Колагенова вода - кои са нейните предимства за тялото?

Правят кожата по-здрава и хубава
6
Колагенова вода - кои са нейните предимства за тялото?
IStockphoto

Любителите на грижата за кожата и уелнес фанатиците добавят лъжица колагенови пептиди към кафето си, приемат колагенови добавки заедно със сутрешните си витамини, а сега пият колагенова вода, благодарение на най-новата тенденция в социалните медии. Последователите на модата твърдят, че напитката насърчава здрава коса, кожа, стави и кости.

 
Колагенът е известен най-вече с предполагаемите си ползи за кожата, така че е често срещана модна дума в индустрията за красота. Протеинът придава на кожата нейната структура, като представлява 75% от сухото тегло на кожата. Но също така е ключов играч в структурата на ставите и костите, така че колагенът е популярен сред хората със схванати стави.
 
Тялото произвежда естествено колаген и значението му е добре известно. Няма обаче много доказателства относно добавките, като например колагенова вода, но може да има ползи, според няколко направени проучвания.
 
Какво е колагенова вода?
 
Името колагенова вода обобщава накратко двете ѝ основни съставки – колаген и вода.
 
С колагена се свързват различни термини. Колагеновите пептиди, известни още като хидролизиран колаген, са съставени от по-къси вериги от аминокиселини. Това е формата на колаген, който обикновено се използва в колагеновата вода. Напитката е смес от вода и колагенови пептиди, които се извличат от животински кости и кожа.
 
Домашната колагенова вода изисква само двете съставки, но закупените от магазина разновидности могат да съдържат малки количества плодови сокове и растителни екстракти за вкус. Въпреки простите съставки, напитката обикновено е богат източник на протеин. Някои продукти с колагенова вода съдържат до 10 грама протеин на бутилка, което ги прави подходящи след тренировка за захранване на мускулите и рехидратиране.
 
Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото и потребителите, които се грижат за здравето си, са го разбрали. Според проучвания, онлайн търсенето на колаген непрекъснато се увеличава от 2014 година насам като много хора се обръщат към добавките като следващия извор на младост. Въпреки че няма бързо решение за ефектите от стареенето, като появата на бръчки, загуба на мускулна маса и промени в здравето на ставите и костите, приемането на колаген все пак може да помогне.
 
Най-вече той изглежда ефективен за справяне с признаците на стареене на кожата и подобряване на симптомите, свързани с остеоартрит. Колагенът също така може да изглади бръчките, да подобри еластичността и да облекчи болките в ставите. Приемането му под формата на колагенова вода или в течно състояние, има още един ефект – поддържа ви хидратирани.
 
Полезна ли е колагеновата вода за здравето?
 
Популярността на колагена може да се дължи на кремовете и овлажнителите, за които се твърди, че повишават естествените му нива в кожата. Въпреки това, има много малко изследвания в подкрепа на тези думи и повечето дерматолози са скептични към локалния колаген. Поглъщането му обаче е проучено по-добре и съществуващите, макар и минимални изследвания, са обещаващи.
 
 
Повече за предимствата на колагеновата вода четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пият се поне 30гр/ден хидролизирани колагенови пептиди! Другото е залъгалка за подръжаващи :)
3
0
 
3
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Ооо.Колагенова вода? :)
2
2
 
3
 
! Отговори
Маг Жорж преди 1 година
Пийте ферментирала уррина като Гала и ще сте вечно млади....
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо колагенова вода, може просто да хапвате ***

Спонсорирани публикации