Гел лак - как да възстановите ноктите след него?

Дори и да ги накиснете, пак може да ги повредите
11 окт 2022 05:25, Дарена Найденова
1
Гел лак - как да възстановите ноктите след него?
IStockphoto

Не може да се отрече, че има дълъг списък с позитивните ефекти от гел лаковете, акрилните нокти или създаването на любимия ви маникюр с пудра. Минимално време за изсъхване, дълготрайно носене без наранявания, постоянен лъскав блясък и в случая на акрил, повече дължина. Но всички тези видове маникюри идват с потенциала да окажат голямо влияние върху естествените ви нокти, особено ако не са премахнати правилно.

Ако вашите слаби, чупливи нокти се нуждаят от малко повече грижа, трябва да следвате няколко стъпки, с които ще постигнете целта си. Експертите споделят най-важните съвети при премахването на акрилни нокти и гел лакове, с които да защитите естествените си нокти и дори да ги заздравите след процедурата.


Премахнете правилно гел лака и акрила
 
Добре, това всъщност не е съвет за заздравяване, но ако направите тази стъпка, това може да ви спести необходимостта да се справяте с много потенциални проблеми. Първото и най-важното е да не късате или чупите гел маникюра.
 
„Чопленето на гел ноктите е може би най-лошото нещо, което можете да направите“, казва маникюристката Джералдин Холфорд. Незабавните ефекти от това са увреждане на нокътната плочка, защото заедно с лака премахвате и горните слоеве на естествения нокът. Дългосрочните ефекти пък включват изтъняване на нокътя, увреждане на нокътното легло и неравности по нокътната плочка и в моделите на растеж.
 
Кели Банън се съгласява с казаното, добавяйки, че дори да накиснете ноктите си, за да премахнете лака, пак можете да ги повредите, ако не омекнат достатъчно или ако бариерата на горния слой не е нарушена, което затруднява премахването на гел лак. Тя силно препоръчва този вид маникюр да бъде отстранен от професионалист, за да се предотвратят всякакви щети.
 
Независимо дали ще премахвате гел лак или пудра, помолете вашия специалист да покрие ръцете ви с горещи кърпи, докато ноктите ви са увити в напоени с ацетон памучни тампони. Топлината ще помогне за ускоряване на процеса.
 
Може да опитате да премахнете гел лакове или пудра у дома, но определено запазете отстраняването на акрила за професионалистите, тъй като използваното лепило е много здраво, което е предпоставка за причиняване на големи щети. Неправилното отстраняване в този случай е десет пъти по-лошо, отколкото при гел лака. Наистина трябва да бъдете много внимателни и търпеливи, защото процесът може да отнеме до два часа.


Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации