява подобни резултати, включително подобряване на текстурата, тонуса и еластичността на кожата. Най-хубавото обаче е, че много от тези предимства не идват с болката, която някои хора изпитват при използването на продукт на базата на ретинол, включително зачервяване, сухота и дразнене. Това е така, защото бакучиолът е с различен състав от ретинола.
 
„Важно е да се отбележи, че ретинолът е част от семейството на витамин А, докато бакучиолът не е. Най-големите прилики между двете са свързани с ползите за грижа за кожата, които предоставят, от акне до стареене“, казва Анна де ла Круз пред Women's Health. Ако бакучиолът звучи твърде добре, за да е истина, е, не е – поне не, ако имате чувствителна кожа. Понякога по-малко агресивният подход към грижата за кожата може да доведе до по-добри резултати, колкото и невъзможно да звучи.

Ето какво трябва да знаете за съставката, която може да се превърне в основен враг на ретинола: 
 
Какво е бакучиол?
 
Бакучиолът е звездна съставка за чувствителна и застаряваща кожа. Екстракт от растението бабчи, проучванията показват, че той спомага за задействане на производството на колаген и подобрява клетъчния оборот. По този начин изпълва кожата, за да подобри външния вид на фините линии и бръчките, да изравни тона, без да причинява дразнене или фоточувствителност като ретинола. 
 
Струва си да се отбележи, че бакучиолът не е единствената растителна алтернатива на ретинола. Всъщност съществува цяла категория съставки, наречени фито-ретиноли, а бакучиолът е само една от многото. В наши дни чуваме за него все повече и повече, защото започва да набира скорост в проучванията поради ефективността си.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации