Северна Корея пусна пак кървави изображения на победени американски войници

Тази част от пропагадната й бе премахната след срещата с Тръмп
13 ное 2022 20:50, Нели Христова
71
Северна Корея пусна пак кървави изображения на победени американски войници
Снимка: NK News

Северна Корея възобнови отличителна черта на своята пропаганда - кървави изображения на победени американски войници - четири години след като ги премахна като жест на добра воля към САЩ, предназначен да продължи преговорите за ядрено разоръжаване.

В знак на пропадането на дипломатическия ангажимент между Пхенян и Вашингтон, магазините за туристи в столицата отново продават пощенски картички, изобразяващи севернокорейски войници, побеждаващи врага.

Изображенията, получени от уебсайта на NK News, включват рисунка на рус американски войник, намушкан с щик над лозунга: "Нека отмъстим хилядократно на американските империалистически вълци!"

Друго изобразява американски, южнокорейски и японски войници, пронизани с байонет през слабините с думите: "Без прошка, дори и за най-малко!"

Подобни изображения в стила на социалистическия реализъм с наситени основни цветове бяха често срещани по улиците на Пхенян. Стереотипните "янки империалисти", неизменно изобразявани с остри носове и в сцени на гротескно унижение, се появяват на плакати и билбордове край пътищата и в музеите, както и под формата на пощенски картички.

Американски войници се гърчат в агония върху щиковете на Корейската народна армия, а Белият дом се разпада на парчета под взривовете на севернокорейските ядрени ракети - това са друга част от изображенията.

През 2018 г. Доналд Тръмп и Ким Чен Ун проведоха първата от трите срещи на върха в опит да постигнат споразумение, според което Северна Корея трябваше да търгува с ядрените си оръжия за икономически инвестиции и помощ. В рамките на няколко месеца сцените на героични севернокорейски войници бяха заменени с тези на фермери, фабрични работници и бизнесмени в костюми.

Лозунгите за поразяване на империалистическите сили бяха заменени от нови призиви: "Да защитим партията чрез прилагане на петгодишната стратегия за икономическо развитие".

Според неидентифициран източник в Пхенян, цитиран от NK News, пощенските картички, които са били върнати в продажба, са били отпечатани през 2017 г. и едва наскоро са се появили отново. Завръщането им е последният знак за нарастващо напрежение между Северна Корея и Южна Корея и САЩ. Тази година се наблюдава значително увеличение на ракетните и артилерийски тестове от Северна Корея, включително междуконтинентални балистични ракети с голям обсег, потенциално способни да доставят ядрена бойна глава до континенталната част на САЩ.

Те бяха посрещнати с военни учения на САЩ и Южна Корея.

През това време Северна Корея отхвърли твърденията на САЩ, че доставя артилерия и боеприпаси за малки оръжия на Русия за войната й срещу Украйна.

Това е обрат от безпрецедентната среща през 2018 г. в Сингапур, когато Ким и Тръмп се съгласиха да отворят нова глава в отношенията между САЩ и Северна Корея, за да "изградят траен и стабилен мирен режим на Корейския полуостров" и да "работят за" денуклеаризация.

След това Тръмп написа в Twitter: "Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея". Формулировката на комюникето обаче беше неясна и месеците на дипломация не доведоха до ново споразумение на втората среща на върха в Ханой, Виетнам, през 2019 г.

Там Тръмп настоя за сделка "всичко или нищо" за денуклеаризация, чрез която севернокорейците ще се откажат от целия си ядрен арсенал, както и от запасите си от химически и биологични оръжия.

Ким каза, че двете страни първо трябва да изградят доверие чрез поредица от по-малки споразумения. Той предложи да затвори атомната си централа в Йонгбьон в замяна на частичното премахване на международните икономически санкции, което Тръмп отказа.

По-рано тази година Ким се отказа от самоналоженото спиране на тестовете на балистични ракети с голям обсег. Широко се прогнозира, че въпреки международните призиви той скоро ще нареди седмия подземен ядрен опит на Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата на ФАЩ е най- мощното им оръжие. В много страни не им се налага да полагат много усилия за да контролират обществото! Малко агенти, малко пари насам натам... ако нещо още се опъват и искат да са независими им правим една инфлация , като Виденовата зима и после всички обичат Америка! This is not a love song!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ще си поръчам от тези тениски и ще ида на екскурзия до Маями да ги разходя! Мисля, че в крайна сметка обикновените хора сме по- силни и доста повече от управляващата *** по света! За да има мир, обикновените хора, трябва да пометем всички политици и да почнем света отначало с повече равноправие и без някой да изисква подчинение! Нито ФАЩ, Нито Русия, Нито Северна Корея, трябва да са водещи! Всички по равно от всичко!!!
41
2
 
0
 
! Отговори
Кокi преди 1 година
Как така русофилите изведнъж заобичаха азиатските червени диктатури
40
0
 
2
 
! Отговори
Точно така преди 1 година
Нека им покажат на краварите,че не те ще командват света.
39
5
 
2
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"Единствената константа във времето и пространството е кумунделската неадекватност" -- Марк Твен, 1743г.
38
3
 
4
 
! Отговори
до Пророк преди 1 година
На Видовден ше си в орландовци отдавна :)
37
10
 
7
 
! Отговори
Пророк преди 1 година
Жалко за трудолюбивия и умен северно корейски народ, че ги управлява един психопат и неговата клика.А на прокомунистическите *** тука щекажа... идва Видовден и трябва да си платите за всички уродщини, които причините нанормалните хора.
36
4
 
4
 
! Отговори
до ЗОЗО преди 1 година
По лошо е да си като тебе...куче без порода :)
35
7
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Сервена Корея е ядрена сила. България е бананова република на Ес , която си внася стоките на тройна цена , а труда се изнася. Сами си правете изводите.
34
4
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
И у нас тука е имало лозунги: Всяко социалистическо яйце - бомба в двора на капитализма!
33
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ядат в ядрената държава? Трева и червеи.
32
5
 
12
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
МНОГО ИМ ПРЕЧИ С. КОРЕЯ НА КРАВАРИТЕ ЗАЩОТО НЕ ИМ ИГРАЕ ПО СВИРКАТА.ВИЖТЕ КОЛКО СА ДОБРИ КЪМ БЪЛГАРИЯ,КРАДЪТ БЪЛГАРСКОТО ЗЛАТОЧЕТИРИ БЕЗПЛАТНИ БОЕНИ БАЗИ,8 САМОЛЕТА НЕЗНАИНО КОГА,ПРАВИТЕЛСТВА ОТ 32Г. ПОДЧИНЕНИ НА ТЯХ,БИОЛОГОЧНИ ЛАБОРАТОРИИ ПРОИЗВЕЖДАЩИ СВЕТЕНА ВОДА И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ НЕЩА ВСЕ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ.
31
7
 
18
 
! Отговори
Петров преди 1 година
северна корея е ядрена държава, а демократична бългерия внася домати от албания
30
29
 
15
 
! Отговори
DEA преди 1 година
В момента в който Тръмп започна да строи стената си казах, че е правилният човек! А дори и тогава го мразеха. Айде сега Байдънката да направи още една война. Сефте..
29
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт - Остви лозунгите, идва и краят на тая империя, това и децата го разбраха. Ще трябва да преориентираш пропагандата скоро :)
28
34
 
36
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
"Лошият Тръмп", който успя да усмири Ким, да сдържа Путин, да сдобри арабите с евреите, да започне постепенно (а не паническо) изтегляне на войските от Афганистан, и при когото бензинът беше около евро за литър ... ! Но явно това не се хареса на някои, и затова го изкараха по-черен от Черен Петър !
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магазин за "туристи".....хухахайхаха...и от къде са тез туристи..
26
30
 
34
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Всеки който е тръгнал срещу Сащ..далече не е стигнал..ясно е че Путин сега се опитва да създаде проблем и на сащ ..и да ги вкара в някакъв конфликт за да прехвърли вниманието от резила който претърпя в Украйна..в друга посока..само че единственото което Ким бум дум ..може да постигне е да направи така че Северна Корея да се превърне в следващата Сирия ..и да я изравнят със земята..освен това тоя дебелак не осъзнавали че дори само Южна Корея е три пъти по силна от Северна..Ким плаши куче с кокал
25
13
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Едно време и нашите кoмундeта рисуваха подобни кървави шаржове, но на много от тях сега отрочетата им са в Щатите, а Грухчо като налита на кръв може да го докара до коледа и от него да стане хубава кървавица ... !!!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Муахаха Ти откъде знаеш какво е станало в Северна Корея?

Спонсорирани публикации