Козметика за 20-годишни - каква да подберете?

Няколко съвета за грижа за кожата на тази възраст
31 юли 2022 20:30, Иванка Гъркова
7
Козметика за 20-годишни - каква да подберете?
IStockphoto

Всяка жена на определена възраст търси нови бюти съвети. Повечето, на прага на 30, осъзнават, че са допуснали грешка. И може би не са използвали най-подходящите продукти. Ето защо, най-правилният подход е да започнете по-специална грижа навреме, за да не се ядосвате после, когато е вече късно.

 
Дори и да сте минали тийнейджърската възраст, със сигурност имате някои несъвършенства по лицето, което не харесвате. Много често хормоналното акне продължава под друга форма – заради противозачатъчни, нездравословен начин на живот и други. И в този момент идва изпробването на най-различни козметични средства.
 
Ако все още не сте минали 30, а по-скоро 20-годишна възраст, е време за нови бюти съвети. Нека не се лъжем – нито имате перфектен тен, нито изящно гладка кожа. А хиперпигментацията, пъпките и омазняването, са онова, което често ви притеснява.
 
За да имате хубава и здрава кожа между 20 и 30, то е необходимо да се потрудите за това. През този период тя е подложена на стрес, запушване на порите, петна и други, но с подходящата грижа това е поправимо.
 
Бюти съвети – продукти, които да включите в грижата за кожата на 20:
 
1. Почистващо средство
 
Може би досега просто сте измивали лицето си вечер. Или сте ползвали нежен сапун. Но с навършването на 20 е необходимо да включите почистващ продукт. И то задължително!
 
„За жените на 20 години доброто почистващо средство е от съществено значение“, казва Тийна Медер, дерматолог. Тя предлага да превърнете почистването на лицето в истински ритуал преди заспиване. И изтъква, че почистващият гел или тоник, е най-важният продукт за кожата на жените на 20.
 
Много жени имат излишен себум още в тази възраст. Той се получава от прекалено замърсената среда, в която живеят. „В резултат на това е от решаващо значение кожата да бъде почистена от грим, мръсотия, мъртви кожни клетки, излишна мазнина и други замърсители“, казва Медер. Тя е категорична, че продуктът трябва да е нежен и ефективен, като същевременно помага за възстановяване на естествената кожна бариера и осигурява успокояващ ефект.
 
Експертът по грижа за кожата Сузане Кауфман почертава, че видът на почистващото средство зависи от типа кожа. Но идеята е да осъществява „нежното почистване сутрин и вечер“. 
 
2. Продукти за по-свежа кожа
 
Втората стъпка от всяка добра рутинна грижа за кожата е ползването на тоник. Особено през 20-те години, става въпрос за идентифициране на специфичните проблеми с тена на жената. Тя трябва да ѝ даде онова, от което тя се нуждае.
 
С преминаването от почистващ продукт към овлажнител, както и с експериментирането с химически ексфолианти, серуми и маски, някои жени забелязват подобрение в кожата. И тогава намират правилния продукт – тоник или сходен на него.
 
„Жените на 20 години трябва да си правят седмични целеви процедури за грижа за кожата, за да я поддържат здрава и блестяща“, съветва Медер.
 
Специалистът посочва, че на този етап ексфолирането веднъж седмично е препоръчително. То гарантира, че кожата е напълно почистена. От друга страна нанасянето на маска подхранва и придава блясък.
 
Поставянето например на антиоксидантен серум всяка сутрин, ще даде на кожата на лицето необходимите витамини и минерали, като намали възпалението и предотврати акне. Използването на салицилова киселина също помага при пъпки. От друга страна химически ексфолиант или гликолова киселина два или три пъти седмично, ще премахнат мъртвите клетки. Същото важи и за маска с глина или подхранваща.
 
„Хидратиращата маска е идеална за тези с нормална или суха кожа... Матиращата или детоксикираща маска става за тези с мазна или склонна към акне кожа, а успокояващата върши чудеса за тези с чувствителна кожа“, посочва Медер.
 
Още съвети за грижа за кожата на 20 четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнясажии-списвачи(преводачи), на 20 годишните не им трябва козметика. 99% от козметиката на пазара е токсични препарати.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 20 сапунът е достатъчен
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая ми мяза повече на нацапана лелка ама айде, 20 да е

Спонсорирани публикации