Рецептата Dnes: Лесна паста "Болонезе"

Ястие, приготвено в мултикукър
23 май 2022 09:21, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Лесна паста "Болонезе"
Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаша моркови, нарязани ситно
  • 1 глава лук, нарязан ситно
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 500 г телешка кайма
  • 1 и ½ чаши прясно мляко
  • 800 г домати от консерва, нарязани ситно
  • 170 г доматена паста
  • ½ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица сушен босилек
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • ¼ чаена лъжица едри люспи лют червен пипер
  • ¼ чаша настърган пармезан
Приготвяне:
 
В голям тиган на средна температура загрейте зехтина. В него задушете морковите, лука, чесъна, докато омекнат за около 10 минути. Добавете каймата в тигана. Разбърквайте, докато се натроши и потъмнее, и се смеси със зеленчуците. Разбърквайте, докато покафенее. Отцедете излишната мазнина от тигана. Добавете 1 чаша мляко. Оставете да заври, намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри, докато течността се абсорбира или около 15 минути.
 
Поставете телешкото и зеленчуците в купата на мултикукъра. Настройте на висока температура. Добавете доматите, доматената паста, солта, пипера, ригана, босилека и лютия пипер. Пуснете да се готви 1 час. През това време смесете половин чаша мляко с настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Добавете соса и пуснете да се готви още половин час. Сервирайте соса „Болонезе“ върху канапе от сварена паста алденте.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
,,здаване на паста" -7 минути х??? Ти кога смени млечните зъби ,явно скоро -тате носи,мама меси!!..........А за издаването ще разбереш ,като ти издадат диплома за седми клас или детска карта за градския транспорт,невръстни ,,издателю"
5
0
 
4
 
! Отговори
Ма перке рагаца ???? преди 1 година
Това както сте го описали въобще не е ,,лесна паста" Болонезе а точно както си е- бавно и дълго готвене както го правят италианците! Болонезето си е приключение ,трябва търпение и отнема време !Явно авторката преписала рецептатаа е малка и никога не е приготвяла такава паста!
4
0
 
1
 
! Отговори
Джузепе Макарони преди 1 година
Това са разни мафиотски рецепти.
3
0
 
4
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Това е обратното на лесна рецепта...хаххх...от къде ги копирате тея глупости?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стандарта за издаване на паста е макс 7 мин. Какви са тия час и половина?
1
0
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
.... не е толкова лесно

Спонсорирани публикации