Крем с етерични масла за по-хубава кожа - кои да използвате?

Ето кои съставки са най-полезни за вашето лице
19 ное 2022 12:40, Иванка Гъркова
2
Крем с етерични масла за по-хубава кожа - кои да използвате?
IStockphoto

Крем за лице е задължителният продукт в грижата за кожата в студа. Без него тя става по-суха, груба и зачервена. Но истината е, че много от формулите, предлагани на пазара, съдържат парабени, фталати и синтетични аромати. Всички те често причиняват дразнене. Ето защо, ако имате възможност, заложете на естествени съставки от природата.

 
Все повече жени се ориентират към така наречената биокозметика. Вместо в магазина, те си поръчват крем, лосион или пък балсам за устни от малки производители. Именно те използват натурални средства за продукцията си, която не съдържа вредни вещества. Въобще, голяма част от тях са достъпни и всеки може да си приготви домашна козметика. И освен нейната цена, качеството ѝ със сигурност е по-различно.
 
Домашен крем за лице – съставките са важни
 
Естествените масла изглаждат и хидратират кожата. Освен това придават блясък. Можете да добавите по няколко капки към козметиката, която ползвате в момента. Или заедно с тях, в необходимите пропорции, да забъркате свой продукт за лице и тяло.
 
„Хубавото на използването на естествени съставки е, че много от тях се абсорбират лесно в кожата и понякога са много по-концентрирани“, казва холистичният естетик Дарън Хоуп. Той предупреждава, че при започване от нулата, набавянето на повечето неща за домашен крем е скъпо удоволствие. Но след това той ще ви се отплати чрез състоянието на вашата кожа. По думите на специалиста, въпросните натурални средства могат да се ползват и за други козметични цели. Например за балсам за устни или пък почистващ лосион.
 
 
 
Ето някои съставки, които можете да използвате за вашия крем: 
 
Масло от шеа – богато на съставки, които действат овлажняващо и омекотяващо на кожата, задържайки влагата за по-дълго.
 
Гел от алое вера – има лечебен, успокояващ и антибактериален ефект. Той помага за възстановяване на кожата и повишава хидратацията.
 
Розова вода – страхотен продукт за вашето лице и тяло, който може да използвате за направата на крем. Водата намалява зачервяването и възпалението, като прави кожата супер гладка и сияйна.
 
Масло от жожоба – притежава мощен възстановяващ кожата ефект. То е и противовъзпалително средство.

 
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Полирпаста преди 1 година
Използвайте, дойчемаркенбутер, олио или свинска мас, за по блестяща кожа и за уплътненията през зимата.

Спонсорирани публикации