Сеч за жените в Туркменистан, забраниха им маникюр, дънки...

Пластичните операции също остават извън закона
14 май 2022 09:48, Александър Попов
243
Сеч за жените в Туркменистан, забраниха им маникюр, дънки...
Снимка: БГНЕС

Туркменистан наложи серия от забрани на жените в страната, сред тях са да си правят маникюр, да се подлагат на пластични операции и декоративна хирургия, забранено им е да правят аборти.

Дамите също така нямат право да носят "тесни" дрехи, да боядисват косите си, да удължават ноктите си или да си слагат мигли, както е забранено и уголемяването на гърдите.

Подготвяните в последните седмици забрани са причина много жени в страната да загубят работата си уж заради поставени гръдни импланти или увеличени устни.

В Ашхабад и други туркменски градове полицията задържа жени с изкуствени мигли и нокти и ги отведе в полицейските управления. Там са били принудени да се "отърват" от миглите или ноктите си, и им е била наложена глоба от 140 долара.

В Ашхабад най-малко 20 стюардеси са били уволнени през последните седмици за предполагаемо използване на ботокс и уголемяване на устните. Около 50 служителки на националния железопътен оператор са загубили работата си заради гръдни импланти и уголемяване на устни, твърдят източници.

В резултат на ограничителни мерки десетки салони за красота в цялата страна спряха дейността си, след като получиха предупреждение от полицията за забраната за „неразрешени“ процедури и услуги на клиенти.

Новите правила включват забрана за носене на сини дънки и всякакви други прилепнали дрехи. Разрешено е носенето на широки дълги рокли.

Служителите на реда, обаче, са упълномощени да задължат жени за носене на „грешни дрехи“. Полицаите снимат нарушителите, съставят им протокол и ги принуждават да платят глоба.

Забранено е и носенето на бели сватбени рокли.

Властите забраниха на жените да се возят в коли с мъже, които не са им роднини. Полицаи от Пътната полиция спират коли с пътници и изисква доказателства, че жената е роднина на шофьора. Жените нямат право да сядат на предната седалка до шофьора.

От април тази година бе въведена и забрана за извършване на аборти. Правозащитни организации отбелязват, че Туркменистан разрешава аборт до 5-ата седмица на бременността, докато в другите страни е до 12-та седмица.

Правителството, обаче, обнародва закона, който беше приет още през 2015 г. без обществено обсъждане. Този закон забранява абортите, тъй като повечето жени в петата седмица от бременността дори не знаят, че са бременни.

Жените в страната обмислят провеждането на масови протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние понеже сме по-умни след 50 години ще изчезнем като народ и култура. По същия начин ще рухне и цялата европейска цивилизация, а тогава тези уж много простите ще господстват. Така че е редно първо да си погледнем нашата паничка, защото тя е критично празна и скоро няма нищо да има в нея. Шериата може и да е краен, но поне осигурява оцеляването на обществото, за разлика от другата крайност феминизма, който директно го ликвидира.
85
10
 
21
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Варвари живеещи в средновековието. Ето такива страни трябва да разтуря САЩ, а не да съсипва Европа.
84
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще прави Ганьовица с глезен на сумист в БГ ако и забранят да си боядисва косите и блесне в истинската си Тюркоидно Арабо Татарска същност със сключени 3 пръста рунтави вежди.
83
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, най сетне една нормална държава!
82
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах ЕРГЕНЪТ! Разбрах защо жаната е изметено и изселено от цялата Патриархална цивилизация и от всяка една институция на патриархалната догма същество.Ако имаше нормални жени в БГ то БосфоrTV трябваше да гори в пламъци, а директора и режисьора на този пасквил изгорени живи в наклада.
81
5
 
3
 
! Отговори
Човешко създание преди 1 година
Аз съм човек, а вие сте хора ! Аз имам нуждаот уреден живот ! Може ли да ми го уредите драги хора ?
80
3
 
32
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 година
Страна чието име започва със "турк" или за вършва на "стан" няма как да е светска. Или такава която има луна с камък на знамето.
79
8
 
4
 
! Отговори
amed doganq преди 1 година
няма лошо, тяхна работа !
78
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До християнин - личи ти, че те е родила нечовек. Трябва ти як матриархат, вериги на краката, бой и блъскане до живот, та да храниш нечовеците....
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятай щом е на мода родителите за бала да подаряват силикон на дъщерите си . Ами направо да ги пускат в Холандия
76
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм фен на крайностите - както за подобни неща в статията, така и за либералната пропаганда!
75
20
 
8
 
! Отговори
Християнин преди 1 година
На Никейския събор освен всичко друго е имало два важни въпроса. 1-Рибата месо ли е? 2 -жената човек ли е? И двата въпроса са получили отговор НЕ.
74
0
 
10
 
! Отговори
Рашист преди 1 година
Проказата бавно и неусетно пълзи. Ще дойде ред в Европа ще се бием за свободите си. Поне знаем как да се бием. А и дръпнатите и латносите шъ помагат а те са страшни лимкаджии. Няма да мине номера.
73
5
 
10
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
Много е права жена, защото пищите срещу к.те, но тичкате с всички сили към тях. Пренебрегвате обикновените, че и директно ги обиждате като грозни. Но я някоя да ви нарече бедняк, веднага ви е виновен Путин, Киро, и който друг искате.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и руски травестити у Варна, по епилирани мъже не бех виждал........хахахаха :))) Ходих сериозно с едно момиче навремето, обаче без грим нещо се плашех, направо различен човек :)) Навремето Владимир Вазов (брат на Иван Вазов) е имал любима, та докато е бил в Дойран, некакъв е ухажвал, та тя така казва - гол като ***, без никакви косми, никакъв мъж не е......хахахахаха :)))
71
14
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 1 година
И тука трябва незабавно и неотменно да накарат жените да ходят в приличен и несъблазняващ външен вид бе.Гледаш ги изкарали си всичко на показ, а пък ако им посегне някой вият като сирени. Ами за какво предизвикваш мъжкото в мъжете, когато не даваш да ти бръкнат в пазвата ***? Едно време си имахме една Пепа дето и тя си показваше туй-онуй, ама и си даваше де. Гледаме ги тия дето четат времето по телевизора-кльощави ръце и колена само кокали, ама и те са показват. Ама дреме ми на дънната платка бе.
70
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава жена ама като си представя как акааа и...брррр
69
8
 
5
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Е да де, богати и известни. От съдран гань0 с 5 лева в джоба, панелка и 10 годишна кола, работещ за 5 хиляди лева, нали разбираш, че никоя красива жена на се интересува. Няма какво да ти вземе, ти си беден мишок.
68
0
 
0
 
! Отговори
До 81 преди 1 година
А, дръж си ги. Пфффф.
67
7
 
8
 
! Отговори
султан Сюлейман преди 1 година
Една истинска жена няма място в салонза маникюри и да носи разьпрани дънки може да включат и всички салони за 'красота' джуки, хиалурон както и всички енергийни напитки и предавания правени правени Анунаки като Конският зурльов ерген Хълваджиян и прочие отравящи физически и психически ефира и женският мир превръщащи жените в у-р-о-ди Една жена мястото и е с пола под глезена и да си гледа децата.Всичкият останал безроден гойот не квалифицира за жени и не знае функцията и предназначението си.

Спонсорирани публикации