Ясен Петров подаде оставка, Гонзо ще води националите 2 мача

Много грешки в защита, необясними, нямам идея защо, каза Петров
6 юни 2022 09:15, Елка Василева
72
Ясен Петров подаде оставка, Гонзо ще води националите 2 мача
Снимка: архив, БГНЕС

Селекционерът на България Ясен Петров подаде оставка от поста. Той заяви пред камерата на БНТ, че поема отговорност за загубата с 2:5 от Грузия, за "тази продукция", извинява се на всички, които са гледали мача.

Междувременно стана ясно, че техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо ще води националния отбор при гостуванията на Гибралтар и Грузия в следващите два мача от група С4 на турнира Лига на нациите, това съобщи източник от централата.

Още по темата
България претърпя поражение с 2:5 в Разград от отбора на Грузия във втората си среща от турнира Лига на нациите. Грузинците остават начело с 6 точки в група С4, следвани от Република Северна Македония с 4, България с 1 и Гибралтар без актив.

Публиката поиска оставката на Ясен Петров със скандирания пет минути преди края на срещата и самият той не закъсня с подобно решение.

"Искам да благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят в тази среща. Те не заслужаваха това, което видяха днес. Със сигурност това е последният ми мач като национален треньор", заяви Петров.

"То е ясно, аз нямам моралното право да остана. Мисля, че ще се разделим, което е съвсем нормално. Дано този друг човек, който дойде, да успее да мотивира момчетата. Аз пак казвам – нямам моралното право да остана.

Надявам се, че човекът, който ще ме замести, ще успее да вдигне отбора, завърши Петров.

Опитвайки се да намери логично обяснение за петте гола в българската врата, 53-годишният специалист каза още: "Много грешки в защита. Необясними. Нямам идея защо. В един момент влизаме в мача, имаме си нашите положения. При 2:0 вкарваме гол, 40 секунди обаче по-късно получаваме гол и то много елементарен. Няма да обяснявам мача, всички са го гледали. Много лоша вечер за българския футбол".
 
Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо пък ще води националния отбор при гостуванията на Гибралтар и Грузия в следващите два мача от група С4 на турнира Лига на Нациите, съобщи източник от централата.

Иванов поема задачата, тъй като тимът е в квалификационна кампания и президентът Борислав Михайлов няма време да  реагира, предаде БТА.

От една страна самият Иванов притежава лиценз УЕФА Про и може да бъде записан като наставник за международни мачове. Друг плюс е, че бившият централен нападател на Левски е постоянно с отбора и е наясно с обстановката, а също така е запознат и с функционалното състояние на всеки един от играчите.

Би трябвало да се проведе и заседание на изпълкома на БФС в следващата седмица (по всяка вероятност във вторник, 7-и юни), точно преди пътуването на делегацията за Гибралтар и въпросът с треньора да бъде обсъждан.

Сега за "лъвовете" предстоящите гостувания са на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни), където България би трябвало да се пребори за точки, ако иска да остане в битката за първото място. Постоянен селекционер пък ще се търси чак за мачовете през септември, когато кампанията в Лигата на Нациите завършва с домакинство на Гибралтар и гостуване на Република Северна Македония.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
10
 
! Отговори
венци преди 1 година
Оставка на цялото корумпирано БФС.И затвор.
54
0
 
11
 
! Отговори
Ямуксикли преди 1 година
От нета:Николай Михайлов е уникален футболист. Всички останали ги псуват на майка, а само него на баща.
53
0
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Този национал стана като Николета. 100 треньора се извъртяха за няма и 10 години. То не бяха легенди, чужденци, 94- година целия отбор, марсианци и какво ли още не и резултата е все по комичен. Да се закрива целия футбол в България и парите да се насочат към спортове които се представят добре и да се приключва с тази агония. Няма какво да мъчим инвалидите, то се е видяло, че и срещу гора дървета да играят пак ще паднат.
52
0
 
14
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Хайде спрете да ги пишете "лъвове"! Това са някакви жалки мишки!
51
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
С Гонзо начело ни чакат нови "рекорди".
50
0
 
13
 
! Отговори
1 клас преди 1 година
щом до първокласник го докарахме "смЕтай", но дългогодишното приятелство на отрочетата на всяка власт от подуене с тяхната легенда и лидер на българския футбол до това води.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато сме с тоя "вратар" и татко му, така ще е!
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкефих се ,как Ясен се изнесе с 200 !!Кой ,ненормалник ,би желал да е треньор на тези ?!?Особено ,ако в направил кариера в Чужбина !!:))))
47
0
 
20
 
! Отговори
фЕН преди 1 година
АЗ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ НЕ СЪМ ВИДЯЛ ЕДНО НОРМАЛНО НЕЩО !
46
0
 
11
 
! Отговори
Кръг преди 1 година
Винаги едно и също.О....не и смело се подава оставка.Идва някой временно,после следващият не му се дири сметка 10мача,постига някой позитив,надъхваме се и после идва ос.....то.И така до безкрай!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко,края идва и без това ,до септември ще ни унищожи Сармат!
44
0
 
22
 
! Отговори
Да бе да преди 1 година
Гонзо треньор, Киро премиер, България държава
43
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се започне от нулата.БФС в този вид се закрива.Масови проверки на футболните отбори и изключване в амарьорските лиги на корумпираните и свързаните с Боби Михайлов отбори.Да се започне да се подпомагат малките детски футболни школи ,там е истинския футбол,там треньорите работат с любов към футбола и играта.Децата се учат по този начин да обичат футбола. Ново начало.Никакакво Левски,ЦСКА или Славия.Това са мафиоти.Да се изключат от първенството.
42
0
 
24
 
! Отговори
Стар запалянко преди 1 година
И Мориньо или Клоп да дойдат за треньори с тези гелосани и татуирани ,,таланти " нищо не става!? Да не би Стоичков,Балъков,Дерменджиев да имаха някакъв успех ???? Милениум поколението е кекаво и не става!! И кибиците-критици и футболистите са на едно ниво -некачествени!!.....Да има българин във поне средно елитен европейски отбор- НЯМА !!!
41
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перуката какво чака,да си взима синчето и аут!Оставка продажници,заради такива фигуранти стигнахме дъното ..
40
0
 
27
 
! Отговори
niki преди 1 година
Майко леле, това националния да не е по някаква евро програма за наемане на хора със специални потребности?
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се махне Боби Михайлов и неговите хора от БФС и ще се промени всичко.След няколко години ще има резултати.България няма футбол от над 10 години.Играят в Разград за да може БФС да дава парите на тяхния човек.Това е причината.
38
2
 
26
 
! Отговори
Видими резултати преди 1 година
Такава е представата на Перуката, Тиквата и Гела за успешен български футбол - 2:6 на собствен терен и то в Разград. Трябваше в Бистрица да направите мача.
37
3
 
12
 
! Отговори
Вие какво очаквате? преди 1 година
Мач на националите в Разград... нещо намирисва яко (пак от към ГЕРБ).
36
2
 
9
 
! Отговори
голема драма преди 1 година
Футболист #1 нали взе купа миналата седмица, какво се палите за некви национали.

Спонсорирани публикации