19-годишната Виктория била блъсната от камиона на пешеходна пътека

Тялото й е влачено 20 метра
Обновена: 14 окт 2022 12:38 | 14 окт 2022 12:38, Нели Христова
180
19-годишната Виктория била блъсната от камиона на пешеходна пътека
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

19-годишната Виктория, която загина по-рано днес в столицата, е била блъсната на пешеходна пътека. Това заяви на брифинг заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.

Няма видими следи от спирачен път. Назначени са експертизи, ще бъдат разпитвани и свидетелите.

Още по темата

Ще бъдат иззети и записите от близките видеокамери.

"По първоначална информация инцидентът става на пешеходната пътека. Момичето е влачено от камиона около 20 метра, а след това возилото се удря в спирката. Ограничението в участъка е от 30 км/ч. Като се има предвид къде е камионът, къде е тялото на момичето и къде е бил ударът - смятам, че скоростта е била висока", добави той.

По първоначални данни 53-годишният водач има предишни дребни нарушения на Закона за движение по пътищата.

"След катастрофата шофьорът е дезиориентиран, най-вероятно в резултат на комоцио, което е получил", коментира д-р Валентин Димитров, директор на болница "Пирогов".

Отрицателни са тестовете му за алкохол и наркотици. По-късно се очакват резултатите от кръвните тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че масово бългрските шофери не само че не спират пред пешеходна пътека, но даже и не намаляват. Да притичаш не е опция, защото така другото платно няма да има време да реагира. Да ги чакаш да спрат също не е опция, защото дори и да са намалили, не е гаранция че ще спрат преди да си тръгнал. Трябва като в УК да има камери на всяко кръстовище, КАТ да наблюдават в реално време какво се случва и да глобяват веднага.
40
9
 
4
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ТУ ЗЕМЦИТЕ ИЗСКАЧАТ НА ПЕШАХОДНИТЕ ПЪТЕКИ ЩОТО СА С ПРЕДИМСТВО! НЕ ГЛЕДАТ ДАЛИ КОЛАТА МОЖЕ ДА СПРЕ, А ИЗСКАЧАТ!
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и един друг момент в изостаналата ни африканска държавица, че повечето от тия тн. ''пешеходни пътеки'' ЕДВАМ се виждат дори на светло и се появяват на абсолютно безумни места. Аз ги знам в София наизуст, но винаги ми е било интересно за някой от друг град/държава как би се справил на някои места, или примерно с маркировката, където влизаш директно в насрещното ако гледаш маркировката по пътя (примерно около Пирогов и Цар Борис). БГ безумие.
38
2
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Тук въпроса до голяма степен опира до това, кой допуска тези таралясници по улиците и шосетата на България. Та това в повечето случай са гробници докарани от Западна Европа. Жалко за един млад живот. Съболезнования на роднините на това невинно дете, убито отново от желанието за повече и по-бързи печалби.
37
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Лека и пръст на момичето. Наистина е трагедия. Но такива неща се случват ежедневно в родината ни. Ние сме явно нация склонна да се самозаличи, когато се даде много свобода на хората. Защото при нас се бърка свобода и свободия. Има много сериозно закони, които могат да се въведат и със съответните строги наказания. Но веднага ще скочат нашите евроатлантици да казват как се показват правата на хората. Хан Крум го е осъзнал навремето. При Крумовите закони, България е просперирала като нация.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В района на пешеходната пътека въпросният камион, превозващ минерална вода, не е спрял и е блъснал момиче, в резултат на което го влачи около 20 метра. Щом е влачил момичето 20 метра смятайте с колко е карал. Сега ще има ли същия медиен на натиск за този шофьор както при случая с Милен Цветков?
35
12
 
7
 
! Отговори
Сбъркан закон преди 1 година
Според новите закони пешеходците винаги са с предимство и никога не са виновни за нищо. Дори да блъснеш пешеходец пресичащ неправилно и изведнъж да се е хвърлил пред автомобила пак шофьора го изкарват виновен. Това е изключително сбъркан закон! Трябва да бъде точно обратното. Най големите участници в движението да са с предимство. Тези които са най тежки и имат най голям спирачен път. Ако пешеходец бъде блъснат където няма пешеходна пътека шофьора да не носи отговорност.
34
2
 
28
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Живея в Пловдив, голям град, от 1 2г наблюдавам как хората са изперкали, става една надпревара за оцеляване, всеки бърза,не гледа,свири,натиска, все едно ще живее оше 5 6минути. Вече не мязаме дори и на бананова държава. Скоро ще ходим на Т2
33
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен едно време ме учеха като пресичам, освен да се оглеждам и да внимавам дали шофьорът ме е видял и дали дава индикации, че спира, също така да пресичам всяка лента като отделна улица! Между лентите да спра на разделителната линия и пак да погледна. Това ми е спасявало живота! Моля ви, учете си децата така да пресичат! Шофьорът винаги може да се е разсеял или да му е прилошало, или просто да е неспособен и самонадеян! Не може да се разчита, че всеки ще спазва правилата и ще пази другите!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя малък празен камион няма толкова спирачен път, това е умишлено убийство.
31
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
УМИШЛЕНО УБИЙСТВО.
30
1
 
9
 
! Отговори
9 преди 1 година
Ми то на курса за шофьорска книжка на всичко те учат хората, видиш ли автобус намаляш скоростта и пуска, видиш ли знак за пешеходна пътека трябва да свалиш скоростта...Но тук всичко е позволено. Уж има някви писани правила, но никой не ги спазва!
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-мизерен шофьор от българина няма. Факт.
28
1
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
Тази ситуация се случва всеки път като карам на магистралата. Затова винаги в най-лявата лента ако има обект/бензиностанция наоколо.
27
2
 
41
 
! Отговори
Пазете се ! преди 1 година
Искам да обърна внимание на всички пешеходци като пешеходец ,а не като шофьор.Пазете си живота за да увеличите шансовете си.Първо ,че в закона пише да се увериш можеш ли да пресечеш и после от личен опит винаги търся знак от шофьора ,че ми предоставя предимството дали с ръка дали с видимо спиране дали с кимане.Първо се уверяваш ,че си забелязан след това пресичат.Такива тръгвания ,,*** той шъ спре щот трябва'' хора сме грешим и аз не искам да съм резултат на грешки!
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен че е изключително лош шофьор и нищо не разбира от възможностите на автомобила си, българина няма и НИКАКВА ситуационна ориентиация откъм скорост/възможностите за реакция. Примерно той НЕ знае що е то лента за ускоряване и НЕ разбира, че като се включва от бензиностанцията с неговите 20км/час директно в средата на магистралата, където се кара с минимум 120км/час, останалите участиници в движението имат точно микросекунда време за реакция да не правят него на мусака, както и всички наоколо.
25
0
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
н.1 правилно е писал, статията я подмениха преди това не беше ясно.
24
0
 
26
 
! Отговори
121 преди 1 година
Всичко е лесно и обяснимо когато детето не е твое.
23
11
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кой е виновен камиона или ученичката ?
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само пред пешеходни пътеки, но дори зелено да свети или с предимство да съм пак намалявам скоростта автоматично, че не знае какъв 'шофьор' ще се появи отнякъде.