Каква е тайната за щастливият брак на 100-годишните Жозефин и Алфред?

Те живеят заедно вече 75 години
22 окт 2022 18:58, Нели Христова
4
Каква е тайната за щастливият брак на 100-годишните Жозефин и Алфред?
Снимка: Pixabay

Столетната двойка от британския град Кетъринг в графство Нортхямптъншир, живее заедно 75 години и е убедена, че ежедневните им спорове са тайната на здравия им брак, съобщи The Mirror.

Жозефин и Алфред Уотърфийлд се срещнали в пъб година преди избухването на Втората световна война. Минали под венчило през 1947 г. и са женени от 75 години. Наскоро съпругът и съпругата отпразнуваха 100-ия си рожден ден. Двойката има четирима внуци и още толкова правнуци. Те са убедени, че тайната на щастливата им връзка е в ежедневните спорове.

Единият им син, 74-годишният Алън, потвърди, че родителите му наистина винаги се карат. „Нищо сериозно, просто препирня“, обясни той. Бракът рядко продължава толкова дълго в наши дни, така че те правят всичко както трябва, което е страхотно. Това е надежда за всички ни“.

Двойката се премести в старчески дом едва тази година. Преди това те са били активни в продължение на няколко десетилетия в град Кърби. Жозефин често свирила на пиано и орган в местният пъб, за да забавлява посетители и жители.

Алфред, който е работил като стоманолеяр, отпразнува стогодишнината на 19 ноември 2021 г. Жозефин навърши 100 години на 4 октомври тази година. Децата решили да празнуват годишнините си в старческия дом, където живеят родителите им.

Браян, вторият син на семейство Уотърфийлд, Браян, пристига на празника чак от австралийския град Пърт. Персоналът на старческия дом изпече специална торта за рождения ден на двойката. „Винаги сме искали да отпразнуват добре годишнината и сме намерили подходящото време за всички“, каза Алън. Той подчерта, че родителите му са харесали много празника.

По-рано беше съобщено, че 87-годишна жена от британския град Съмърсет отпразнува 17-ата си годишнина от сватбата с 47-годишния си съпруг и сподели тайната на щастливия брак. Те смятат, че не е необходимо да обръщат внимание на това, което казват другите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Ужасен преди 1 година
Има ли по голям ужас от това,да живееш 100 години с един и същи човек?
1
4
 
9
 
! Отговори
кли преди 1 година
Много търпение и компромиси.

Спонсорирани публикации