Граничари спасиха 38 бежанци, сред тях и бебе

В групата е имало осем деца
22 сеп 2022 17:00, Александър Попов
19
Граничари спасиха 38 бежанци, сред тях и бебе
Снимка: БГНЕС

38 души, сред които 22-ма мъже, 8 жени и 8 деца, от които едно е бебе, представящи се за сирийци и афганистанци, бяха безопасно доведени до българския бряг от представители на Гранична полиция рано тази сутрин при сложна операция в Черно море, съобщиха от МВР.

В 6:25 часа чрез Информационната система за наблюдение „Синя граница“ е забелязан обект в района източно от нос Шабла, движещ се в посока към границата с Румъния. Операторите са направили опит да се свържат с плавателния съд, но отговор не е получен.

Незабавно натам е насочен гранично-полицейски кораб и е изпратен ГКН от ГПУ-Каварна по брега за наблюдение. В 10 часа гранично-полицейският кораб е достигнал до лодката и проверяваща група се е прехвърлила на борда, като там са установени 38 чужди граждани, представящи се за сирийци и афганистанци. Поради лошите метеорологични условия /силно вълнение/ и невъзможност за прехвърляне на хората от лодката на граничния кораб, граничарите са останали на борда, за да осигурят безопасността на мигрантите по време на прехода до пристанище Каварна.

По време на операцията е поддържана комуникация с Румънската брегова охрана във връзка с провежданата в момента Многоцелева морска операция „Черно море 2022“ в румънски и български води, координирана от Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: бежанциЧерно море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Ади преди 1 година
Каква ще да е била тази лодка да преплува от Сирия до южното крайбрежие на Каварна и то без проблем? Какво мъжесто на нашите граничари, които са останали на борда на лодката, за да осигурят безопасността на мигрантите по време на прехода до пристанище Каварна "при сложна операция в Черно море". Алооо, за нашата безопасност някой сеща ли се??? Ех, по-важно е да се изпъчим пред Фронтекс-битите и грабени българи кучета ги яли.
14
0
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
НИКОГА НЕ БИХ ПОМОГНАЛ НА мисулманин!!!!!!!!!!!!!!
13
5
 
1
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Тия можеш да ги сравниш с бежанци точно толкова, колкото можеш да сравниш Червената армия с оркитеее, които нападнаха Украйна. Ама пусто му еврогейскко лицемерие.
12
2
 
11
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Какво значи спасиха, нещо на екскурзия ли са били или са били поканени някъде?
11
7
 
4
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм и ви приветвам уважаеми имигранти. Добре сте ни дошли. Девойките ви чакат с разтворени крака. Заемете жилищата на мръсните софиянци от които страдаме цяла България. Те доброволно ще отидат по затворите.
10
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
скоро Европа ще потъне от толкова народ, спрете се бе.
9
3
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Те са Тръгнали за Германия- През Румъния , Не Си Пъхайте Носа в Чужди Работи , Като станат Много - Шолц ще се обади на Ердо , и Ердо ще ги Спре , До Тогава ще е Така, Щото от Ковида Много Народ Измря в Германия и Бежанците ще ги Компенсират .......................
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четох 2 пъти това.Никъде не прочетох кой ще ги "ръни и пои" от тук нататък.Или ще се изхранват с каналджийство може би.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лично фрау Меркел ги покани немците й пригласяха сега да прибират мигрантите.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои сме ние, че да ги спираме? Те са поканени в Германия.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СКОРО И РУСНАЦИ
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо??? Малко команчи ли си имаме, та и тези?
3
0
 
16
 
! Отговори
Идва преди 1 година
Промяната. Тези бежанци сега започват централната атака. До пролетта вече ще има по всички флангове. Жалко е, че идват необразовани ...и пътят с такива хора е само един.
2
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Бягат през Румъния , защото в България хората са лоши - ограбват ги и ги убиват , ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
1
3
 
14
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Баси тъпите парчета са тез граничари. По един *** изсвириха ли на сирийците за двамата убити колеги.

Спонсорирани публикации