Братята, застреляли Петър Бъчваров, дебнели бежанци, стреляли по фаровете на автомобила

Те твърдят, че не са разбрали, че са застреляли човек
10 ное 2022 22:40, Нели Христова
96
Братята, застреляли Петър Бъчваров, дебнели бежанци, стреляли по фаровете на автомобила
Снимка: БГНЕС

Петър Бъчваров и колегата му от армията са видели двамата братя Енгин и Мустафа Ергуван точно зад оградата на границата с Турция. Служителят на МВР е слязъл от джипа и ги е предупредил да се махнат от района, а след като са били осветени с фаровете на джипа, двамата са стреляли. Това се разбра в съда в Одрин, предадоха турските медии.

Така развитието на случая, при който в понеделник 32-годишният граничар бе убит, претърпя известен обрат. Досега от българската страна коментираха, че Бъчваров е слязъл, за да огледа дупка в оградата. Светнал с фенера си, за да я вижда по-добре, без изобщо да подозира, че има хора зад нея, и тогава турците стреляли по него, разказваха от МВР. Теорията на братята е малко по-различна. Те настояли, че стреляли едва след включването на фаровете. Целели се в светлините и изобщо не разбрали, че са убили граничаря. След техния изстрел военният отвърнал на огъня.

Арестуваните са били овчари, съобщава “Хабер Тюрк”. В досиетата си имали регистрирани предишни кражби. Според изданието по-големият брат - Мустафа, който е на 34 години, е признал, че е стрелял. После двамата избягали обратно към вътрешността на страната. Били заловени в гората от командосите на жандармерията след мащабна операция в региона. При ареста им у тях са били открити пушка и 23 патрона, използвани при убийството на Бъчваров.

Братята се препитавали като овчари в квартал “Сулонгу” на Одрин. Отишли в пограничния район, за да вземат пари или ценности от нелегални имигранти. Останали в гората 4 дни, за да дебнат бежанци, които се канели да минат през дупката в България. Не е ясно колко души са успели да оберат, преди да попаднат на патрула ни.

Късно в сряда съдът задържа под стража само Енрин, на 28 г., макар че според информациите брат му е казал, че е стрелял. Самият Мустафа бе освободен, но под съдебен контрол. Очаква се България да поиска екстрадицията на двамата, за да ги съдим у нас. Малко вероятно е обаче това да стане, тъй като Турция не екстрадира свои граждани. В момента за убийството на Бъчваров се водят разследвания и у нас, и в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
64
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Турция за пореден път демонстрира, че е сериозна държава.Без размотаване ги хвана и започна процеса, а в България не може да се оправим с едно гаменче, което е син на прокурор повече от 1 година...По-добре да ги съдят в Турция. Там поне има шанс нещо да се случи и да има справедливост.
43
9
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
А бря разпраят ,чи нашия военин толкова са бил ошашавил ,чи чак почнал дъ стреля по подкреплението дето дошло и са бил малце изпуснал у гащите ? Туй куй е верно дъ фърга униформътъ и ,а са враща на селу !
42
12
 
0
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 година
Аз съм Васко Далаверата поздрави от круиза с татенцето в Карибите този го гледах на фейса кви снимки има ми напомни на Динко ямболски сигурно е батка ама на границата не може да си шматка яшааааа взехме изборите пак сме червени и изритахме демонсралитета
41
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъчваров е гледал твърде много англо-саксонски филми през годините, с което е станал роб на холивудския сюжет където вместо да стреляш на месо по престъпника го предупреждаваш с "Я бързо марш, чи ши стани лошо и ще лежиш хоум-офис!". Според мен по границата може да се минира. Всички знаят къде са КПП-тата, ако някой попадне на мина - негова вина.
40
2
 
12
 
! Отговори
знаете ли че...... преди 1 година
Овчарите винаги имат много жени сред стадото.......
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не стига че се топим сьс бясна скорост та и комшиите сякаш нямат тьрпение дасе свьршва с нас по бьрзо!
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ловните пушки в Турция са с оптичен мерник, даже може да имат и лазер. Големи разбирачи тука. Ако беше се случило с румънци нямаше да има такива драми.
37
4
 
9
 
! Отговори
Не вярвам преди 1 година
На нищо казано от който и да е в България на ръководна длъжност
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48 Не само той, всички наши магистрати са некомпетентни, те не водят разследване по случаите. По-лесно им е, да осъдят обвиняемия, дори без доказателства, или просто да го пуснат. И да се докарат пред някой по-висш от тях.
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой и нищо не доказва тяхната версия. Тя е измислена от турските служби. Или и не само те. Неможе, двама овчари току-така да се мотаят близо до границата и даже да стрелят срещу нея. Явно са имали "дълго оръжие". Ловна пушка не стреля ткова далеч, че и в тъмно. И дете ще се досети, че зад светлините има човек. Значи е стреляно по него. Въпросът е защо?
34
5
 
10
 
! Отговори
ПЕрата и Джинко преди 1 година
Нищо няма да оставят тия аркадаши на нащр бабаити..
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приказки от 1001 нощи. 2 туроми ходили да берат жИлязУ от българската ограда. Дръпнали телта и разплели оградата като пуловер. Но нашите граничари им развалили мероприятието по разплитането и те уж стреляли на посоки, а улучили в десятката. За жалост имаме смъртен случай и ще трябва някой да го отнесе. Едва ли някога ще излезе наяве цялата истина.
32
1
 
36
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Винету екстрадира обратно към Турция всички, които Ердоган му поиска. Всички гюленисти до един. Винету козирува на Ердо и му ги даде на поднос всичките. Ние знаем за около 20 такива потърсили убежище и свобода в България. ЕС не върна нито един на Ердоган, дори турските военни, които избягаха с хеликоптер в Гърция, истински превратаджии, дори тях Гърция не върна на Ердоган.Винету единствен се поклони пред Ердо и ги върна до един.За да чуем днес, че Турция няма да ни предаде тези двамата убили наш
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Долню: Ти следовател ли си или гадател? Колко ти струва кристалната топка?
30
9
 
12
 
! Отговори
Левски преди 1 година
Имам чувството, че само аз съм бесен, а всички българи са навели глава. Това е срам и позор за българската нация!
29
1
 
9
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
"Турция не екстрадира свои граждани"
28
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво му е провокативното бе умник? Турчин от Турция застрелва в главата българин в България!!!
27
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички тези дето пишат провокативни коментари трябва да се засрамят.
26
28
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Всички българи че ви гръмнеме по този начин. Това е само началото. И ще ви биеме по лицето с цървулите си! Свиквайте!
25
11
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Как ше ги съдите у нас бе, вие нормални ли сте? Коя държава ше даде собствените си граждани да ги съди друга държава? Това може да се случи евентуално само ако българските русофили дадат българин на Просията. Само те са способни на такова падение.

Спонсорирани публикации