Рецептата Dnes: Козуначено тирамису в чаша

Великолепен десерт
2 май 2022 10:30, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Козуначено тирамису в чаша
Снимка: istock

 Продукти:

  • няколко парчета козунак или кекс
  • 250 г маскарпоне
  • 2 белтъка
  • 4 жълтъка
  • 60 г + 80 г захар
  • 1/2 ч.л. канела – по желание
  • 300 мл кафе
  • 70 мл коняк или друг алкохол

Приготвяне:

Остатъците от козунака се изрязват в кръгла форма. Пригответе кафето и го оставете да се охлади. Разбийте с помощта на миксер жълтъците и захарта, докато станат пухкави. След това може да добавите маскарпонето и отново разбийте. По желание може да добавите малко канела. Отделно се разбиват белтъците с 80 г захар.
 
Когато станат леко пухкави се комбинират внимателно със сместа с маскарпоне. За разбъркване ползвайте шпатула. Към кафето добавете коняк на вкус. Сложете едно парче козунак на дъното на подходяща чаша или купичка и го напоете с кафе. Отгоре сложете от крема. След това сложете втория ред козунак, отново го напоете с кафе и сложете крем.
 
За финал може да поръсите с натурално какао, сушени плодове или шоколад. Хубаво е десертът да престои в хладилник за около 1 час или малко повече.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го направя с останалия козунак от Великден.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде да чукаме яйцата.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същия като на баба от едно време
3
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
козуначено тирамису е нещо като авокадово имамбаялдъ
2
1
 
2
 
! Отговори
x преди 1 година
може да се сложи доста по-малко захар, при положение, че има козунак. Също пробвайте с тънък слой крем отдолу.
1
4
 
1
 
! Отговори
daweda преди 1 година
А Белтъците кво ги пракм?

Спонсорирани публикации