Алое вера в грижата за кожата - направете си маска

Тя намалява бръчките и озарява лицето
12 юли 2022 23:20, Иванка Гъркова
3
Алое вера в грижата за кожата - направете си маска
IStockphoto

Алое вера е растение, което има множество ползи за кожата. Неслучайно от години е широко употребявано като съставка в козметичната индустрия. Освен това, гелът от него, става и за подобряване състоянието на косата. 

Смята се, че още древногръдските лекари са разрязвали месестите листа на алое вера, за да може със съдържанието в тях да намажат рани и лекуват своите клиенти. Освен това Клеопатра и нефертити са го включвали в своя ежедневен режим за красота. 
 
И до днес много от нас се доверяват на ценния състав на растението алое вера. Това лято, освен при слънчеви изгаряния, може да го ползвате при суха кожа и за намаляване на бръчките. Именно последната тема ще разгледаме по-подробно и ви дадем съвети за домашни маски, които да изпробвате. 
 
Алое вера - основни ползи за кожата
 
Консумацията или локалното нанасяне на гел от алое върху кожата помага за стимулиране на производството на колаген. Той е  жизненоважен протеин, отговарящ за поддържането на младостта и еластичността. Бори се с процеса на стареене. Когато, тялото произвежда повече колаген, което е още едно предимство, особено щом става дума за досадните бръчки. 
 
В алое вера има толкова ценни хранителни вещества. Това са, например, витамините C, B1, B3 и B6, както и близо 15 вида аминокиселини. Всички те са изключително ефикасно в борбата със свободните радикали, съсипващи кожата. 
 
Предлагаме ви няколко рецепти с зеленото растение, които да изпробвате при бръчки: 
 
1. Ексфолираща маска с алое вера
 
Ексфолирането е жизненоважно, тъй като помага за отпушване на порите и елиминиране на замърсяванията от кожата. Но въпроската маска с гел от алое помага много повече от това. Зехтинът в нея овлажнява и прави кожата по-гладка, докато захарта помага за намаляване на някои бръчки. 

Необходими съставки: 
 
- 1 супена лъжица гел от алое вера; 
- 1 супена лъжица екстра върджин зехтин; 
- 1/4 чаша (50 г.) кафява захар.
 
В малка купа смесете всички съставки.  След като маската е готова, нанесете я върху лицето си с кръгови движения, като масажирате лицето си в продължение на 5 минути. После измийте и подсушете лицето си с потупване.
 
Въпросната ексфолираща маска ще помогне за подобряване на кръвообращението на кожата на лицето. Прилагайте я до два пъти седмично, ако бръчките ви не са много големи.
 
2. Почистваща и намаляваща бръчките маска с алое вера
 
Ежедневният почистващ ритуал е най-добрият начин да се предпазите акнето и някои замърсявания през лято 2022. Почистващата маска, която ви предлагаме, съдържа мед. Натуралното средство поддържа кожата мека и без петна. Също така съдържа куркума и розова вода, които съответно намаляват възпалението и успокояват кожата на лицето. 
 
Необходими съставки: 
 
- 15 г. гел от алое вера;
- щипка куркума на прах;
- една супена лъжица мед; 
- една супена лъжица мляко;
- една чаена лъжичка розова вода.
 
Още маски с алое вера ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравихте да добавите, че това работи само ако алое вера-та е расло в свободни, щастливи условия. Е, и да е без глутен, разбира се.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не харчете пари за глу по сти.

Спонсорирани публикации