Прически 2022 - носталгия в косите

Вижте какво бе актуално през изминалите 12 месеца
29 дек 2022 23:15, Дарена Найденова
0
Прически 2022 - носталгия в косите
IStockphoto

2022 година спокойно може да се нарече "Годината на носталгията". Видяхме как на преден план излизат позабравени тенденции в модата, красотата и прическите, като черпехме вдъхновение от снимките на мама и баба от училищните им години. Може би заради двугодишната изолация или заради желанието за по-интересни времена, миналото ни се стори сякаш малко по-завладяващо и подходящо за акостиране. Така се възродиха и няколко стила от миналото, които очевидно ще властват не само през 2022 година. 

 
Днес ще си поговорим за прическите, които носихме през изминалите 12 месеца, като съвсем спокойно може да ги вземете със себе си и в следващата година. Няма да ви съдим, ние също сме си избрали няколко, които ще ни останат в телефона за бъдещи ходения до салона. Тази година със сигурност беше богата на стилове, включително и завръщането на странната тенденция на щамповане на косата. Тук сме ви събрали най-интересните прически от тази година, за да имате идея какво може да си направите в първите месеци на 2023 година.
 
Прическите на 2022 - какви стилове властваха през годината:
 
1. Щампи в косите
 
През 2001 година фризьорката Дион Александър създава една меко казано странна прическа за Lil' Kim. Тогава тя рисува върху косата на рапърката логото на Versace. Вниманието определено беше привлечено, като прическата се коментираше доста дълго време след появата на Lil' Kim на червения килим. 
 
Сега, две десетилетия по-късно, щампите върху косата се завърнаха с пълна сила, доказвайки че стиловете в прическите също преживяват своя ренесанс, както се случи с множество модни тенденции. Megan Thee Stallion, Риана и Дуа Липа се включиха в тенденцията.
 
Хубавото на стила е, че може да се направи лесно и у дома, като използвате само шаблон и цветен спрей. Просто поставете образеца там, където искате да създадете щампата и напръскайте вътре в линиите. Важно е да не забравите да държите спрея на поне 20 сантиметра от косата, за да покриете равномерно зоната, но без да я пренасищате. 

2. Бебешки плитки
 
Бебешките плитки бяха поредният ретро стил, който се завърна с пълна сила през 2022 година. Той властваше през цялото лято, но съвсем лесно може да го вземете с вас и в следващата година. Освен носталгията по едни по-приятни времена, тези плитки могат да се добавят към почти всяка прическа и пасват на всички текстури и повечето дължини. Най-важното е, че тъй като бебешките плитки обикновено се добавят към предните части на косата ви, всъщност може да видите какво правите, когато оформяте прическата пред огледалото. 

Зимни прически – девет стила, които ще бъдат навсякъде

Зимни прически – кои цветове са актуални?

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

Когато оформяте бебешки плитки, фризьорите препоръчват разделяне на предните части на косата по диагонал, около 2.50 сантиметра от центъра. Може да използвате различни спрейове или пяни, които да ви помогнат да задържите кичура на едно място по време на сплитане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари