Домакинът Катар бе сразен от Еквадор в първия мач от Мондиал 2022

Гостите тотално смачкаха плахите си домакини
20 ное 2022 20:17, Нели Христова
43
Домакинът Катар бе сразен от Еквадор в първия мач от Мондиал 2022
Снимка: БГНЕС

Еквадор тресна с 2:0 Катар на старта на Мондиал 2022 и поведе в група А, където са още тимовете на Нидерландия и Сенегал.

Двата гола за южноамериканците заби Енер Валенсия още през първото полувреме, тогава още едно попадение на звездата бе отменено от ВАР поради тънка засада, пишат от Gol.bg

Еквадор изцяло доминира, тотално смачка плахите си гости, вкара да пъти и в крайна сметка заслужено си взе победата и трите точки. Катар разочарова и с нищо не показа, че заслужава нещо от този мач.

Еквадор започна лудо мача и още в третата минута успя да вкара. Тогава Торес със страхотна странична ножица намери Валенсия в наказателното поле на домакините, който с глава без проблеми опъна мрежата на Катар. ВАР обаче се намеси и бе маркирана изключително тънка засада при атаката на южноамериканците.

Футболистите на Еквадор продължиха изцяло да доминират, докато плахите катарци не знаеха къде се намират и основно се защитаваха.

Така се стигна до 15-ата минута, когато Валенсия се измъкна технично от защитата на домакините, след което Ал Шееб го събори в пеналта - дузпа. Зад топката застана именно Валенсия и технично опъна мрежата за 0:1.

Страхотно начало на срещата, в която имаше само един отбор. Еквадор нанесе втори удар в 31-ата минута. тогава Валенсия много хитро се пласира и с глава направи 0:2. Малко преди края на полувремето дойде и най-чистото положение за Катар, но Ал-Хейдос с глава от малкия пеналт стреля в аут.

Втората част започна с нови атаки за еквадорците, които спокойно разиграваха и не даваха никакви шансове на Катар. В 56-ата минута Ибара получи пас пред дъгата на наказателното поле на домакините, последва остър шут, но Ал Шееб спаси.

Постепенно темпото на игра доста падна, като южноамериканците много правилно задържаха топката и не позволяваха на катарците да измислят каквото и да било в предни позиции.

След час игра домакините стигнаха и до още едно положение. Педро Мигел получи топката на границата на пеналта, но стреля твърде неточно в аут.

Последва и силен удар на Афиф, но високо над вратата. До края не се случи нищо запомнящо се, еквадорците спокойно разиграваха и заслужено си взеха победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен катарците могат да ритат добър мач. В този момент обаче бяха пренатегнати от свръхочаквания. Някакви двай'с годишни пи4лемет@, максимално гипсирани от Негово Величество, Баш Чаршафа. Противникът също беше много кофти. Латиноси, дето футболът им е религия. Еквадор просто смачка Катар, тотално превъзходство! Факт.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледах Катар, колко са зле, се сетих, че мар месец тая година ни биха в контрола. Смятайте, къде сме ние.
24
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 1 година
До Мнение Но вече няма принципи, вече играят пари! Няма да се учудя, ако направят едно световно и при ескимосите!
23
1
 
6
 
! Отговори
Кк преди 1 година
Есе едно бяха ЦСКА.
22
7
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
По принцип да се прави световно в Катар през ноември-декември е глупаво по начало и продиктувано от криво разбрано виждане за популяризиране на футбола. Мисля, че ефектът ще е обратен. Няма да гледам нито един мач...
21
0
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
А нашите дърводелци направиха престижно реми с цветните от Люксембург! Иначе вчера наш Киро са пенише,че ако "биели" Германия пак щели да сме недоволни
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да гледам нито един мач! Отборите са били инструктирани, че СЕ ПРЕПОРЪЧВА ФУТБОЛИСТИТЕ ХРИСТИЯНИ ДА НЕ СЕ КРЪСТЯТ НА ТЕРЕНА. Айде, улево, гледайте си сами свИтовното, егати скучните мачове.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятай що за боза е футболът , щом даже запалените фенове не издържат цял мач без да се напият и главната тема на първенството е къде и на каква цена ще има алкохол...
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мача беше слаб, очаквам отбори като Аржентина, Бразилия, Германия и Англия! А на следващого, не очаквам, сигурен съм..БЪЛГАРИЯ!
17
1
 
34
 
! Отговори
Абе преди 1 година
За мен специално, резултата трябваше да е 3:0. Много пъти гледах повторението на отменения гол и това което видях е, че в момента на изпълнение на фаула, поне четирима катарци покриваха засадата! А те дадоха линиите при поемането на топката! Та и ВАР е една измама.
16
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очертава се страхотно първенство. Ако беше лятото футболистите щяха да са изтощени след края на сезона, а сега са във върхова форма. Температурите са оптимални за футбол, +30 градуса максимална, +18 минимална. За справка на световното в САЩ 1994 г. нашите играха и на +35 градуса. Разстоянията между стадионите и базите са минимални. Няма да е като в Русия да се пътуват хиляди километри. Ще е добре и са футболистите и за феновете. Оказа се че и бира и а в изобилие. За 50 $ пиеш на корем в фензона.
15
5
 
7
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Мачъг се анулирва и Катар печели служебно 3:0, защото Еквадор са разпивали бира в хотела, незаконно докарана от зад океана!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не го гледах, за съжаление. На открито ли се проведе срещата?
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един с бял чаршаф бе довел жените и децата на мача и беше заел целия сектор ...
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Катар станаха шампиони на Азия през 2019г.защото шампионата беше в съседната ОАЕ. Фаворитите Корея и Япония въобще не им беше комфортно в пудтиният климат.
11
2
 
5
 
! Отговори
ВАР преди 1 година
Ако не бях аз, 3:0 за по-добрите!
10
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От коментатора чух, че тия катарци били шампион на Азия.Като им гледах играта, даже и третокласен латиноамерикански или европейски отбор би ги отнесъл като куцо пиле домат.
9
1
 
13
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
И кво стана сега, аз заложил за 1:0 за катар, защото писаха, че мачът е купен и те решиха да не спазят уговорката
8
3
 
9
 
! Отговори
Бира преди 1 година
има ли?
7
3
 
22
 
! Отговори
боли ме фаро преди 1 година
ми то само с пари не става...

Спонсорирани публикации