Чарлз: Мой дълг е да се тревожа за всички и живота им в тази страна

Той е наясно с потенциалната тежест на кралската власт
9 сеп 2022 12:15, Елка Василева
30
Чарлз: Мой дълг е да се тревожа за всички и живота им в тази страна
Снимка: архив, БГНЕС

Принцът на Уелс израства, знаейки, че съдбата му е да стане крал и той ще поеме тази отговорност след смъртта на майка си, предаде ДПА.

Още по темата
На тригодишна възраст той става престолонаследник и поемайки ролята на първия в реда за наследяване на трона, го очаква цял живот на подготовка за това да носи короната. По този повод неговият приятел Никълъс Соумс казва: "Да бъдеш наследник на трона не е амбиция, а дълг, който ще го сполети в тъжен момент по-късно през неговия живот".

"Принц Чарлз е далеч по-наясно с потенциалната тежест на кралската власт, отколкото с нейните удоволствия", пише Джонатан Димбълби в неговата биография.

"Ако в определен момент в далечното бъдеще наследя мама, тогава очевидно ще направя всичко по силите си, за да изпълня тази роля… Понякога си мечтаеш за нещата, които би могъл да направиш", цитира Димбълби думите на Чарлз.

Престолонаследникът добавил, че "има огромна тежест на очаквания", с която е много трудно да се свикне, но че той е бил възпитан да усеща един специален дълг към страната. "Трудното е, че неизбежно човек през по-голямата част от времето усеща, че не е достоен", казал още Чарлз.

Димбълби каза, че въпреки проблемите в личния му живот и интензивния медиен интерес Чарлз никога не е обмислял сериозно да се откаже от своя дълг. През 2013 г. се появиха съобщения, отречени от канцеларията на престолонаследника, че принцът вярвал, че да станеш крал е равносилно на "затвор".

Журналистката Катрин Майър, която получила рядко предоставян достъп до Чарлз, каза, че той "безрадостно" увеличавал своето натоварване с кралска работа, докато се подготвял за ролята си на монарх и че "няма търпение да свърши колкото се може повече" предварително. "Той далеч не е нетърпелив да поеме короната, а вече усеща нейната тежест и се тревожи за нейното въздействие върху работата, която върши", каза Майър.

"От много, много години, всъщност откакто се помня, имам това необикновено усещане, че искам да лекувам и да подобря нещата. Повече от всичко усещам, че е мой дълг да се тревожа за всички и техния живот в тази страна, да се опитвам намеря начин да подобря нещата, ако мога", казва Чарлз.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще му стане нанагорно на Чарли, някогашният любимец на нацията, а впоследствие укоряваният парясник и вдовец на Даяна. Досега беше принц и се радваше на сладостите на живота, отсега ще има ежедневието на покойната си майка - нито минутка свободно време, освен когато спи и то само до 7.30 ч. сутринта.Този дневен график не впечатли 1-2 форумни писачи, които по цял ден са тук. Или мислят, че всеки, който върши нещо смислено е бу.д.ала? Тяхна си работа, мисленето им формира семплият им животец.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън пък не можал да си поговори с кралицата е скоро ще я, видиш
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво зависи от теб бе...параден....нищо........промита нация....
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за горбачов всички западни лидери мълчаха, само нашето фигурантче се обади, както и сега
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, те и пакитата, афганците и африканците се грижат за твоя животец .
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре сменете плочата вече. Повръща ми се от новини за британското кралско семейство.
2
7
 
8
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Тоя пА тоА па.... Беше се уплашил горкия дръттата гушерка чЕ го надживее и няма да стане крал.... Еми ай честито принце т.е. кралЮ..... Доживя най-накрая... Тя майка му още не е изстинала, а той вече се качил в локомотива да кара влака. Изявления дава нашиОоо... Негов дълг било да се тревожи хахахахха паляччччо....
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а 73 г що мълча

Спонсорирани публикации