Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива

В деня на тежката катастрофа участвал и в друг инцидент на пътя
Обновена: 7 юли 2022 16:45 | 7 юли 2022 16:45, Камелия Цветанова
161
Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Георги Семерджиев, който предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, е шофирал без книжка от 2005 г. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

Той добави, че през годините са били изпращани в прокуратурата материали с препоръка за образуване на досъдебно производство срещу Семерджиев, защото е карал без книжка.

Те обаче са били връщани от прокуратурата с указания да се наложат само административни глоби.

„През последните 16 години той е можел да се яви на изпит и да вземе книжка, но не го е направил,вместо това той се е пострадал да получи книжка от Швейцария, но ние имаме данни, че страната не е издала такъв документ на този гражданин. При едно от нарушенията му той е избягал и фалшивият документ е останал в полицаите“, обясни Рашков.

Още по темата
Той съобщи, че е разпоредил на Инспектората да предприемат незабавни мерки по отношение на всички случаи, които са няколко десетки за тези години, при които Семерджиев е бил спиран за проверка.

По думите му трябва да се установи какво отношение е взето от страна на полицаите за Семерджиев.

Рашков призна, че има съмнение, че е упражнена пасивност по отношение на Семерджиев.

Министърът съобщи, че на същата дата на тежката катастрофа  е имало и катастрофа на „Околовръстно шосе“ със Семерджиев, но другият шофьор е преценил, че не трябва да уведомява полицията за този малък инцидент.  

„Мисля, че ако се беше обадил на полицията, можеше да не сме свидетели на този тежък инцидент. Ще разчитаме на цялото общество да се справим  с тези, които карат след употреба на наркотици“, коментира министърът.

Той потвърди, че полицайка от София е помогнала на Семерджиев след катастрофата. В момента тази служителка е в болнични.

„Тя има отношение със Семерджиев, предстои да се уточни какви са точно те“, каза Рашков и добави, че в Семерджиев  са открили полицейски атрибути - синя лампа, палка.

Рашков съобщи, че МВР разчита на показанията на свидетлка на тежката катастрофа.

„Има една жена, която трябваше да се яви в СДВР и да съобщи допълнителна информация за инцидента, но не се е явила. Обществото в лицето на такива граждани не ни помагат“, съжали той.  

Министърът е разпоредил още да се разкрие как се е случило така, че Семерджиев е успял да избяга от полицаите, които са го спрели за проверка.

„Това е едно от разпорежданията ми  - да се установи в детайли кои са служителите, как е избягал, докъде са го преследвали, дали са проверявани камерите, с каква кола е бил“, призна Рашков.

Преди време Семерджиев е заловен с половин килограм марихуана и амфетамини, договорено е с прокуратурата 8 месеца затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
16
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Прясно праясно от преди 1ч... спирам патрулка в Пловдив пред ресторант Мусони.. паркирани Q7 и бял МЛ под знак забранено сирането... казват ми че неможели да напишат глоба щото не знаели точния адрес на улуцата...при което ги питам па кой да го знае тогава... любезно пасажера каза на шофьора: "айде давай махай го тоя" и изчезнаха. Колите си останаха на платното, мутрите се наобядваха и туй то
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бати закриляния тип, шофирал без книжка от 2005г., ходи и с полицайки, сега ще стане наложница в затвора :)))
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С години ще си патим от наследството от Бойко Борисов. За 12 години направи огромни поразии на България, които няма да поправим за година-две.
32
4
 
6
 
! Отговори
Джоруел преди 1 година
Рашко, кой ти ..... в гащите? Симона от 1-во не е ли твой служител! Сините лампи тя ли ги сложи на нарко джипа или младежите от ГЕРБ?! Вървете си с мир, докато още е поносимо за всички! Българите сме търпеливи хора, но като ни писне , тръгваме с ура срещу вражеския огън и смазваме врага без оглед на цена и жертви. Вие малките продажни душици това чувство за по-висши ценности не го познавате!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За швейцарската книжка пак ли от МВР е подпомогнат?
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти като го виждаш каква мутра, е ще се обадиш ли бе Рашков че ти е одраскал колата не е искал човека проблеми
29
0
 
14
 
! Отговори
? преди 1 година
Трябват ли ви още причини за да се евакуирате от България?
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо тоя паметник, сложете снимка на Симонката от 1 РПУ, както всичките други сайтове. Да види народа какво означава "служител на МВР".
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече детайли научаваме за тоя и как е бил третиран до този момент от полицията и закона, толкова по-потресаващо става.
26
10
 
5
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Само не разбрах, защо пак Бойко е виновен? Повече от година не е никакъв Бойко. Ами промяната, Рашков, Радев, Кирчо защо за една година не са респектирали такива? Пак Бойко ли ги е спрял? Проблемът пак Бойко го изказа: Материалът е лош. И е такъв не заради Бойко, а защото простотията властва, манталитета и чипа е такъв. Този да не го е дрогирал Бойко и качил насила в джипа?
25
2
 
4
 
! Отговори
Диньо Халембака преди 1 година
Всички държави чрез службите си работят с големите наркоакули. Властта може да ги натисне да не работят с такива брутални типове, същевременно клоуни, като Семерджиев. И толкова. Проблемът е, че утре може да бъдат сгазени две деца от чичо Гошо, на 68, иначе много добър човек, но автоталибан по душа, като повечето българи. Тогава ще има ли същия гняв ?
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе - полицаите 15 години го оставят да си кара как си иска без книжка с фалшиви номера и сега гражданина им бил виновен щото не се обадил за малкото ПТП
23
1
 
8
 
! Отговори
Сливенския преди 1 година
Чакаме Симона яката дупаpа! Kaка Сийка и пази място в килията! Кака Сийка е намислила да вземе хляба на Мия Калифа с новото попълнение!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 "Общината може да постави камери, а не само да краде парите за тях." Тъкмо 4 камери са заснели опасното каране на тоя, преди да направи катастрофата.. На една се вижда, как човек в посления момент се дръпва, иначе щеше да го прегази. Не е проблема в "камерите" а в това, че тоя явно никой не е искал да го пипа, въпреки че демонстративно е правил нарушения в целия Център.
21
0
 
16
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
Този боядисан старец Теньо Тенев сутринта излезе, че си е свършил работата перфектно. Взели му книжката, после имал 50 фиша, имал и швейцарска, неща, които нас не ни интересуват. Хората ги интересува, защо дрогирани рецидивисти са на свобода. Онзи ден са спряли баща ми, че забравил светлините и му искали 30 лв. Това могат от кат най-добре. Но да закопчаят такива не искат. Стават свидетели на такива и се правят на ударени. Защото ги е страх, нека да си кажат и да излязат от системата.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-интересна е полицайката Симона от 1 РПУ участвала в цялата схема.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Рашков призна, че има съмнение, че е упражнена пасивност по отношение на Семерджиев.", "Той потвърди, че полицайка от София е помогнала на Семерджиев след катастрофата."===Рашков, айде оставка! Айде, де! Рашков?!
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всичко са винони ГЕРБ и 45 години комунизъм.
17
0
 
14
 
! Отговори
Ко? Не! преди 1 година
E как няма да се обади на полицията, като са го блъснали татуирани полицаи с черен джип , с лампи на предния капак! Предполагам са били любезни и са предложили да си разменят данните за застраховките, но гражданина е бил безотговорен и напуснал местопрестъплението! Защо не му повдигнете едно обвинение на него, а полицайчетата с татуировките ги пуснете! Все пак са ваши внуци!
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой е опнал чадър над този безнаазан престъпник, това е въпроса

Спонсорирани публикации